Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   jak wypalić 800 mega w Nero? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-wypalic-800-mega-nero-20197/)

ThanatoS 21.04.2003 22:46

Pomyslimy nad tym.

Xelos^.^ 21.04.2003 22:19

O takie cus: USE DA POWER SEARCH BUTTON :blee:

CIAPEK 21.04.2003 22:07

Ilość załączników: 1
Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Zaznacz i określ ...:)
obrazek dokładnie określa miejsce, a ja jeszcze dodam żeby wpiać tam: (obrazek).

P.S. Zgadzam się, to fajny pomysł z tym ekranem na początku forum informującym o opcji "szukaj" i częstych postach.
I nie znięchęcajmy tak nowych forumowiczów :)

puch 21.04.2003 22:04

Po prostu wydaje mi się, że można w przysłowiowych trzech słowach spróbować udzielić podstawowej odpowiedzi, i jednocześnie zachęcić do przeszukania forum w poszukiwaniu dokładniejszych informacji.

Z drugiej strony, uważam że naprawdę dobrze byłoby stworzyć jakąś listę FAQ przez którą trzeba by było przejść zanim zada się nowe pytanie, właśnie z omówieniem takich często pojawiających się pytań, jak "Jak nagrać ponad 700 MB?"

Gorzala 21.04.2003 21:57

Cytat:

puch napisa***322;(a)
Słuchajcie, uwagę można zwrócić w nieco delikatniejszy sposób! Ostatnio jeden nowy gość (xan123) obraził się śmiertelnie za to, że został, jak twierdzi, "wyśmiany" - moim zdaniem faktycznie mógł zadać sobie trochę trudu zanim zadał pytanie, na które odpowiedziano dosłowie parę godzin wcześniej, i jeszcze podał zupełnie, moim zdaniem, trudne do przyjęcia uzasadnienie, dlaczego nie przeszukał forum, ale wydaje mi się, że nowym użytkownikom można w delikatniejszy sposób zwrócić uwagę, by najpierw sami zadali sobie trochę trudu, zwłaszcza, gdy proszą o BEZINTERESOWNIE udzielaną pomoc!

Zgadzam się, że na początku forum powinien być jakiś ekran w jednoznaczny sposób zachęcający do przejrzenia tego, co już było...

W przeciwnym razie początkujący będą narażali się na to, że w odpowiedzi dostaną cztery literki: RTFM.

Zapewne to do mnie...
...ale ja do nikogo bezposrednio nie pisalem... :P
P.S.
Dobra, bede grzeczny... :) ;)

puch 21.04.2003 21:42

Słuchajcie, uwagę można zwrócić w nieco delikatniejszy sposób! Ostatnio jeden nowy gość (xan123) obraził się śmiertelnie za to, że został, jak twierdzi, "wyśmiany" - moim zdaniem faktycznie mógł zadać sobie trochę trudu zanim zadał pytanie, na które odpowiedziano dosłowie parę godzin wcześniej, i jeszcze podał zupełnie, moim zdaniem, trudne do przyjęcia uzasadnienie, dlaczego nie przeszukał forum, ale wydaje mi się, że nowym użytkownikom można w delikatniejszy sposób zwrócić uwagę, by najpierw sami zadali sobie trochę trudu, zwłaszcza, gdy proszą o BEZINTERESOWNIE udzielaną pomoc!

Zgadzam się, że na początku forum powinien być jakiś ekran w jednoznaczny sposób zachęcający do przejrzenia tego, co już było...

W przeciwnym razie początkujący będą narażali się na to, że w odpowiedzi dostaną cztery literki: RTFM.

Maciej 21.04.2003 21:35

Oczywiście aby uaktywnić overburning w Nero należy wyłączyć kreatora ...!

..............;)

puch 21.04.2003 21:34

Komunikat, że rozmiar kompilacji jest za duży dostaniesz zawsze. Po prostu go zignoruj i każ nagrywać mimo wszystko. Pamiętaj, aby włączyć tryb DAO (Disk At Once). Ale przede wszystkim musisz mieć pewność, że nagrywarka na pewno może nagrać do 90 min. (800 MB) - jeśli nie, to program nagrywający może ją uszkodzić, zmuszając do pracy poza jej limity. Na szczęście większość nowych nagrywarek obsługuje overburning co najmniej do 90 min. Aha, i jeszcze jedno: nagrywaj z bardzo małą prędkością, nie szybciej niż 16x.

pawelblu 21.04.2003 21:32

no i of korz pamietaj o DAO.
Wogole to proponuje dac wielkiego posta o overburning na samej gorze tak jak jest z liteOn vs reszta swiata.

Gorzala 21.04.2003 21:32

Re: jak wypalić 800 mega w Nero?

Cytat:

cantrell napisa***322;(a)
Gy wrzucam do nagrywarki plyte 800 megowa i chce wypalic dane (oyczwiscie mowie full czyli 800 mega dasnych) pojawia sie info ze jest za mala pojemnosc nosnika. Jak wypalic? co przestwiac?
Uwaga, bo bede gryzl...na razie tylko gryzl.
Ale pozniej nic mnie nie powstrzyma...i jeszcze przez Was dostane ban(anka) za zle zachowanie...ARGHRRRRRRR!

Maciej 21.04.2003 21:28

Ilość załączników: 1
Zaznacz i określ ...:)

cantrell 21.04.2003 21:28

Cytat:

puch napisa***322;(a)
Trzeba wykorzystać funkcję "overburning", oczywiście o ile Twoja nagrywarka ją ma. Jeśli nie ma, to uszkodzisz nagrywarkę. O tym, jak włączyć overburning w Nero przeczytasz w pomocy do programu. Proponuję także przejrzeć dawniejsze posty w tym forum (temat był omawiany nie dalej niż parę dni temu.
przyznaje sie ze jestem kaleka komputerowym :) ale overburning umiem robic. To nic nie daje, i tak mi wywala ze rozmiar kompilacji jest zbyt duzy.

puch 21.04.2003 21:23

Trzeba wykorzystać funkcję "overburning", oczywiście o ile Twoja nagrywarka ją ma. Jeśli nie ma, to uszkodzisz nagrywarkę. O tym, jak włączyć overburning w Nero przeczytasz w pomocy do programu. Proponuję także przejrzeć dawniejsze posty w tym forum (temat był omawiany nie dalej niż parę dni temu.

cantrell 21.04.2003 21:19

jak wypalić 800 mega w Nero?

Gy wrzucam do nagrywarki plyte 800 megowa i chce wypalic dane (oyczwiscie mowie full czyli 800 mega dasnych) pojawia sie info ze jest za mala pojemnosc nosnika. Jak wypalic? co przestwiac?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47.