Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pizza (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pizza-20032/)

MaciejT 18.04.2003 22:47

Cytat:

remix napisa***322;(a)
pizza mrozona Guseppe - grube rewelacyjne ciasto, sporo dodatkow, po dolozeniu swoich - REWELACJA. ok 5 zl w Carrefour 550g

swoja droga "tuning" pizzy mrozonej wychodzi calkiem niezle - warunek - trzeba piec w piekarniku :)

EEEeee, Maestro by Iglotex jest moim zdaniem znacznie lepsza niż Guseppe. Dostajesz 500g za ok 5 zł.
A tak swoją drogą to Alberto jest jeszcze lepsza, tylko droższa :buu:

DarkAvenger 18.04.2003 12:11

O kurcze.......
Jakby ktoś był w Płocku to zapraszam do Gemini. Moim zdaniem robią najlepszą pizzę.
Ja uwielbiam Oniono : cebula, pieczarki, ser, przyprawy (palce lizać) :jem:

sayan 17.04.2003 22:32

no może troszke przesadziłem :)

jak coś nie wyjdzie to nie biore odpowiedzialności ..ale jak mój ojciec robi to jest genialna :)

lipek16 17.04.2003 22:30

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
to jest na okolo 40cm/40cm
a wysokość dochodzi do 5cm

5 cm to całkiem dużo jak na pizze. Trzeba mieć poijemną buzię.;) Ale i tak to musze wypróbować

sayan 17.04.2003 22:28

to jest na okolo 40cm/40cm
a wysokość dochodzi do 5cm

lipek16 17.04.2003 21:55

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

pizza mrozona Guseppe - grube rewelacyjne ciasto, sporo dodatkow, po dolozeniu swoich - REWELACJA. ok 5 zl w Carrefour 550g

swoja droga "tuning" pizzy mrozonej wychodzi calkiem niezle - warunek - trzeba piec w piekarniku :)

Miałem okazję zetknąć się z Guseppe. Kupiłem raz dwie i gratis dostałem nożyk. Musze przyznać że była całkiem niezła w porównaniu do innych mrożonych typu (Pan Pizza - zajeżdzającej wymiocinami). Jak na swoją cenę, smak i wielkość to Guseppe jest super.
Co do tuningu to świetna sprawa. Ja na Guseppe starłem jeszcze dodatkowo pół kostki sera. Mniam:)

kraluk 17.04.2003 21:52

Re: Re: Re: Pizza

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
tak to jest

mój qzyn (chrzesny) ma pizzerie ..
i przepisu na ciasto niezna .. nawet jego żona.

powiedział .ze zapisze jej w testamencie nikt wczesniej sie nie dowie przepisu :)

tajemnica pizzy tkwi w ciescie ...

Mój kuzyn również ma pizzerie...
Wręcz bardzo małą, zatrudnia 2 osoby...
I nikt ze znajomych i rodziny nie zna przepisu,
nawet pracownicy jego pizzerii...

Ciekawe, kiedy powie komuś ten jego przepis...?
Przyznam, że robi super pizze...

Remix 17.04.2003 21:51

Witam!

co do pizzy, to moge powiedziec krotko:
PizzaHut - dobra, ale za droga
TelePizza - calkiem calkiem i cena OK

pizza mrozona Ristorante - za cienkie ciasto, po dolozeniu swoich dodatkow moze byc :)

lipek16 17.04.2003 21:46

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
hmm podawałem juz na forum sprawdzony przepis mojego ojca ...

na pizze na grubym ciescie tzw. PAM

super...

poszukaj na forum w jakimś topicu

Przepis znalazłem i jak najszybciej go wypróbuje. Powiedz mi jeszcze jak duża wychodzi ta pizza z tych proporcji co podałeś (średnica, grubość ciasta)

mallow 17.04.2003 21:08

ja nie wiem ... jak sie robi pizze ... moja mama wie ... sie spytam ... ale jak jest jakis forumowicz z Elbląga to pollecam TATOO pizza na podgornej 8)

sayan 17.04.2003 21:05

Re: Re: Pizza

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
moj starszy brat pracowal "gdzies" i przez pol roku robil pizze przepisu nie chce podac ale robi jak go zobaczylem w akcji to sobie pomyslalem ze chyba jest mistrzem w tym robi to jak na filmach zuca ciastem po suficie ^_^ :D ;p ale jest taka pyszna mmmmmmmmmm.... palce lizac :) hehe
tak to jest

mój qzyn (chrzesny) ma pizzerie ..
i przepisu na ciasto niezna .. nawet jego żona.

powiedział .ze zapisze jej w testamencie nikt wczesniej sie nie dowie przepisu :)

tajemnica pizzy tkwi w ciescie ...

Zelea 17.04.2003 21:03

Re: Pizza

Cytat:

lipek16 napisa***322;(a)
No właśnie, zna ktoś jakis fajny przepis, bo te wszystkie co znajduje w internecie są do bani.
moj starszy brat pracowal "gdzies" i przez pol roku robil pizze przepisu nie chce podac ale robi jak go zobaczylem w akcji to sobie pomyslalem ze chyba jest mistrzem w tym robi to jak na filmach zuca ciastem po suficie ^_^ :D ;p ale jest taka pyszna mmmmmmmmmm.... palce lizac :) hehe

lipek16 17.04.2003 20:28

Cytat:

sayan napisa***322;(a)

super...

OKI. Dzięki wielkie. Naszła mnie ogromna ochota na dobrą dużą pizze z ciągnacym serkiemi ...:)

sayan 17.04.2003 20:26

super...

eloise 17.04.2003 20:25

poszukam w wolnej chwili - mam sprawdzony wielokrotnie przepis

w sumie za ok. 20 zł można zrobić pizze na 2 blachy do ciasta (brytfanki)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12.