![]() |
Czym pisać na płytkach?
.
:cisza: Ja próbuję różnych rzeczy.. tzn pisaków: Schneider CD-Maker 244 - super :jupi: - grubość 0.7 idealna!, różne kolory, ceny nie pamiętam, ostatnio problemy z pisaniem na Verbatimach Super Azo Crystal - jakies takie śliskie..... Staedtler LUMOCOLOR permanent - kupiłem w promocji z płytką CDR Maxell - niestety po otwarciu zobaczyłem, że są za grube :( (0.8-1.0) - płytka jest za mała aby nimi po niej pisać (za małe litery) ... bardziej nadają się do pisania po duzych powierzchniach! TDK - całkiem, całkiem - żadnych zastrzeżeń! Nie pamietam parametrów - gdzieś się zgubiły te pisaczki - jak znajdę to dopiszę! A Wy czym piszecie? Co jest najlepsze? 8) 8) 8) . |
Kiedyś też pisałem Markerami specjalnie przystosowanymi do tego...
A teraz już nie piszę...niczym...na żadnej płyce. Wystarczy jak mam opisaną płytkę na wkładce ...w pudełku.;) |
Hej!
Ja uzywam pisaczkow do plyt Dysana 0.5mm. Fakt - za komplet 4 sztuk w roznych kolorach zaplacilem chyba 18zl, ale mam nadzieje ze na dlugo starcza. Schna szybciutko, jedyne zastrzezenie to ze czarny jest troche malo czarny :| Pozdrawiam. |
a ja kupilem najtanszy pisak do plytek jaki znalazlem i jastem zadowolony :)
kolor: czarny grubosc: 0.75mm nazwa: edding 8400 specjal |
Ja używam STADEDLER permanent Lumcolor za 8 zł czarny
|
Najlepiej gwoździem. 8)
|
ja powiem czym niepisac po plytach: edding 790 - syf az :o :blee:
|
A ja kiedys kupilem opakowanie 24 pisakow (18 czarnych 3 czerwone i 3 niebieskie) od hurtownika za 40zl. wszystko (1,66zl. chyba wyszlo za sztuke). Jestem z nich bardzo zadowolony - bardzo ladna i wyrazna linia 0,7 i do tej pory jade na jednej sztuce a poszlo juz jakies 200 plyt. Ogolnie polecam - CD MARKER Granit (a wogole to chyba polska produkcja)
|
Cytat:
Dajta mu wódki :P ;) Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tam stosuje EDDING 140S 0,3 mm i jakoś ujdzie. Dodam, że jakoś nie zwracam uwagi na markery do płyt. Ważne aby pisał i już.
|
Ja mam dwa markery permanentne REYNOLDS do opisywania CD z Carrefoura za jakieś 6 zł jak dobrze pamiętam (w każdym bądź razie nie drogo). I są niezłe, ale na niektórych bardziej "śliskich" (np. Akoss)płytkach tak dziwnie schnie, napis jest jakiś rozchlapany i to mi się nie podoba :(
|
Ja piszę czarnym Stabilo OHPen, jest OK i to za 5 zł.
|
Ja uzywam normalnego zwyklego (produkt Polski :) ) cd markera kupionego w hipermarkecie za 4,50 zl
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:03. |