![]() |
MtRW i LTR 32123s@40125s
Mam pytanko odnosnie tego jak chodzi Mount Rainer na tym litku z biosem 40s... niektorzy dokonali przemiany wiec mozliwe ze widza... prosze o opinie bo jest to podstawowa rzecz ktora ewentualnie pchnie mnie do krecenia mojej 32...
Z gory THX i pozdro CPU >> aka CPUks << |
Działa bez problemów, natomias problemy sprawia często samo InCD, niezależnie od napędu. :(
|
Cytat:
Jakbyś miał jakieś problemy fajno byłoby gdybyś je wrzucił do mojego topica o InCD |
ja moge dodac ze po podkreceniu na 40 podczas nagrywania cd-r przewaznie pod koniec cd (chociaz nie zawsze i wogole robi to sie rzadko ale jednak) zapala sie pomaranczowa dioda i plyta sie rozkreca i zwalnia i tak kilka razy, ale po kfili idzie dalej i wszystko w sumie gra. nie wiem czemu tak sie robi ale cuz... nie moze byc ciagle dobrze.
jak podkrecilem ja pod xp to max predkosc byla dalej 32 ale mount rainer pojawil sie, po zmianie literki napedu i resecie widzi juz jako 40 (z mount rainerem of koz), no ale znowu jak wloze jeszcze 1 dysk to znowu jest 32! i tez z MR, ...i love this game... |
Cytat:
Co do InCD to mam z nim gigantyczne problemy - bo np sformatuje plytke w MtRW zresetuje kompa wkladam ta plytke do napedu i jest nie sformatowana itp. Ogolnie to dzieki za opinie. |
cpuks - takie już jest InCD :(
pali - aktualnie używam XS0Z, zrezygnowałem z podkręcenia, Mt. Rainier nie był mi potrzebny właściwie :) Wszyscy - co do podkręconych Litków 32x, wygląda na to, że po prostu nie radzi sobie mechanika tak do końca. Też tak czasami miałem, nawet przy prędkości x16 :( |
Cytat:
Nie podkręcałem Litka ale miałem takie same problemy z InCD w wersji bodajze z koncówką 20 przy normalnym formacie . Dopiero najnowsza wersja z końcówką 24 rozwiązała problem. Pozdrawiam |
Cytat:
Co do InCD to mialem tez jaka 20b chyba i wczesniejsze... |
Cytat:
|
z przykroscia pisze ze powrocilem do wyjsciowej predkosci 32x (xsox). zmiana biosu na 40x sprawiala jednak problemy.... a mialo byc tak pieknie... :)
|
Cytat:
|
u mnie xsoz nie dzialal prawidlowo, tzn nie pamietam czy to byl overburing (tak pisalo na cdrinfo) ale tez walek byl przy koncu nagrywania cd.
sz kurde poszedlbym z nia do servisu zeby wymienili ale zgubilem gwarancje :P wiec musi dzialac :) |
Cytat:
|
Cytat:
Ktos jeszcze mial problemy z XS0Z? |
U mnie Litek 32123S jest podkręcony do 40125S przy wykorzystaniu BIOSa XSU1 ... i wszystko śmiga bez zająknięć :jupi:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:20. |