Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Automatyczne nagrywanie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/automatyczne-nagrywanie-20204/)

TOM-BRODA 21.04.2003 22:56

Automatyczne nagrywanie

Poszukuje programu (lub programów), który umożliwi zautomatyzowanie procesu nagrywania konkretnych plików z HDD z poziomu windowsa, w taki sposób zeby możliwe było dodanie tego procesu np: do harmonogramu zadań (co spowoduje bezobsługowość wyzej wymienionego procesu) i nagrywanie w konketnym, zadanym czasie.

Wszystkie moje próby z różnymi programami kończyły sie fiaskiem, gdyż zawsze było o jedna kliknięcie myszka za dużo :(

Będe wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki dotyczące innego softu lub modyfikacji istniejących ! ! !

Maciej 21.04.2003 23:38

Ja tak poza twoim tematem...
Zastanawia mnie dlaczego...
...dla wygody? ,czy z braku czasu..?

...niestety ja nie słyszałem o takich "bezklikowych" procesach nagrywania ...8) Może ktoś inny z forum ...odpowie ,sam jestem ciekaw...:)

CrazyLucas 21.04.2003 23:46

proponuje plytke w direct-cd / MRW i dodac polecenie copy do harmonogramu

potem po zapelnieniu plytki mozna ja na cd-r przegrac

katjar 22.04.2003 09:19

Re: Automatyczne nagrywanie

Cytat:

TOM-BRODA napisa***322;(a)
Poszukuje programu (lub programów), który umożliwi zautomatyzowanie procesu nagrywania konkretnych plików z HDD z poziomu windowsa, w taki sposób zeby możliwe było dodanie tego procesu np: do harmonogramu zadań (co spowoduje bezobsługowość wyzej wymienionego procesu) i nagrywanie w konketnym, zadanym czasie.

Wszystkie moje próby z różnymi programami kończyły sie fiaskiem, gdyż zawsze było o jedna kliknięcie myszka za dużo :(

Będe wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki dotyczące innego softu lub modyfikacji istniejących ! ! !

Witam

Kiedyś bawiłem się programem pod linuxem, cdrecord. Miał on wtedy także wersje pod windowsa. W pakiecie dołaczony jest program do tworzenia obrazu ISO dysku, nazywa sie chyba mkisofs. Napisanie odpowiedniego pliku wsadowego i umieszczenie go w hormonogramie rozwiąże Twoj problem. Teraz nie mogę wiecej pomóc, bo dawno nie uzywałem cdrecord-a.

CIAPEK 22.04.2003 14:16

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Ja tak poza twoim tematem...
Zastanawia mnie dlaczego...
...dla wygody? ,czy z braku czasu..?

...niestety ja nie słyszałem o takich "bezklikowych" procesach nagrywania ...8) Może ktoś inny z forum ...odpowie ,sam jestem ciekaw...:)

właśnie, ja też jestem ciakaw jeśli można. Może masz jakiś ciekawy pomysł?!:) Napisz na forum, a może zaraz posypią się nazwy programów.

P.S.
Fajny Nick TOM-BRODA :). Witamy!

adam88 22.04.2003 15:18

program, ktory moze przejac to co ma robic jako paramatry w linii polecen -> skrypt odpalajacy sie o zadanej porze.

BD 23.04.2003 23:50

Re: Automatyczne nagrywanie

Cytat:

TOM-BRODA napisa***322;(a)

mozna to zrobic za pomoca

1. WinBackup - dziala swietnie
2. NTI Backup Now - rowniez dziala bardzo ladnie

osobiscie polecam ten 1 - robi wiele wiecej niz potrzebujesz
mozna go ladnie zaprogramowac i robil wszystko automatycznie
nie musisz nic klikac a jedynie pamietaj o tym by CD bylo w nagrywarce i nic poza tym

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48.