Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   plyta wielosesyjna (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plyta-wielosesyjna-19959/)

ader2 16.04.2003 12:42

plyta wielosesyjna

Nie wiem czy mam zaznaczac ta opcje.Wiem, ze to sluzy do kontynuowania nagrywania kolejnych danych.Chcialem was zapytac jak to sie ma w praktyce.

Zetoxa 16.04.2003 13:24

Ilość załączników: 1
... w Nero wygląda to tak, jak na rysunku

grzeniu 16.04.2003 14:02

Nie wiem dokladnie o co ci chodzi w pytaniu z ta multisesja, ale najlepiej bedzie jak poczytasz sobie opis nero ze strony glownej a w nim zakladke o multisesji, reszte opisu tez polecam.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/multi.php3

pawelblu 16.04.2003 14:24

chyba chodzilo o to:

jezeli chcesz uzywac plyty jak dyskietki (co zmniejszy jej wielkosc i pozwoli na odczyt tylko w nagrywarkach az do zamkniecia sesji), to WŁĄCZ tryb multisesji. Jezeli kopiujesz gre lub rzeczy ktore chcesz pokazac/oddac/sprzedac innym to uzywaj >> pojedynczej sesji << (lub zamykaj dysk po sesji ktora ma byc ostatnia).

jasku 17.04.2003 08:10

Witam Wszystkich
odnośnie płyty wielosesyjnej mam pytanie czemu nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki podczas kontynuacji multisesji? Scieżka się podświetla ale po puszczeniu natychmiast jest nieaktywna i nie mogę zatwierdzić "OK".

grzeniu 17.04.2003 09:11

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
Witam Wszystkich
odnośnie płyty wielosesyjnej mam pytanie czemu nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki podczas kontynuacji multisesji? Scieżka się podświetla ale po puszczeniu natychmiast jest nieaktywna i nie mogę zatwierdzić "OK".

A nie zamknales jej przypadkiem przy ostatnim nagrywaniu? Sprawdz to bo nic innego mi nie przychodzi do glowy.

pawelblu 17.04.2003 10:23

Moze plyta jest prawie full (nero to wykrywa i nie pozwala zostawic ostatniej otwartej sciezki)- pamietaj ze przy multisesji pojemnosc plyty spada !!!

jasku 17.04.2003 10:24

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
A nie zamknales jej przypadkiem przy ostatnim nagrywaniu? Sprawdz to bo nic innego mi nie przychodzi do glowy.
teraz to głowy sobie uciąć nie dam, ale sądzę że nie było zamknięcia sesji, a jak to można sprawdzić na nagranej płycie?

jasku 17.04.2003 10:28

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Moze plyta jest prawie full (nero to wykrywa i nie pozwala zostawic ostatniej otwartej sciezki)- pamietaj ze przy multisesji pojemnosc plyty spada !!!
163 MB na 7OO MB czyli miejsca jeszcze sporo dlatego mnie to dziwi, płyta TDK d-view

pawelblu 17.04.2003 10:34

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
163 MB na 7OO MB czyli miejsca jeszcze sporo dlatego mnie to dziwi, płyta TDK d-view
a ile chcesz nagrac ?

Sprobuj zrobic jeszcze jedna mulisesje (plyte) ponagrywaj troche i zobacz czy sie problem powtorzy bo jezeli nie - to byl jakis banal albo blad z twojej strony (zamkniecia plyty) - w kazdym razie nic powaznego

A czy dysk jest zamkniety to w domowy sposob najlepiej sprawdzic wkladajac nosnik do CDROMu.

jasku 17.04.2003 10:44

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
a ile chcesz nagrac ?

Sprobuj zrobic jeszcze jedna mulisesje (plyte) ponagrywaj troche i zobacz czy sie problem powtorzy bo jezeli nie - to byl jakis banal albo blad z twojej strony (zamkniecia plyty) - w kazdym razie nic powaznego

A czy dysk jest zamkniety to w domowy sposob najlepiej sprawdzic wkladajac nosnik do CDROMu.

dzięki, teraz tej płyty nie mam ale na pewno sprawdzę i zobaczę z innymi.

jasku 18.04.2003 14:14

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
dzięki, teraz tej płyty nie mam ale na pewno sprawdzę i zobaczę z innymi.
Witam ponownie dziś wziąłem płytę CD-RW nagrałem w multisesji na pewno nie zamykałem płyty i ta sama sytuacja nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki może źle to robię "Ctrl + prawy przycisk myszy"? Inne kombinacje też nie dają rezultatu ścieżka jest podświetlona kiedy trzymam myszą jak puszczę to gaśnie.

grzeniu 18.04.2003 14:56

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
Witam ponownie dziś wziąłem płytę CD-RW nagrałem w multisesji na pewno nie zamykałem płyty i ta sama sytuacja nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki może źle to robię "Ctrl + prawy przycisk myszy"? Inne kombinacje też nie dają rezultatu ścieżka jest podświetlona kiedy trzymam myszą jak puszczę to gaśnie.
Co ty za kombinacje robisz....po prostu kliknij lewym klawiszem myszy i bedzie trzymac zaznaczenie, wlasnie sprawdzalem a tak jak ty robisz to dzieje sie tak jak piszesz.

jasku 18.04.2003 14:56

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
no nareszcie bingo okazało się, że miałem opcje ISO ustawione w Tryb 2/XA przełączyłem na Tryb 1 i mogę oznaczyć ścieżkę. W takim razie po co jest Tryb 2/XA?

jasku 18.04.2003 15:01

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Co ty za kombinacje robisz....po prostu kliknij lewym klawiszem myszy i bedzie trzymac zaznaczenie, wlasnie sprawdzalem a tak jak ty robisz to dzieje sie tak jak piszesz.
Tonący brzytwy się chwyta, lewy przycisk też nie pomagał ale po zmianie ISO jest OK. Dzięki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01.