![]() |
Czy samsungi tak mają????
Właśnie podłaczyłem w miejsce nagrywarki Liteon cdrom samsunga 48X SC-148F tak żeby sprawdzić czy działa. Trochę sie zdziwiłem jak zastartował. Robi tyle hałasu co jakis reaktor :o . Leteon też ma odczyt 48x ale jest kilka razy cichszy. Czy te cdromy Samsunga tak mają że bardzo głosno pracują?? Chciałem go sprzedać ale po tym słyszę to zastanawiam się czy to dobry pomysł.
|
Dużo napędów hałasuje i to zbyt bardzo... Jak załapie obroty, to aż nie chce cię tego słuchać.;p
|
Ale ten chyba aż za bardzo. Liteon w porównaniu do samsunga jest jak myszka. Mam takie wrażenie że zaraz rozpadnie się płyta w napędzie :D:D
ps. jaka rozsądna cena będzie za taki napęd? |
Ja bym tego za shita 20 zł niie dał.
Widziałem, miałem przez czas jakiś, i już mi wystarczy... A płytki po tym cudeńku nie są czasem jak naleśniki prosto z patelni? :blee: |
miałem Samsung'a
co prawda miałem Samsunga12x40 z DVD ale to byl tak daremny sptrzęt że szybko go oddalem do sklepu i za niewielka dopłatą wziąłem sobie LG i jestem z niego bardzo zadowolony.Poza tym Samsung ma tendencje do zawieszania się i wówczas trzeba mu restarta walnąc bo inaczej płytki nie wyciągniesz.:czytaj:
|
miałem Samsung'a
co prawda miałem Samsunga12x40 z DVD ale to byl tak daremny sptrzęt że szybko go oddalem do sklepu i za niewielka dopłatą wziąłem sobie LG i jestem z niego bardzo zadowolony.Poza tym Samsung ma tendencje do zawieszania się i wówczas trzeba mu restarta walnąc bo inaczej płytki nie wyciągniesz.:czytaj:
|
Miałem trzy modele Samsunga 32x, 48x i 52x.
Te dwa ostatnie chodziły dość głośno, ale inne CD-ROMy o takich prędkościach też chodzą głośno. Niestety jakość odczytu beznadziejna i pozbyłem się ich. Czwarty raz już nie zaryzykowałem Samsunga. |
Mam samsunga w pracy fakt 52x, (ale to jest badziewie) głośno, kiepsko czyta, i na dodatek tacka się zacina. Używam go do sprawdzania czy moja nagrywarka nagrała dobrze płyty a, że jest to liteon to chyba zrezygnuje ze sprawdzania.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:45. |