Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nero po Upgrade nie działa (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-po-upgrade-nie-dziala-20198/)

pali 23.04.2003 02:40

Cytat:

waldek_itc napisa***322;(a)
:3msie:
Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi. Faktycznie w Usługach (uruchomione procesy) była jeszcze uruchomiona usługa NERO-NET. Po jej "odhaczeniu" udało mi sie uruchomić NERO EXPRESS. Nie wiem dlaczego nie mogę przejść do tradycyjnego NERO.:(

Czy nero-net jest Ci potrzebne? Bo na jednej maszynie nie mozna odpalic serwera i klienta (win to nie unix :) ). Byc moze jest takze konflikt serwera lub klienta z normalnym Nero.

waldek_itc 22.04.2003 22:33

:3msie:
Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi. Faktycznie w Usługach (uruchomione procesy) była jeszcze uruchomiona usługa NERO-NET. Po jej "odhaczeniu" udało mi sie uruchomić NERO EXPRESS. Nie wiem dlaczego nie mogę przejść do tradycyjnego NERO.:(

pali 22.04.2003 16:26

Re: Nero po Upgrade nie działa

Cytat:

waldek_itc napisa***322;(a)

"Another application is currently using the Windows burning engine (IMAPI). Please quit the other application and start Nero again".

Pragnę nadmienić, iż używałem InCD, ale go wyłączyłem w msconfig - Uruchamianie.

Spójrz dokładnie w listę procesów, czy mimo wszystko InCD tam nie siedzi. Wyłączanie InCD w ten sposób powoduje rozmaite problemy, trochę próbowałem.Tutaj trochę napisałem o moich bojach z InCD

Poza tym, starsze InCD niż 3 konfliktuje się z najnowszymi Nero, tak gdzieś wyczytałem.

Laser 22.04.2003 15:13

Witam !

A czy przeinstalowaes nero ??

Sprobuj - ja kiedys w szkole na winxp home tez taki komunika miałem ale jakos nero dalo sie odpalic;)

waldek_itc 22.04.2003 15:08

Dzieki za podpowiedzi, ale to okienko mam odznaczone i niestety NERO nie działa.

SEBAW 21.04.2003 22:46

Ilość załączników: 1
Jeżeli używasz Win XP to zrób tak jak na poniższym obrazku:

pawelblu 21.04.2003 21:46

po pierwsze: chodzi chyba o wersje 5.5.10.20
po drugie: winda jest glupia - podobna sytuacje mialem z upgradem norton antivira 2003 (po resecie wyskakiwalo ze musze zresetowac system przed uruchomieniem, a odinstalowac nie moglem bo podobno norton byl uzywany a nie powinien byc !!!)- mi pomoglo kilkakrotne wylacznie wszystkiego co mialo nazwe norton w msconfigu i wlaczanie spowrotem po resecie. Robilem tak kilka razy, przelaczalem, wlaczalem, mieszale, ale pomoglo - wszystko w msconfigu, ale sporo zabawy. Sprobuj na przemian poprzelaczac wszystko co uzywa spawary - moze pomoze - mi cos takiego pomoglo. I nacisnij ctrl+alt+del i zobacz czy cos nieporzadanego ci w tle nie dziala przypadkiem.

waldek_itc 21.04.2003 21:38

Nero po Upgrade nie działa

Upgradowałem NERO do wersji 5.5.20.10 i teraz dopiero sobie "narobiłem". Podczas uruchamiania NERO pojawia się komunikat:

"Another application is currently using the Windows burning engine (IMAPI). Please quit the other application and start Nero again".

Pragnę nadmienić, iż używałem InCD, ale go wyłączyłem w msconfig - Uruchamianie.

Poradźćie co z tym teraz zrobić?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:09.