Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   kopiowanie w locie a robienie obrazow (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kopiowanie-locie-robienie-obrazow-19930/)

romo20 15.04.2003 21:23

kopiowanie w locie a robienie obrazow

Witam ,
w niedlugim czasie wpadnie mi 17 nowych gierek i musze wypalic ich kopie bezpieczenstwa ;).Z racji ,ze jest ich az tyle zastanawiam sie jak je kopiowac.Tworzenie obrazwo i pozniej ich wypalanie trwa dluzej niz kopiowanie w locie ale za to jest bezpieczeniejsze.Zastanawiam sie tylko nad tym czy jak kopiuje w locie i plytka jest nagrana to czy rozni sie ona czyms od takiej ,ktora nagram przy pomocy obrazu ?? chodzi mi tu trwalosc danych ,jakos nagranych danych .Czy jest mozliwa sytuacja ,ze kopia gry przgrana w locie "chodzi" wolniej (postacei wolniej sie poruszaja itp) niz plyta matka z ktorej sie przegrywalo .Troche zakrecilem sie ale mam nadzieje ze jakos mi doradzicie.
P.S. Zycze wam weolych swiat , smacznego jajka i rozbrykanego zajaca ;)
Pozdrawiam
Romo

pawelblu 15.04.2003 22:38

W gruncie rzeczy chyba jest wieksze prawdopodobienstwo ze pojawi sie jakis blad przy paleniu w locie, bo jak sie oprozni bufor to staje laser i jest mozliwosc (chociaz bardzo mala) ze cos sie w tym miejscu zwali (raczej jest to odczuwalne w audio - jezeli juz). Ogolnie nagrywaj w locie chyba ze masz gre na ktorej Ci bardzo bardzo zalezy - to nawet zmniejsz predkosc 8) .

(Oczywiscie jezeli masz na mysli sytuacje w ktorej nagrywara ma burn proofa (albo cos podobnego), bo inaczej to ruletka z buforem :jezyk: )

ader2 15.04.2003 22:42

Ja zawsze nagrywam gierki lotem i wszystko jest OK
Jedynie plytki audio wypalam z predkoscia 8x

Maciej 15.04.2003 22:50

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
Witam ,
w niedlugim czasie wpadnie mi 17 nowych gierek i musze wypalic ich kopie bezpieczenstwa ;).Z racji ,ze jest ich az tyle zastanawiam sie jak je kopiowac.Tworzenie obrazwo i pozniej ich wypalanie trwa dluzej niz kopiowanie w locie ale za to jest bezpieczeniejsze.Zastanawiam sie tylko nad tym czy jak kopiuje w locie i plytka jest nagrana to czy rozni sie ona czyms od takiej ,ktora nagram przy pomocy obrazu ?? chodzi mi tu trwalosc danych ,jakos nagranych danych .

Nagrywanie w locie to ryzykowna sprawa...:chytry:
Jeśli jakaś kopia z tych gierek będzie miała zabezpieczenie antypirackie i będzie kopią 1:1 orginału ...to niektórych takich płytek nie przegrasz w locie ...to jeszcze zależy od danego zabezpieczenia płytki...;)

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
Czy jest mozliwa sytuacja ,ze kopia gry przgrana w locie "chodzi" wolniej (postacei wolniej sie poruszaja itp) niz plyta matka z ktorej sie przegrywalo .
...postacie wolniej chodzą, a niby dlaczego .? :o :jezyk:

puch 15.04.2003 23:17

O ile wiem, odczyt niektórych zabezpieczeń może trwać długo; w tym czasie oczywiście nagrywarka przestanie dostawać dane i zadziała BurnProof - jeśli jest! ;) Jeśli nie ma - to masz kolejny "antyradar" do powieszenia na lusterku w aucie.

Poza tym słyszałem opinie, że zabezpieczenia najlepiej przegrywają się, gdy zapisu dokonuje się na tym samym urządzeniu, które odczytywało - a to oznacza nagrywanie przez obraz, chyba, że masz dwie identyczne nagrywarki.

pali 15.04.2003 23:23

Cytat:

puch napisa***322;(a)

Poza tym słyszałem opinie, że zabezpieczenia najlepiej przegrywają się, gdy zapisu dokonuje się na tym samym urządzeniu, które odczytywało - a to oznacza nagrywanie przez obraz[...]

Zgadza się, wtedy moze być lepiej, w opinii chodziło o tryb RAW.

zorg 15.04.2003 23:34

najlepsza jest ta teza

z antyradarem ^_^ i te " niewidzialne " USA samoloty wlasnie sa oblozone tymi plytkami, ciekawe tylko jakiej firmy.

ps. swoia droga to duzo widze samochodow z tymi CD :jezyk:

puch 16.04.2003 00:10

Re: najlepsza jest ta teza

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
Są trzy możliwości:
1) Płytki są bardzo niskiej jakości i dużo się psuje
2) Ludzie nie umieją nagrywać i dużo płytek psują
3) Ludzie mają dużo starych nagrywarek bez BurnProof'a ;p

A w ogóle, to przeważnie z takimi płytkami widuje się nie samochody, tylko Maluchy ^_^

romo20 16.04.2003 01:40

radar to sciema

Witka,
co do radarow to ta plytka nic nie moze zdzilac , na wykladach z fizy koles strzelil gadke o tego typu zabezpieczeniu.Nie trzeba byc fizykiem zeby sie domyslec ze fala jaka zostaje wyslana z radaru odbija sie od przedniej czesci samochodu .Zeby taka plyka mogla cos zdzialac nasza dzielna policja musialaby celowac prosto w taka plytke .Hehe ale wykladzik ,a co do gier to chyba nie ma rady jak plytka jest skopiowana i sie botuje to nie ma prawa dlaczego grafa maialby w niej chodzic wolniej albo byly by inne problemy.Wlasnie ku mojej flustracji dowiedzialem sie ze na te plytki musze jeszcze poczekac o ile w ogole uda mi sie do nich dotrzec .
Pozdrawiam i thx za odpowiedzi
RomO

jasut 16.04.2003 07:35

Re: kopiowanie w locie a robienie obrazow

Zawsze przyjmuję zasadę, że płytę przed nagraniem sprawdzqam CloneXXL. Jak jest zabezpieczona to robię obraz płyty na dysku, gdy zabezpieczenia nie ma palę w locie. Takie podejście nigdy mnie nie zawiodło i nie miałem problemów z odczytem wypalonych płyt.

Maciej 16.04.2003 09:50

Re: Re: kopiowanie w locie a robienie obrazow

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Zawsze przyjmuję zasadę, że płytę przed nagraniem sprawdzqam CloneXXL. Jak jest zabezpieczona to robię obraz płyty na dysku, gdy zabezpieczenia nie ma palę w locie. Takie podejście nigdy mnie nie zawiodło i nie miałem problemów z odczytem wypalonych płyt.
Dokładnie...:spoko: szczególnie jak chodzi o gierki...;)

puch 16.04.2003 10:00

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
OK, poprawa: są CZTERY wyjaśnienia dużej ilości aut z takim "antyradarem":
1) Płytki są bardzo niskiej jakości i dużo się psuje
2) Ludzie nie umieją nagrywać i dużo płytek psują
3) Ludzie mają dużo starych nagrywarek bez BurnProof'a
A do tego
4) Ludzie nie znają fizyki ;p

Z tym antyradarem to był oczywiście żart. Inni używają takich płytek jako podstawek do piwa, albo sprawdzają ich własności lotne. Ale mnie najbardziej podoba się ich zastosowanie jako antyradaru - właśnie dlatego, że jest absolutnie pozbawione sensu! :D

pawelblu 16.04.2003 14:04

Re: radar to sciema

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
...
a co do gier to chyba nie ma rady jak plytka jest skopiowana i sie botuje to nie ma prawa dlaczego grafa maialby w niej chodzic wolniej albo byly by inne problemy...

Na tym wlasnie polega istota nosnikow cyfrowych :P (choc zdarza sie ze burner nie zjadl jakiegos zabezpieczenia i autorun sie uruchamia a podczas instalacji - error :( )

PS. chyba ze ktos by uzywal nosnikow analogowych - to zupelnie inna gadka ;)

Tomek777 17.04.2003 00:42

Re: Re: kopiowanie w locie a robienie obrazow

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Slusznie i politycznie :piwo: :piwo: :D:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44.