![]() |
Mam problem z Nero Expres
Mam problem z nagrywaniem normalnych plyt Cd-r na Laptopie z Win XP i programem do nagrywania Nero Express. Bez problemow moge nagrywac sformatowane cd-rw, konczyc rozpoczete sesje na plytach cd-r, ale jak chce cos skopiowac to pojawia sie napis o tescie nosnika, lub probuje rozpoczac i wyrzuca blad. Nie wiem czy to wada nagrywarki, ma dopiero 3 tyg., czy tez ustawienia systemu lub nero express.
Mam nadzieje, ze ktos juz mial taki problem i pomoze mi go rozwiazac. Z gory dziekuje. Dzieki za podpowiedzi wczoraj w nocy jeszcze troche powalczylem i sie udalo, standardowo nero expres przy instalacji ustawia opcje tesowania szybkosci nagrywania, po wylaczeniu tej opcji nagrywarka poprawnie zaczela nagrywac, oczywiscie podajac komunikat ze jakosc nagrania moze byc gorsza ale zadzialala, niestety chyba tak to jest jak sie kupuje laptopy z z podzespolami nieznanych firm, mialem tej samej firmy laptop z nagrywarka toshiby i wszystko dzialalo bez problemow, wszystkim dziekuje. I na razie. |
nero express jest dobre bo sam go urzywam moze masz daremne plyty sprobuj na firmowych np verbatim
|
Witam na forum
Co to dokladnie znaczy "jak chce cos skopiowac"? |
Opis bledu raczej lakoniczny, ale sklecajac "chce cos skopiowac", "napis o tescie nosnika" i "probuje rozpoczac i wyrzuca blad", pomyslem ktory przyszedl mi do glowy spontanicznie jest: moze twoja nagrywarka nie moze testowac plyt, a nero express automatycznie jej to kaze (nie wiem bo nie uzywam - gdybam), choc z tego co napisales to jakas nowa nagrywarka wiec raczej to malo prawdopodobne :blee:
Tak "na goraco", po tak niewielu informacjach, nic innego mi nie przyszlo do glowy ??? . |
Dzieki za odpowiedzi wczoraj w nocy jeszcze troche powalczylem i sie udalo, standardowo nero expres przy instalacji ustawia opcje tesowania szybkosci nagrywania, po wylaczeniu tej opcji nagrywarka poprawnie zaczela nagrywac, oczywiscie podajac komunikat ze jakosc nagrania moze byc gorsza ale zadzialala, niestety chyba tak to jest jak sie kupuje laptopy z z podzespolami nieznanych firm, mialem tej samej firmy laptop z nagrywarka toshiby i wszystko dzialalo bez problemow, wszystkim dziekuje. I na razie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:51. |