Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Prosba o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f11/prosba-o-pomoc-20102/)

Boger 19.04.2003 03:20

Prosba o pomoc

Witam!
Po pierwsze to gratuluje artykulu! Rewelacja!
Po drugie - czy ktos moze mi cos doradzic?
Sciagnalem C&C:Generals z sharereactors, wypalilem plytki i przy instalacji 2 plytki na 74% wyskakuje blad. Robie retry i przeskakuje po 1% i tak do 100%. Niestety gra nie chodzi. Czy ten komunikat o bledzie jest spowodowany zabezpieczeniem? Domyslam sie ze tak, poniewaz taki sam problem mialem kiedys z fifa 2003 (przegrywana na LG 16x), z tym ze ona po instalacji chodzila (pozniej przegralem ja na LiteOn 40x w clonecd i wszystko bylo ok). Niestety generalsi nie chodza. Czy ktos spotkal sie z takim problemem? Aha, mam nagrywarke Toshiby SD-R2312 (combo z dvd w laptopie). Nie powinno byc problemu bo na stronie clonecd ma dwie "owieczki". Co moze byc nie tak?

Maciej 19.04.2003 10:28

Jeśli się nie mylę ta gra jest zabezpieczona SafeDisc v2.80 sprawdż jeszcze dokładnie jakimś programam...:cisza:
I do skopiowania użyj Alcohol 120% z odpowiednim profilem dla danego zabezpieczenia,niestety CLone CD ma problemy z tym zabezpieczeniem .
Twoja nagrywarka w pełni obsługuję korekcję EFM ,dlatego w opcjach zapisu nie zaznaczaj KOREKCJA EFM (Bypass EFM error) ...:)

A tak poza tematem jeżli uważasz ,że to rewelacja artykuł...To dlaczego nie pokierujesz się wskazówkami zawartymi w tym artykule ...?
Tam masz przecież wszystko dokładnie opisane ,co jak i kiedy ...;)

Boger 19.04.2003 12:07

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Jeśli się nie mylę ta gra jest zabezpieczona SafeDisc v2.80 sprawdż jeszcze dokładnie jakimś programam...:cisza:
I do skopiowania użyj Alcohol 120% z odpowiednim profilem dla danego zabezpieczenia,niestety CLone CD ma problemy z tym zabezpieczeniem .
Twoja nagrywarka w pełni obsługuję korekcję EFM ,dlatego w opcjach zapisu nie zaznaczaj KOREKCJA EFM (Bypass EFM error) ...:)

A tak poza tematem jeżli uważasz ,że to rewelacja artykuł...To dlaczego nie pokierujesz się wskazówkami zawartymi w tym artykule ...?
Tam masz przecież wszystko dokładnie opisane ,co jak i kiedy ...;)

Hmmm... to nie jest takie proste:) Wiem ze jest ona zabepieczona SafeDisc'iem v2.8 (a dokladniej Safedisc 2.80.010). Artykul czytalem kilka (-nascie) razy i ... nic. Nagrywalem ta plytke Alcoholem z podanymi w artykule ustawieniami ale i tak nie dziala. NIE zaznaczam korekcji ... Zastanawiam sie jedynie czy da cos zmniejszenie predkosci (ale i tak nagrywalem tylko na 8x), ale chyba nie.
Czy ktos nagrywal ta gre z tego obrazu (sharereactor) i mial takie problemy? Moze z obrazem jest cos nie tak (nagrywam z cue + bin)?

VLuka 19.04.2003 12:10

Ten cue/bin nie jest juz zabezpieczony. Wypal na normalnym profilu, jak nadal bedziesz mial problemy z instalacja to znaczy, ze obraz zle sciagniety.

Boger 19.04.2003 12:20

Cytat:

VLuka napisa***322;(a)
Ten cue/bin nie jest juz zabezpieczony. Wypal na normalnym profilu, jak nadal bedziesz mial problemy z instalacja to znaczy, ze obraz zle sciagniety.
"Normalny" tzn jaki? Nie znalazlem nic takiego w profilach Alcohola;)Wedlug mnie cos jest z zabezpieczeniem bo sprawdzilem i fifa 2003 tez jest zabezpieczona Safedisc 2.80.010, a mialem z nia identyczny problem.

Dzikusek 19.04.2003 15:43

ave !

VLuka ma całkowita rację !!
Często przy ściąganiu dużych plików z Sieci i następnym wypalaniu ich na CD występują błędy. Bywa , że taka gra biega póżniej dobrze. Jednak często obraz płytki jest tak uszkodzony , że nadaję się jedynie do kosza...Dużo zależy od szczęścia. Ja także zassałem tę grę i działa doskonale. Dodam , że na drugim CD leży "rodzynek" więc nei może być mowy o żadnych zabezpieczeniach...

Pozdro !

P.S. Nie zostaje Ci nic innego jak ssać jeszcze raz :( .

grzeniu 19.04.2003 17:32

Cytat:

Realok napisa***322;(a)
"Normalny" tzn jaki? Nie znalazlem nic takiego w profilach Alcohola;)Wedlug mnie cos jest z zabezpieczeniem bo sprawdzilem i fifa 2003 tez jest zabezpieczona Safedisc 2.80.010, a mialem z nia identyczny problem.
Normalny tzn "normal CD" i taki tam jest, mozesz to nawet nagrac z nero bo on obsluguje *bin/*cue a calosc uzdatnia *****.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:48.