![]() |
Pomocy !!!
Mam problemik. skompresowałam sobie ładnie,pięknie filmik do formatu MPEG w programie TMPGenc, ponieważ był zbyt duży podzieliłam go, również w tym programiku. Chciałabym sobie teraz nagrać ten pliczek na płytkę w Nero ale wyskakuje mi komunikat "Brak pamięci" chociaż rozmiar jest w porządku. Czy ktoś może mi pomóc ?:blee:
|
Czy w Nero wybierasz projekt "CD-ROM (ISO)" ?
Czy "ilość sesji na płytce" (mam nadzieję, że czystej) jest ustawione na "pojedyncza sesja" ? Jeśli TAK, TAK to ... nie wiem :-( pzdrwm |
POMOCY !!!
W Nero wybieram Video CD bo taki właśnie jest mi potrzebny, zeby moje DVD to odtwarzało, sesja jest pojedyncza a płytka czysta. Inne pliki normalnie się nagrywają tylko te które podziele nie :(
|
Czy ramki wideo zostały zapisane w standarcie VCD ?
Chodzi o to, że standart - jak każdy - jest restrykcyjny. Wideo CD PAL ( VCD ) to: OBRAZ ====== Przepływność strumienia - 1152 kbps (CIF) Rozmiar ramki - 352x288 (pikseli) Przepływność ramek - 25 fps Wzorzec GOP - IBBPBBPBBP DŹWIĘK ======= Tryb - stereo Przepływność strumienia - 224 kbps Typ kompresji - MPEG-1 Layer 2 Próbkowanie - 44,1 kHz pzdrwm |
POMOCY !!!
zdaje się, że tak ;)
|
Re: Pomocy !!!
Cytat:
Jest on wynikiem BŁĘDU w spolszczeniu programu Nero. Dla wyjaśnienia przyczyny niemożności nagrania pliku do formatu VCD otwórz w Nero kolejne menu: Plik / Preferencje / Język i wybierz "English", a następnie kliknij na "Zastosuj". Przywrócenie polskiego wyglądu programu nastąpi po wyborze menu: File / Preferences... / Language a następnie "Polski" i w końcu "Zastosuj". W wersji angielskiej, twój plik przeciągnięty do okna "Video" wywoła akcję programu, z której dowiesz się w języku angielskim, co jest przyczyną problemów z twoim plikiem. Jeśli uznasz to za ostateczność, a program ci to zaproponuje, naciśnij na okienku z podpowiedzią "Re-encode the video file". Jeśli Nero nie znajdzie odpowiedniego kodeka zaproponuje ci jego zakup :-( pzdrwm i życzę Wesołych Świąt. . |
czy przy podziale filmu na 2 częsci wziełaś format mpeg 1 video cd (w tmpegu) bo chyba nie;) i z tąd twój problem
A i jescze jedno weź najpierw wrzuć do nero swój zrobiony mpeg ten durzy i zobacz czy ci dobrze wczyta , jak tak to go podziel na 2 w opcji mpeg 1 video cd , a jak nie to wczytaj go do tmpega i przekonwertuj na ten format i potem podziel powinno zadziałać |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18. |