![]() |
Około 5minut przy prędkości 52x
.....no właśnie a jeszcze niedawno przy takiej prędkości nagrywało mi w ponad 3 minuty.Zaznaczam że nagrywam w locie.Moja nagrywarka to Lg Gce 8520b,a dvd z którego nagrywam to Compaq SD-612B.Sprawdzałem w różnych programach Clonecd,Alcohol,Nero.Wszędzie tak samo.Aha-Dvd może odczytywać płyty cdr z prędkością max.32x.Co dziwne w Alcoholu pokazuje mi aktualną prędkość odczytu 4x! Czy to normalne? Mam włączone Dma dla wszystkich napędów,najnowszy Aspi.Pozdrawiam.
|
:)
....mam jeszcze pytanie :).Jaki tryb zapisu najlepiej wybierać tak aby było najszybciej.
|
Sam piszesz ze dvd czyta z predkoscia 32x wiec nie mozesz nagrac w locie 52x. Te 3 minuty to chyba trwalo jak nagrywales z dysku. Zmniejsz predkosc do 32x i zobaczysz ze bedzie troche szybciej. Co do trybu nagrywania to nie ma wiekszego znaczenia jesli chodzi o czas nagrywania, ale staraj sie zawsze kiedy sie da korzystac z trybu DAO.
|
Obserwuj też, jak zachowuje się bufor nagrywarki. Gdy stan bufora spada to automatycznie wydłuża się czas nagrywania.
|
to ja :)
Cytat:
|
no w nero i w clonie jest stan bufora pokazany .. nie wiem jak w alkucholiku ...
|
Re: to ja :)
Cytat:
Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28. |