![]() |
Dostalem wypalarke NEC-9300A zamiast lite-on'a 40125W
Mam problem, poniewaz zepsula mi sie wypalarka Lite-on 40125W, i dostalem za nia z serwisu NEC'a 9300A, i powiedzieli, ze liteony sie czesto psuja, wiec dali inna (dokladnie serwis dostal z glownego serwisu inna). I mam teraz problem, bo nie wiem czy ta wypalarka NEC jest dobra pod wzgledem dzialania, i czym sie rozni. Czy NEC ten obsluguje zabiezpieczenia typu safedisk itp. (bo liteony obslugiwaly). z tego co juz przeczytalem , to widze ze rozni sie trybem zapisu: liteon mial P-CAV a Nec ma tylko CAV. Czy to gorsza wypalarka, czy zwracac wypalarke i kazac wymienic na jakas inna. czy jak ?
prosze o doradzenie. i jaka wypalarke mozna wziasc zeby byla zalozmy lepsza od tego liteon'a 40125W , ale innej firmy. (nie proponowac mi TEAC'a, bo on nawet nie obsluguje zabezpieczen). z gory dzienx |
Napewno NEC nie bedzie lepszy od Litka!! Tu dam sobie nawet glowe uciac!!
A po 2 nie daj im sie idz zanies do nich tego NEC`a i wez Litka 48x24x48 bo tu masz pewnosc ze na bank bedzie obslugiwal ci zabezpieczenia a po 3 napewno ten model juz ci nie siadzie!! (chociaz kto wie) Jesli chodzi o tego NEC`a to nawet nie widzialem nigdzie testow wiec nie wiem co on obsuguje, nawet nie wiadomo czy CD 99min nagra!! Postaw im sprawe jasno - Mialem Litka chcem Litka i tyle!! A poza tym czesto nagrywam zabezpieczone CD i musze miec cos co mi to przgra a nie jakis tam NEC!! A po 4 to NEC jest tanszy od Litka i dlatego Ci go wcisneli ;p |
Goście już przeginają :cisza: :boks:
|
:o jak miales litka to walcz o litka !!!
wedlug gwarancji i reklamacji jakie mialem do tej pory to dostawalem sprzet tej samej firmy (przewaznie lepszy, bo starszych modeli juz nie bylo na rynku ;) ). Radze Ci isc do sklepu i walczyc :boks: o swoje LITEON i juz !!! Zycze powodzenia podczas walki |
to Cie wkrecili - nie daj sie. Litek to
uznana firma czasami trafi sie wpadka... A NEC pewnie im nie schodzi, dlatego go wcisneli. Ja bym zrobi avanti:boks: |
to juz wiem skad to zdjecie ;)
widac ze sklepowa ochrona to nie mieczaki || |
Praktycznie żaden poważniejszy importer nie ma w ofercie nagrywarek Neca, więc raczej nie będzie to dobry sprzęt a napewno już nie chodliwy. Zgadzam się z przedmówcą że napewno Ci go dali bo zalegaja im na stanie, a owiele łatwiej sprzedać Liteonka. Serwis powinien Ci wymienić na napęd tej samej marki o parametrach prównywalnych bądź lepszych od serwisowanego. Więc na 40 albo na rewelacyjny model 48S. :boks:
|
zgadzam sie z przed mówcami za liteona powinien być liteon
nie raz reklamowałem liteony (jestem sprzedawcą) i zawsze dostawałem nowego liteona i nigdy coś wzamian innego |
Dzienx wszystkim za pomoc
Mam nadzieje, ze dobrze odpowiadam, bo pierwszy raz korzystam z tego forum i do konca nie wiem jak tu sie dziala.
dzienx all. wiec tak jak radziliscie, poprosilem znowu o liteon'a, bo ten nec jest gorszy (po testach od razu wyszlo, ze wypala bledy na cd, pierwsza plytke, ktora wypalilem 1% zlych sektoruf, a druga 6% (sprawdzalem w nero'wym scandisku powierzchni cd)). wiec nie polecam niekomu nec'a ;) uciekac od niego panowie ;> panowie z serwisu odpowiedzieli, ze gdybym ich nie znal blizej, to by mi powiedzieli dowidzenia, ale tak to wezma sobie tego nec'a do firmy, a mi spowrotem kupia nowego liteon'a , ale, ze i tak pewnie znowu mi sie zepsuje niedlugo i bede musial przychodzic do nich, bo liteon'y sie psuja czesto .. |
Re: Dzienx wszystkim za pomoc
Cytat:
W Warszawie na Pradze stare żule mówią "Cwaniak, co założył jajka na baniak" |
Re: Dzienx wszystkim za pomoc
Cytat:
Ale reasumujac bardzo dobrze ze dostaniesz Litka - bedzie Ci na pewno duzej i lepiej sluzyl niz ten NEC (chyba ze znowu dostaniesz lipna sztuke, albo Ci prad odlacza podczas wymiany biosu ;p ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:38. |