![]() |
Zelea ma racje zeby komp był widoczny w sieci nalezy włączyc/doinstalowac ta opcje
|
zeby bylo widac ikonke komputera w otoczeniu sieciowym komputer ten musi tez miec wlaczona opcje "UDOSTEPNIANIA PLIKOW I DRUKAREK" inaczej bez tego nie bedzie go widac w otoczeniu :)
|
Zeby dzialala siec na systemie innym niz XP, to wlasnie w XP trzeba utworzyc dyskietke do konfiguracji sieci i odpalic na tym innym systemie (to sie chyba nazywa kreator konfiguracji sieci)
|
sproboj ustawic w opcjach otoczenia take cos jak "logowanie windpws". teraz masz pewnie "klient sieci microsoft networks" lub "family logon". zmmmien to na logowanie i powinno pojsc bez problemu.
|
Ustawienia w LANie
Mam taki problem:
Załozylismy z kumplami siec, niby wszystko dziala: 1. mozna gadac (LANChat) 2.mozna grac (Quake3, SOF2) 3. mozna wymieniac sie plikami(LANChat) Problem w tym ze inni widza mnie w otoczeniu sieciowym a ja ich nie. Mam winMe bo w win98 to w ogole nic nie chcialo dzialac.kumple maja XP. Doradzcie mi co i jak powinno byc ustawione, albo dajcie (jak sie wam nie chce pisac) jakis link gdzie by to bylo wytlumaczone wzglednie zrozumialym językiem. Z gory dzieki. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07. |