Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Adresy FTP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/adresy-ftp-20019/)

jasut 17.04.2003 15:50

Adresy FTP

Zainstalowałem sobie FlashGeta 1.3 i poszukuję ciekawych adresów ftp. Jeżel ktoś może pomóc to będę wdzięczny. Ponieważ nigdy nie pracowałem na podobnym programie proszę też o kilka wskazówek dotyczących jego obsługi.

mallow 17.04.2003 16:21

ftp`ow niestety nie znam :(
nie kozystam z flashgeta
ale obsluga programu jest banalna ... wystarczy kliknac na jakis link ppm i wybrac [download with flashget] w menu kontextowym ... reszta sie zrobi sama :) pozniej mozna tylko wznawiac wchodzac do glownego okna programu :)
jezeli o takie podstawy Ci chodzi to mozesz mnie pytac. o bardziej zaawansowane rzyczy mozesz pytac profesjonalistow co uzywaja flashgeta

lipek16 17.04.2003 16:22

Re: Adresy FTP

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Zainstalowałem sobie FlashGeta 1.3 i poszukuję ciekawych adresów ftp. Jeżel ktoś może pomóc to będę wdzięczny. Ponieważ nigdy nie pracowałem na podobnym programie proszę też o kilka wskazówek dotyczących jego obsługi.
FlashGet nie jest przecież klientem FTP. Jest to program do pobierania plików (coś w stylu DownloadAcceleratorPlus, GetRight, GoZilla itp.). Owszem można pobierać nim również pliki z serwerów FTP (tylko trzeba dokładnie znać adrss danego pliku). Z tego co się orientuje to nie ma w nim możliwości przeglądania katalogów na serwerach FTP. Może się myle (nie pamiętam którą wersję miałem, może w nowej jest traka funkcja ale w to wątpie). Osobiście do przeglądania i ściągania zasobów z serwerów FT polecałbym inny program wyspecjalizowany do tego celu (chociażby TotalCommandera, CuteFTP, WS FTP, bądź inny podobny.

ZbigNieff 17.04.2003 17:33

Masz 1.3 oj zle z Toba - ja na 1.4 lece juz ponad 4 miechy... ale
po co Ci do FlashGet`a FTP?? przeciez on nie tylko z FTP sciaga a po 2 on tylko wspomaga sciaganie!!

Wiec nie rozumiem twojego pytania....

lipek16 17.04.2003 18:17

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Masz 1.3 oj zle z Toba - ja na 1.4 lece juz ponad 4 miechy... ale
po co Ci do FlashGet`a FTP?? przeciez on nie tylko z FTP sciaga a po 2 on tylko wspomaga sciaganie!!

Wiec nie rozumiem twojego pytania....

No właśnie ja też to nie za bardzo rozumiem???

Adik 17.04.2003 18:24

we FlashGecie jest taka opcja jak Eksplorator serwera - działa to jak zwykly klient FTP, a uruchamia sie poprzes nacisniecie F7 w oknie glownym programu, lub narzedzia -> eksplorator serwera

Adik 17.04.2003 18:37

Cytat:

lipek16 napisa***322;(a)
No właśnie ja też to nie za bardzo rozumiem??? x3
heh- chyba mielismy ten sam zawias z forum, tylko, ze mi jednego posta wstawilo 14 razy...:cool:

-=KoWaLiK=- 17.04.2003 18:59

Ale tak czy siak nikt nie odpowiedzial na jego pytanie, a adresy ??

eloise 17.04.2003 19:13

jeżeli mógłbyś sprecyzować określenie "ciekawych adresów" bedzie może łatwiej cokolwiek pomóc

chodzi Ci o soft, mp3, gry ?

-=KoWaLiK=- 17.04.2003 19:15

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
jeżeli mógłbyś sprecyzować określenie "ciekawych adresów" bedzie może łatwiej cokolwiek pomóc

chodzi Ci o soft, mp3, gry ?

mp3 ? :jupi:

eloise 17.04.2003 19:17

może szuka adresów serwerów ftp z muzyką w formacie mp3

lipek16 17.04.2003 19:45

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
może szuka adresów serwerów ftp z muzyką w formacie mp3
Może tak może nie może pryt a kto to wie??? ;)
Jak z mp3 to proponuje wejsc na www.nuta.pl i wpisać w wyszukiwarce nazwę dowolnego zepołu kliknąć szukaj i wyświetli się wtedy lista serwerów z danym utworem. Potem można skopiować adresy serwerów di programu FTP a dalej to już wiadomo co...

mallow 17.04.2003 20:15

ja tam chce soft i gry :)

eloise 17.04.2003 20:20

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
ja tam chce soft i gry :)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

kizio 17.04.2003 20:25

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

poprosił bym też....

a wracając do tematu: Zamiast FlashGet polecam:

do FTP: FlashFXP po polsku
do ściągania z netu: Mass Downloader (jak ktoś ma działający numerek to niech na maila podeśle);p :cisza:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26.