![]() |
Cytat:
Witam ! Przeczytaj ten watek - miałem tez dziwny problem zwiazany z buforem;) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ekroczenie+16x |
Wlaczylem wczoraj DMA w win98se bylo to w panelu sterowania>system>menadzer urzadzen>wlasciwosci nagrywarki.
No i dzisiaj jestem po formacie bo po wlaczeniu DMA dla Liteona zniknely mi obydwa napedy(Asus i wypalarka). Czyli DMA odpada:((( |
Znam przypadek w którym cos się wingrozie poprzestawiało i dopiero po zainstalowaniu na nowo wszystko wróciło do normy i bufor utrzymywał się na odpowiednim wysokim poziomie. powodzenia :3msie:
|
.....
Jeżeli nic już nie pomoże to zainstaluj winXP pro + service pack 1, wydaje mi się, że to może pomóc.
|
Cytat:
w menedzerze urządzeń się to sprawdza/włącza - jesli masz xp lub w2k (98,95,me nie pamiętam) PS Szukałeś poprzez wyszukiwarkę forum jak się włącza DMA? Jesli szukałeś, napisz jakie rezultaty. Mamy z tym problem na forum i Twoje uwagi mogą być pomocne. |
To wlasnie sie pytam gdzie to DMA wlaczyc w pomocy wina nie ma tego
|
wpierw odpowiedz na wszystkie pytania Macieja i powiedz co zrobileś z tego co ci Laser zalecił
bo inaczej do ładu nie dojdziemy sterowniki do IDE są SIS-a uruchom pomoc windows i sprawdź jak się DMA włącza, albo poszukaj na forum instrukcji |
Wczesniej bufor nie skakal i nagrywalo normalnie . uzywam nero
a gdzie mam spr to DMA i co to jest ASPI ;) ?:) dzieki |
Witam !
- wyłacz wszelkie programy rezydencjalne - siedzace w trayu - np Norton, itp - WŁACZ dma dla nagrywarki - Zainstaluj ASPI - Zainstaluj wszelkie sterowniki do plyty głownej / np Via Hyperion etc / - ZDEFRAGMENTUJ HDD Witamy na forum;) :3msie: |
Re: Spadajacy bufor
Cytat:
Nagrywasz w "locie" czy na HDD a potem na płytkę ...? Jakim programem nagrywasz ...? ...Sprawdż DMA czy masz włączone do kanałów IDE ...:) |
sprawdziłeś czy dma jest włączone
Pozdrawiam |
Spadajacy bufor
Witam
Mam problem od pewnego czasu przy nagrywaniu spada mi bufor :(, moja nagrywarka to Liteon 48x12x48. Plyty sie psuja ale czas nagrywania znacznie wzrasta. Reszta mojego sprzetu to : plyta gl. ECS K7S6A procek D 1.2GHZ pamiec 256 DDR (333) CD-ROM Asus 50x dysk Seagate 20GB wie ktos moze czym to jest spowodowane??? dysku nie mam podlaczonego jedna tasma z nagrywka. Z gory wielkie dzieki. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:00. |