![]() |
zrzucanie zawartosci cd na mp3
Witam ,
na poczatku zaznacez ze probowlaem znaelzc informacji na ten temat przy pomocy opcji szukaj ale nic nie udalo mi sie znalezc.Sprawa jest prosta ,mam cd z muza (cd audio) i chcailbym kilka utworkow zrzucic na mp3 ,mozecie mi powiedziec jakiego programu powinienem uzyc zeby mi sie to udalo ?? Pozdrawiam |
Najlepszy jest i najbardziej zaawansowany to EAC ( Exact Audio Copy)...;)
ja osobiscie używam Audiograbber ver.1.80PL z kodekiem LameEnc...:) |
A jesli ci sie nie chce cudowac to zrobisz to rowniez w nero. Menu nagrywarka->zapisz sciezke i tam sobie ustawisz na mp3.
|
Cudować jak cudować. Nic poza dobrze skonfigurowanym EAC lub PlexTools nie odczyta audio prawidłowo, więc nie polecam Nero czy Audiograbbera. Pamietajcie, że nie wszystkie uszkodzenia WIDAĆ.
|
Polecam pakowanie w formacie .ogg ,jest znacznie lepsze od .mp3. Prawdziwe stereo, a nie jak w mp3 udawane. Co do szerszych informacji i programu, to wystarczy w przeglądarce wpisać OGG.
Miłego pakowania :) :) :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jesteś w błędzie twierdząc iż EAC nie posiada "jakichś tam szczególnych zdolności.... " W zasadzie on jeden potrafi wykorzystać specyficzne możliwości i tryby pracy napędów, co w prosty sposób odbija się na jakości DAE - no coż aby wykorzystać te zdolności trzeba się trochę pomęczyć z konfiguracją, a to nie jednemu pewnie sprawia duże kłopoty. |
Cytat:
|
Prawda - z zastrzeżeniem. Jeśli jest w miarę nowa. Starsze faktycznie nie zawsze są w dobrym stanie, nawet, jeśli tak wyglądają. A w przypadku CD-R jest jeszcze gorzej. Poza tym, zgadzam się w zupełności. Peace. :peace:
|
Jest dużo takich programów np.
Easy CD-DA Extractor, Audiograbber, EAC. Potrafi to też Nero, WinOnCd, CDMate. |
Ja uzywam CDex prosty w obsludze i wystarczajacy do robienia mp3 z audio.Znajdziesz go wszedzie np. www.komputerswiat.pl
|
Cytat:
Zatem najlepiej mieć tę parę razem w koputerze ogg + mpc i wszystko (tzn. pliki audio) ładnie i efektywnie da się skompresować. Acha, cozywiście stosowne wtyczki do tych formatów są jak najbardziej dostępne do popularnych aplikacji (trochę tylko wysiłku w poszukiwaniach :)) Miłego dnia |
a ja tam mam zestaw bdb
1. windows media player - tam zrzucam na *.wma 2. bEncoder - prawdziwy kombajn ktory potrafi przekonwertowac praktycznie wszystkie formaty i jest prosty w obsludze ... i jakis utwotu polepsza 8) |
Ja odrazu wystartowalem "na glebokiej wodzie" i zaczolem od EAC + LAME , ale potem odkrylem MPC i u mnie juz nie znajdziesz zadnej mp3 a tylko same mpc ktore albo sam zakodowalem albo przekodowalem z mp3. Zajmuje to wiecej ale jakosc tez jest lepsza :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |