Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   propozycja inf. do profilu użytkownika (https://forum.cdrinfo.pl/f10/propozycja-inf-profilu-uzytkownika-19910/)

Fantomas 15.04.2003 08:24

propozycja inf. do profilu użytkownika

Mam takie zapytanie, co sądziecie o dodaniu do profilu danego użytkownika daty ostatniego logowania na forum. Jest data rejestracji, data ostatniego posta, lecz proponowanej przeze mnie daty nie ma. W pewnych przypadkach mogłoby się to przydać. Z tego pytania płynie następne, do administratorów: czy taka informację w ogóle można zamieścić (w rozumieniu technicznych możliwości)?
Jakie jest Wasze zdanie? A może takie coś jest tylko ja nie widzę tego?
Miłego dnia.

ThanatoS 15.04.2003 09:12

Re: propozycja inf. do profilu użytkownika

Cytat:

Fantomas napisa***322;(a)
Mam takie zapytanie, co sądziecie o dodaniu do profilu danego użytkownika daty ostatniego logowania na forum. Jest data rejestracji, data ostatniego posta, lecz proponowanej przeze mnie daty nie ma. W pewnych przypadkach mogłoby się to przydać. Z tego pytania płynie następne, do administratorów: czy taka informację w ogóle można zamieścić (w rozumieniu technicznych możliwości)?
Jakie jest Wasze zdanie? A może takie coś jest tylko ja nie widzę tego?
Miłego dnia.

Jest taka "data" w twoim rozumieniu oraz dokladny czas logowania i poruszania sie na forum, ale dostepne tylko dla Teamu i dla moderatorow. Nie wiem czy jest sens pokazywac to publicznie, w pewnym sensie jest to anonimowosc. Czesc uzytkownikow ma w profilu zaznaczone opcje "nie widzialny" i oni by sobie tego nie zyczyli.

Pozdrawiam

Fantomas 15.04.2003 12:54

OK. Chodziło mi o to, by mieć informację kiedy ktoś bywa na forum i czy ewentualnie ktoś przypadkiem nie rozstał się z nami (czasem dawałem posty lub czekałem na nie, nie wiedząc czy otrzymam odpowiedź).
Dziękuje za wyjaśnienie. Masz rację ThanatoS, choć z drugiej strony jeśli ktoś pojawia się jako ukryty, to i data jego logowania mogłaby pozostawać ukryta.
Natomiast co z tymi którzy działają jawnie na forum? Oczywiście nie upieram się przy tym, ale ciekawi mnie np. czy pojawiają się użytkownicy, których obecność pamiętam jeszcze z czasów dużo wcześniejszych zanim się zarejestrowałem (gazzor, cOrdat, dragal i in.), tzn. przynajmniej rok temu.
Miłego dnia.
PS. Pamiętam, że moje zainteresowanie stroną i forum cdrinfo rozpoczęło się od momentu przeczytania informacji o zaistnieniu naszego serwisu bodajże w Chipie (ale kiedy to było nie pamiętam). Wtedy na forum wchodziłem jako Gość (uważałem, że nie miałam zbyt wiele do powiedzenia nt. CD-RW, bo nie miałem takiego napędu). Potem nastąpiło czasowe odcięcie - brak możliwości spokojnego korzystania z internetu. A teraz - w miarę czynny udział. Ech... zebrało mi się na wspomnienia. Ciekawe czy jakoś dałoby się ustalić od kiedy zacząłem pojawiać się jako Gość - pewnie nie, bo to było przez modem (czasem w Toruniu z domu teśców, czasem z mieszkania, a czasem z pracy pod Inowrocławiem). Ech... nostalgia...
Miłego dnia jeszcze raz i przepraszam za te gadulstwo.

ThanatoS 16.04.2003 00:48

Tam od razu Gadulstwo, po prostu zebralo sie na wspomnienia. To dobry czas przed swietami zmartwychwstania Panskiego :)

dragal 07.06.2005 14:01

Cytat:

Napisany przez Fantomas
czy pojawiają się użytkownicy, których obecność pamiętam jeszcze z czasów dużo wcześniejszych zanim się zarejestrowałem (gazzor, cOrdat, dragal i in.), tzn. przynajmniej rok temu.

eh az mil, ze ktos tu pamietam mojego nicka, trzymajcie sie chlopaki

smolik 07.06.2005 15:43

Cytat:

Napisany przez dragal
eh az mil, ze ktos tu pamietam mojego nicka, trzymajcie sie chlopaki

hehe nie wiem czy teraz pamieta ale 2 lata temu na pewno :)

dragal 07.06.2005 15:57

Cytat:

Napisany przez smolik
hehe nie wiem czy teraz pamieta ale 2 lata temu na pewno :)

tak tylko ja tu nie zagladalem od hohoho wiec sie ciesze, ze kiedys gdzies sie przewinal :>

ThanatoS 07.06.2005 16:55

To czas znow pozagladac ;)

Fantomas 07.06.2005 17:41

No właśnie, jak fajnie, Dragal, że się odezwałes :)
Miłego dnia

rosol 08.06.2005 12:57

no ja tez dawno sie zarejestrowalem... wczesniej rowniez jako Gość... co prawda nie pamietacie mnie bo malo pisalem...ale czytalem...czytalem.... a teraz zaczynam pisac ;D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21.