Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Awaryjność Lite-On'ów (https://forum.cdrinfo.pl/f2/awaryjnosc-lite-onow-20014/)

XvX 17.04.2003 13:10

Awaryjność Lite-On'ów

Witam!

Dawno mnie nie by było. Jedank wpadł mi do głowy pomysł na post. Chciałbym, aby każdy kto doświadczył jakiejś usterki, wad bądź szkodzenia nagrywarki Lite-On. Nie myślcie, że to jakaś dyskryminacja względem innych wypalarek. Poprostu chodzi mi o określenie awaryjności danej marki. Taki test na 100 000 km ;-).

Tak więc proszę od dokładny opis, co się stało, po jakim okresie użytkowania i podczas jakiej czynności (oczywiście z nagrywarką ;-)).
Jeślicoś jeszcze wpadnie mi do głowy, to napewno nie omieszkam umieścić na forum.

Pozdrawiam i zapraszam do postowania.

Pawel_k 17.04.2003 13:26

a wiec tak:

Droga redakcjo ;p

jestem szczesliwym posiadaczem wypalarki marki LiteOn - model 40125S, roczkik 2002 (wczesny wrzesien), przebieg ok 500 pltytek (nie wiem ile dolkadnie bo licznik gdzies mi sie zapodzial ;)). Musze przyznac iz jest to najbardziej bezawaryjna nagrywarka jaka wypalalem :)
serwisu nigdy nieodwiedzila, wypala b. dobrze i b. szybko istny cud :) :D

XvX 17.04.2003 14:10

Takie odpowiedzi minie cieszą...

P.S. Zauażyliście, co się stani jak zaznaczycie mychą buźkę: :)?
Zupełna odwrotność.

DimSim 17.04.2003 14:59

hi
rowniez posiadam liteka 32123S @ 40125S i musze powiedziec ze jest to moja 2 nagrywarka zaraz po lg 8081b (1,5 roku) i w sumie jestem zadowolony, plytek pale kilkanascie tygodniowo a czasem nawet po 15 dziennie i ani pisku z jej strony :) liteon rulez - polecam
c ya

p.s.
chyba nie bedziesz mial zbyt wiele postow o niewpelnisprawnej bagrywarce, no chyba ze od jakiegos niedoswiadczonego wlasciciela ktory myslal ze zrobi z niej rakiete :)

XvX 17.04.2003 16:14

Cytat:

DimSim napisa***322;(a)
hi
rowniez posiadam liteka 32123S @ 40125S i musze powiedziec ze jest to moja 2 nagrywarka zaraz po lg 8081b (1,5 roku) i w sumie jestem zadowolony, plytek pale kilkanascie tygodniowo a czasem nawet po 15 dziennie i ani pisku z jej strony :) liteon rulez - polecam
c ya

p.s.
chyba nie bedziesz mial zbyt wiele postow o niewpelnisprawnej bagrywarce, no chyba ze od jakiegos niedoswiadczonego wlasciciela ktory myslal ze zrobi z niej rakiete :)

P.S. I bardzo dobrze! Brak postów, albo same pozytywne będą najlepszą odpowiedzią na pytania: "Która nagrywarka jest najlepsza w praktyce?" i "Nie znam się kompletnie na nagrywarkach. Którą mam kupić?"
Najlepiej będzie odesłać petenta na ten post i styka!

tomgoo 17.04.2003 16:32

Wiec posiadam wypalarke 40s swietnie nagrywa , nigdy się nie zepsuła , co do przebiegu to userzy którzy mnie znaja to wiedza ile:)
Pozatym uważamiż to najlepsze nagrywarki w stosunku cena/jakosc.

andrzejj9 17.04.2003 16:41

Lite-on 48125S. Kupilem niecale pol roku temu. Fakt, ze nie uzywam specjalnie czesto, ale z setke plyt juz chyba wypalila i na razie (i mam nadzieje, ze juz zawsze) zadnych problemow. Nie jest tak zle z ta awaryjnoscia :)

ps: A buzka faktycznie ciekawie wyglada zaznaczona ;)

Wojtek Toruń 17.04.2003 16:48

Również posiadam model LTR-32123S kupiony w lipcu 2002 (wtedy najszybsza ).
Wypaliłem już trochę i jestem z niej zadowolony.
W sumie uszkodziły się mi tylko 3 płyty - ALE Z MOJEJ WINY.
Nagrywam wolno i praktycznie "źre wszystkie płyty"
Pozdrawiam

pe2k 17.04.2003 17:25

Mój litek 40125S od października ub.r. pali bez żadnych problemów. Ile tych płytek było? Nie liczę. Ale na pewno ponad 3 setki. Oby tak dalej :)

ZbigNieff 17.04.2003 18:16

Ale odpowiadacie mu dokladnie na jego pytania :D:D:D az milo sie
czyta... to tak jak zapytal bym w sklepie o sok a dostal kartofla :D:D

Gosc pytal jasno i wyrazie - czy kiedykolwiek mieliscie awarie z Litkami?? - a kazdy wyjezdza ze ma Litka takiego i takiego i ze nie
z nim zadnych awarii... widac jak kazdy z nas czyta posty... :)

P.S.

Ja mam Litka LTR-48125S i nie mialem z nim jeszcze - i oby tak dalej - zadnych awarii...
Nagralem juz okolo 300CD i szczerze polecam bo zwalilem tylko 4szt...

Jak wszyscy to i ja ;p ^_^ ^_^ ^_^

A tak prawie na temat - nie znam nikogo komu by sie jakis Litek zwalil :D:D:D - to jest faktycznie na temat... :)

esem 17.04.2003 18:37

[QUOTE]ZbigNieff napisa***322;(a)
[B]...[B] Zgłupiałeś czy Ci odbiło? A może poprostu nabijasz sobie licznik postów - patrz na jakość a nie na ilość bo to nie idzie u Ciebie w parze: świadczy o tym ilość postów w tym topicu. 8)

ZbigNieff 17.04.2003 18:43

[QUOTE]esem napisa***322;(a)
[B]
Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
[B]... Zgłupiałeś czy Ci odbiło? A może poprostu nabijasz sobie licznik postów - patrz na jakość a nie na ilość bo to nie idzie u Ciebie w parze: świadczy o tym ilość postów w tym topicu. 8)
No byla jakas awaria na forum zobacz na OT na topic Adresy FTP albo
na Red Faction 2 na PC - DRUSS mial tez taki problem!!!!!!

Wiec nie pisz glupot pochopnie!!!!!!!!!!!

esem 17.04.2003 18:49

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
No byla jakas awaria na forum zobacz na OT na topic Adresy FTP albo
na Red Faction 2 na PC - DRUSS mial tez taki problem!!!!!!

Wiec nie pisz glupot pochopnie!!!!!!!!!!!

Poproś publicznie Sid'a aby wykasował Ci te nadmiarowe posty - wtedy Ci uwierzę. 8)

eloise 17.04.2003 18:51

Re: Awaryjność Lite-On'ów

Cytat:

XvX napisa***322;(a)
Witam!

Dawno mnie nie by było. Jedank wpadł mi do głowy pomysł na post. Chciałbym, aby każdy kto doświadczył jakiejś usterki, wad bądź szkodzenia nagrywarki Lite-On. Nie myślcie, że to jakaś dyskryminacja względem innych wypalarek. Poprostu chodzi mi o określenie awaryjności danej marki. Taki test na 100 000 km ;-).

Tak więc proszę od dokładny opis, co się stało, po jakim okresie użytkowania i podczas jakiej czynności (oczywiście z nagrywarką ;-)).
Jeślicoś jeszcze wpadnie mi do głowy, to napewno nie omieszkam umieścić na forum.

Pozdrawiam i zapraszam do postowania.

ja i moi znajomi posiadacze lite-onów (sam im polecałem zakup tej marki nagrywarek) na szczęście jesteśmy w 100% zadowoleni ze sprzętu tej firmy a posiadamy: 2 sztuki LTR-48246S i po sztuce modeli LTR-48125W i LTR-40125S

eloise 17.04.2003 18:53

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Poproś publicznie Sid'a aby wykasował Ci te nadmiarowe posty - wtedy Ci uwierzę. 8)
okaż więcej szacunku i zrozumienia dla Zbignieffa

nie wiedzieć czemu mnie również pojawiły się zdublowane posty w topicu z życzeniami

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16.