![]() |
ISDN ->SDI na wsi
Taki problem do rozwiązania:
W firmie mam 3 numery ISDN, do jednego z nich jest podłączony router 3Com, dzięki któremu z internetu korzystają użytkownicy wewnętrznej sieci zakładowej (pozostałe 2 numery są chyba niewykorzystane). Zakład jest zlokalizowany na wsi w odległości ok. 10 km od centrali cyfrowej (ponoć). Pytanie: Czy po tych kablach od ISDN da się pociągnąć SDI, jakie warunki muszą być spełnione (techniczne), aby było to możliwe? Miłego dnia |
a nie lepiej spytac w TPSA, oni chyba beda najlepiej wiedziec
ale zobaczymy co na to inni forumowicze ;) |
W rzeczy samej, Yankee, masz rację. Zapytałem Was, by wiedzieć jaki pytania stawiać TPSA. No i oczywiście czegoś dowiedzieć się od Was.
|
Z tego co mi wiadomo SDI nie jest udostępniany na isdn.
Musiałbyś mieć łącze analogowe. Za które oczywiście nalezy bulić abonament+abonament SDI. Ale może tepsa tylko mi tak powiedziała? Poza tym, na danej centali musi być "póła" (zapomniałem jak się to nazywa, pewnie bas będzie wiedział) do której terminale sdi są podłączone i nie opłaca się tepsie tego wstawiać dla 1 użytkownika SDI |
Cytat:
|
Cytat:
I jeszcze w tpsa nawciskaja mu kitow ze ne modemie jest lepiej... I pozniej powstanie topic "jakich kitow nawciskali Wam w TPSA" :d ^_^ |
Cytat:
bo 2u kanalowy modem, czyli ISDN jest szybszy od SDI :jezyk: |
Cytat:
|
Cytat:
oczywiscie w DIALOGu, dostep bez ograniczen czasowych i innych dupereli jakie nam oferuje wspaniala TPSA :D |
Cytat:
pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Witam!
Miszkam na wsi i mam ISDNa. Chwale go sobie bo szans na... nic innego nie mama. Ale... Moja zawzieta kolezanka zalatwila sobie lacze SDI na wsi. Duzo wydzwaniala do centrali TPSy w W-wie i SDI ma. Miejscowosc to Piensk, a nazwy je jwsi nie pamietam! |
Cytat:
Pisze, bo draznia mnie opinie kiedy ludziom wydaje sie ze odcieli sie od TPSA przechodzac do Dialogu, Netii czy innych a prawda jest taka ze i tak nabijasz kase TPSA i tak, w dalszym ciagu, majac zludne wrazenie ze jest inaczej. |
Cytat:
ja mam tylko interek w DIALOGu - bo tansza oferta i bardziej atrakcyjna wygrywa :) a przyznaj sie, gdybys mial podjac decyzje co brac, SDI in TPSA czy CDI in DIALOG to czy bys nie wzial CDI ? :peace: dlugo chyba nie trzeba sie zastanawiac ;) |
Złożyłem stosowne zapytanie do psów. Pani poinformowała mnie, że ichni przedstawiciel skontaktuje się ze mną i przedstawi ofertę możliwych usług stałego dostępu do internetu zamiast ISDN. Czwarty dzień i cisza...
Miłego dnia |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |