![]() |
Hehe
A nie da sie tego "domowym" sposobem zrobic ? Jakies schematy kolorow w Windzie czy cos takiego ? Monitora nie uzywam do zadnych profesjonalnych prac graficznych wiec... |
Cytat:
|
Ja mam LCd Sony SDM-X52 i jestem baaardzo zadowolony..
PS.Jakby mi ktos powiedzial jak wyregolowac te przeklamania kolorow w LCD to bylbym bardzo wdzieczny.:jupi: |
Cytat:
W kazdym razie raczej nie polecalbym Ci teraz LCD, choc niektorzy maja inne zdanie. Fakt, ze jakosc obrazu jest tam duzo lepsza i widac to juz na pierwszy rzut oka, ale sa tez dosc spore ograniczenia. Chociazby jedna, najlepsza rozdzielczosc i wlasciwie niemoznosc pracy w jakiejkolwiek innej (jakosc obrazu jest juz wtedy fatalna). Niby wiekszosc osob pracuje teraz w 1024*768 i taka tez daja LCD 15'', ale jednak dobrze jest miec mozliwosc jej zmiany. No i druga sprawa to wpolczynnik opoznienia czy jakkolwiek sie on nazywa. Jesli kiedykolwiek postanowilbys zagrac sobie w np pinballa, to wlasnie ten wspolczynnik prawdopodobnie skutecznie by Ci to uniemozliwil. Kula zostawialaby za soba taka smuge, ze nie moglbys nawet zauwazyc, gdzie w danej chwili sie znajduje. Oczywiscie jak wszystkie inne parametry techniczne, tak i tez jest coraz bardziej udoskonalany, jednak monitory, w ktorych jest on juz na zadowalajacym poziome, znajduja sie w zupelnie innych przedzialach cenowych. A wracajac do CRT to oprocz tego Neca (ewentualnie Mitsubishi bo to wlasciwie to samo), to moglbys jeszcze zwrocic uwage na Iliyame, oraz na polecanego przez niektorych Hundaya. Ale i tak najlepiej bedzie jesli po prostu wybierzesz sie do jakiegos wiekszego sklepu, gdzie maja wystawionych troche monitorow i przyjzysz sie im. Wybierz sobie kilka, porownaj i ewentualnie na koncu zwroc uwage na parametry techniczne (teraz juz w wiekszosc przypadkow sa one zadowalajace, ale zdarzaja sie jeszcze monitory, dla ktorych np praca w 1024*768 przy odswiezaniu chociazby 85MHz jest niemozliwa). |
Cytat:
W przypadku monitorów (w Europie) przekątna 17 cali oznacza przekątną kineskopu, a przekątna obrazu w typowym kineskopie 17 calowym wynosi około 15.7 cala czyli niewiele więcej niż 15" LCD. |
Cytat:
Ale pod jakim wzgeldem takie same ?? Wielkoscia powierzchni "wyswietlajacej" na 100% nie. ^_^ :P :D |
A ja jako zielony w temacie LCD, mam pytanie: "Czy to prawda, ze monitory 15 cali sa takie jak zwykle 17, ze 17 cali jak 19 zwykle?"
pozdro ;) ps - gdzies tak slyszalem i chcialbym spytac ekspertow ;p |
expretem od monitorków nie jestem, ale jak można dodać swoje przysłowiowe 3 grosze to dodaje.
Poleciłbym LG albo PHILIPS. Ja jako użytkownik jestem zdumiony ponad 6 letnim ACER'em AcerView 55L 15". Nie wiem jak to się dzieje, że on jeszcze działa i wyświetla wszystko co chce z pięknymi barwami?! Może dlatego, że był on kupiony w Niemczech?! ;) Dostałem go od Ciotki z moim pierwszym komputerem 486, kupując nowy komputer monitora nie zmieniałem i ACER służy mi należycie do dziś. Więc ACERa też polecam.:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja bym wzial albo Samsunga albo Philipsa
przykladowe ceny u mnie w Zielonej ;) PHILIPS 17" 107T40 FLAT - 764 zl PHILIPS 17" 107B30 FLAT - 925-930 zl SAMSUNG 17" SM763MB - 745 zl SAMSUNG 17" SM765MB - 798 zl SAMSUNG 17" SM757MB - 906 zl |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sam na niego poluje i kombinuje jak tu spalic tego samsunga ... Jak najbardziej sie zgadzam ze Zbignieffem - pozdro |
Cytat:
Jak masz wydac 1000zl to kup sobie bez wachania Iiyama - dokladnie ten Napewno nie bedziesz zalowal... Iiyama to BDB firma Jesli ten nie przypadnie Ci do gustu to polecam CTX ewentualnie Philips Wybor nalezy do Ciebie... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:38. |