![]() |
cofam powyższe pytanko! :)
Sam już do tego doszedłem. Jakby kto nie widział z grupy w menu start uruchamiamy CloneCD Tray i tam są opcje do wirtuala. A litery napędów to jeszcze za bardzo nie wiem, ale wiem, że w Alcoholu można zmienić litere wirtuala. Papa :) |
nie chce zakładać nowego tematu bo to chyba "pestka". :)
Powiedzcie mi jak się wyłącza wirtualny napęd w Clone CD? będę wdzięczny. Może jeszcze wiecie jak można zmienić litery napędów? Na dyski to jest wiele sposobów, ale na napędy to nie wiem. Wielkie dzięki! |
jestem już po zrestarowaniu komputera i Clony XXL pięknie zadziałał. Kazał mi ustawić literki napędów i nie ma już komunikatu o braku sterowników ASPI.:)
Może też znikną inne problemy?:) Maciej jeszcze raz THX! |
Cytat:
a i zainstalowałem z pliku "instaspi" z katalogu głównego! Chyba dobrze!? |
Cytat:
Masz w załączniku w/w moim poście ...:) O ASPI możesz poczytać sobie tutaj : http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php .................;) |
Cytat:
ja mam wina 2000, czy te ASPI są zawsze takie same do każdego sprzętu i systemu i wogóle...? Będą dobre dla mnie? A wogóle gdzie tego szukać? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
skąd wziąść te sterowniki ASPI?:blee: Wcześniej nie pytałem bo mnie to nie interesowało.
Teraz mam Clony XXL i w jednym z okienek pisze, że brak sterowników ASPI! Czyli ważne je mieć? Mam napędy: CD-RW: LG i CD-ROM:TEAC. THX |
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm... ale napisz co ci pomoglo bo sami nie wiemy. |
thx wielkie pomoglo i juz all czyta thx jeszcze 1
|
A moze masz odwrotnie przypisane napedy w clonyxxl? ja kiedys przy zmianie aspi musialem jeszce raz przypisac w clonyxxl literki do napedow (to normalne). nio i moze zrobiles to odwronie niz masz w systemie.
|
napewno zainstalowalem force aspi w nero mi wykrywa w cloncd tez w clony XXL chyba tez
mam cos takirgo wakaldam plyte wlaczam clony xxl ustawiam naped gdzie jest plyta wciskam skanuj i mi mowi ze nie ma cd i potem do wybrania jest *rzeczywiscie nie ma cd w napedzie *jest plyta z danymi *jest plyta audio wybieram ze jest z danymi i wtedy nic nie wykrywa |
Najpierw zroc uwage czy Clony wykrywa ci w ogole napedy. Bo moze byc tak ze ich nie widzi bo masz zle aspi lub w ogole ich nie masz zainstalowanych.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36. |