![]() |
miksowanie kawalkow
czesc wszystkim,
jestem nowy, ale nie do konca bo juz tutaj bywalem wczesniej, ale dizs sie zarejestrowalem. Poszukuje softu, ktory pozwoli mi na miksowanie muzyki. Chodiz mi o mozliwosci jakie daje MiniDisc. Tam moge dzielic kawalek z dokladnosica do 1/85 sekundy, zmieniac dowolnie kolejnosc, sklejac, sciszac (Fade In/Out). Z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam bartek |
SoundForge 6.0, Wavelab 4.0 są to kombajny, które umieją bardzo dużo.
|
dzieki za tak szybka i konkretna odpowiedz.
Jest tylko jedna sprawa. Ten soft kosztuje 350 i 600$. Czy nie ma jakiegos softu albo darmowego albo tanszego? Te programy sprawiaja wrazenie z opisow profesjonalnych programow, stad ich cena. Mi wystarczy wersja hhmmmm nazwijmy to amatorska. pozdrawiam bartek |
Niestety oprogramowanie jest dość drogie.
Proponuję zacząć od ściągnięcia wersji demo http://www.sonicfoundry.com/ reszta na priv. Pozdrawiam |
sprobuj traktorami moze, chyba mialy conieco bajerow typu fade in out
|
O wiele tańszy jest GoldWave, coś około 20$ a jak na swoją cenę potrafi b. wiele. No i możesz edytować swoje kawałki z dokładnością do jednej próbki (chyba wiesz co to jest?).
|
dzieki.
Probkowanie...mhmmm cos slyszalem, ale szczegolow nie znam. Ja jestem sluchaczem, ktory czasem potrzebuje trtoche przerobic swoje kawalki i tyle. pozdrawiam bartek |
Próbkowanie jest to częstotliwość z jaką program nagrywający odczytuje
sygnał z wejścia audio czyli np.: próbkowanie 44,1 kHz oznacza, że program odczytuje sygnał 44 100 razy na sekundę więc 1 próbka trwa 1/44100 część sekundy (ok. 0,00002267 sekundy). Zakładając, że do zapisania tonu potrzeba dwóch próbek, próbkowanie 44,1 kHz wystarcza do zapisania dźwięku o wysokości do 22 050 Hz. |
a jaką masz karte??? bo np. do SB Live/Audigy/2 dodawany jest darmowy progsik WaveStudio, bardzo szybki i prosty w obsłudze :)
|
W tej chwili mam jakas badziewna karte, bo komputer mi sie spalil:(( A poza tym juz sobie poradzilem. Mam soundforge i goldwave. Dziekuje bardzo za pomoc.
pozdrawiam bartek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:38. |