![]() |
pie....ony GForce 2 MX 400
Właśnie w Święta, wziął się i wyp...lił mój 2 letni prawie GForce 2 MX400, tzn. wyświetla tylko 16 kolorów i rozdzielczość 640x480, czyli właściwie tryb awaryjny, ponieważ komp jest jeszcze na gwarancji, nie mogę do niego zajrzeć, więc tylko zgaduję co się mogło stać, jak sądzicie drodzy forumowicze, ja obstawiam padnięcie wentylatora karty, a jak Wy myślicie, jutro oddam go do serwisu i nie chcę, żeby mi jakiś kit wciskali. Każda inna rozdzielczość i więcej kolorów to natychmiastowy zwis kompa. Każde Wasze uwagi będą dla mnie cenne.
|
Witam!
a jakiej firmy jest ten GF? a co do tej gwarancji... ja, jak kupuje nowego kompa w zestawie skladanym przeze mnie, to zawsze prosze, aby wypisywali gwarancje na kazda czesc osobno - w ten sposob nie mam plomby i moge wymieniac co chce :) |
odinstaluj Detki, restart i zainstaluj je na nowo ;)
|
... dętki instalowałem chyba ze 4 różne wersje, dalej to samo :( , gwarancję mam do maja tego roku, więc napewno zrobią bezpłatnie, chodzi mi tylko by nie wciskali mi jakiegoś kitu typy brudny wentylator czy luźne osadzenie w gnieździe itp. Karta jest firmy Ennyah z Tajwanu, pewnie jakieś badziewie.
|
Witam!
dobrze powiedziane - pewnie jakies badziewie :( ja mam GF2 MX 400 nVidii i musze przyznac, ze dziala rewelacyjnie detonatorek 43.09 wczesniej mialem 40.72 a jeszcze wczesniej jakis 16.xx i na wszystkich dziala spoko ale na 43.09 to juz w ogole wypasik :) co prawda jak ja kiupowalem, to dalem wiecej kasy, ale nie zaluje :) teraz tez jak bede zmienial sprzet to grafe kupie GF4 Ti 128MB ale nVidii :) |
Cytat:
...od kiedy nVidia wypuszcza karty ??? mylisz produkcje chipow z produkcja kart ;) |
mimo ze to OT to remix radzilbym sie zastanowic nad ATI :) 9700 daje solidny wypas :) a slabsze modele sa bardziej niz godne uwagi...
|
Cytat:
Ja bym obstawiał ze karta ma cos z chłodzeniem i poprostu w ;epszym trybie sie pierdzieli - moze poprostu wentylator sie zakurzył albo pasta termoprzewodzaca nie jest tank naniesiona jak powinna - moze radiator nie przylega ?? Albo moze cos poprostu sie spieprzyło i karta do wymiany... |
Cytat:
pozdrawiam |
przerwania to to napewno nie sa :) ja obstawiam defekt chlodzenia ew uszkodzenie o podlozu elektromagnetycznym (kondestatorek poszedl...) :(
|
Cytat:
tak zgadza sie... ale sa karty na chipsecie nVidii ale produkowane przez firme "shit" a sa tez karty (nie wiem czy calkowicie produkowane przez nVidie) ale opatrzone ich logiem i sprzedawane jako nVidia. |
Re: pie....ony GForce 2 MX 400
Cytat:
Szkoda ze nie mozesz odkrecic! pozdrawiam |
... w systemie wszystko w porządku, konfliktów brak, Kasprzak chyba jest blisko, właśnie gdy tylko chcę kliknąć zakładkę Ustawienia we Właściwościach Ekranu, od razu zwis kompa i po restarcie tryb awaryjny (WinMe).
|
Re: Re: pie....ony GForce 2 MX 400
Cytat:
|
Re: Re: Re: pie....ony GForce 2 MX 400
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:03. |