Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Allegro (https://forum.cdrinfo.pl/f5/allegro-20251/)

DreamCrusher 22.04.2003 21:20

Allegro

Mam pytanie dotyczące Allegro.
Otóż po zarejestrowaniu, okazało
się, że żeby mieć dostęp do allegro bez ograniczeń,
muszę dokonać pełnej aktywacji konta i oni mi wysyłają list.
Mam takie pytanie - czy to jest płatne, a jeżeli nie,
to jak im się to opłaca?

-=KoWaLiK=- 22.04.2003 21:22

Re: Allegro

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
Mam pytanie dotyczące Allegro.
Otóż po zarejestrowaniu, okazało
się, że żeby mieć dostęp do allegro bez ograniczeń,
muszę dokonać pełnej aktywacji konta i oni mi wysyłają list.
Mam takie pytanie - czy to jest płatne, a jeżeli nie,
to jak im się to opłaca?

Im sie to oplaca gdyz z kazdej twojej tranzakcji pobieraja od ciebie chyba ze 2% wartosci. Masz numer konta allegro na ktore raz w miesiacu masz uregulowac rachynek inaczej zawieszaja twoje konto.

sayan 22.04.2003 21:28

wysłanie tego listu jest w pełni darmowe.

zakupy możesz robic bez pełnej aktywacji .a sprzedawac możesz tylko z pełną aktywacją !! pzdr

DreamCrusher 22.04.2003 21:33

dzięki wam za odpowiedzi,
zostałem oświecony :)

Torwald 22.04.2003 22:04

Re: Re: Allegro

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Im sie to oplaca gdyz z kazdej twojej tranzakcji pobieraja od ciebie chyba ze 2% wartosci. Masz numer konta allegro na ktore raz w miesiacu masz uregulowac rachynek inaczej zawieszaja twoje konto.
E tam...
Ja rachunkow w Allegro nie placilem od daaawna (czyli wogole ^_^ ) a konto mam nadal i na dodatek dziala :chytry:
Po przekroczeniu pewnej kwoty wysylaja ci upomnienie/prosbe o uregulowanie naleznosci albo ban na konto.
(no przeciez nie beda mnie scigac za 75 groszy naleznosci 8))

A jesli chodzi o to czy oplaca im sie wysylac listy do nowych uzytkownikow...
W ten sposob potwierdzaja dane osobowe/adres/itp. czyli maja pewnosc ze nikt ich nie zrobi w balona tudziez innych kupujacych (wtedy wiadomo gdzie takiego klienta szukac || )

sayan 22.04.2003 22:18

ja niewiem na jakiej zasadzie działa .. płatność (znaczy sie kiedy sciągają)

.... jak zaczynałem na allegro .. to powoli nabijałem rachuneczek .. no i jak osiągnoł 20zl .. to go ładnie wydrukowałem i zapłaciłem, nastepnie dalej nabijałem .. aż pewnego dnia wysłali mi panowie upomnienie ze mam 2tygodnie na zapłacenie (byłem -15), ja zapłaciłem dopiero po 4 tygodniach ... i oni nawet sie nie odezwali... a teraz jakoś cicho siedzą ... a mam -10zł :) ....

koniec fascynującej historyji

GOLOMB 22.04.2003 22:38

20ZŁ BYŁEM CHLOPAKOM KREWNY - OTRZYMAŁE PO 2 MIECHACH LIST- towarzystwo windykacyjne nutricia COŚTAM COŚTAM IStrzega ze jeżeli w przeciągu 2 tygoni nie zostanie urególowana włata na konto XXXXXX zostanie nalezność sciągana sądwnie a kosztami całego przedśięwzięcia z PEWNOŚĆIĄ zostanie pan obarczony.
Pieprzone 20zł ..ehh

Ziele 22.04.2003 23:32

Jeszcze w dodatku te nowe prowizje (( jakby mało im było.:boks:

Remix 22.04.2003 23:58

Witam!

dlatego polecam ADICO.PL (www.adico.pl) tutaj nie ma prowizji :)

mallow 23.04.2003 16:03

witam!
no to jest jakos tak ze bedziesz im palcil jak suma prowizji osiagnie 5 albo 10 zl :)

ZbigNieff 23.04.2003 16:14

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
20ZŁ BYŁEM CHLOPAKOM KREWNY - OTRZYMAŁE PO 2 MIECHACH LIST- towarzystwo windykacyjne nutricia COŚTAM COŚTAM IStrzega ze jeżeli w przeciągu 2 tygoni nie zostanie urególowana włata na konto XXXXXX zostanie nalezność sciągana sądwnie a kosztami całego przedśięwzięcia z PEWNOŚĆIĄ zostanie pan obarczony.
Pieprzone 20zł ..ehh

Ja tez cos takiego dostalem ale mialem troche mniej bo 15.40zl...
a prowizje sie placi jak ma sie powyzej 15zl - szok zeby sie
upominac o 15zl...
Ale najgorsze jest to ze zaplacilem im to a oni nie naliczyli mi za
to punktow w PayBACK`u - sqr**sy**

zuk4u - powodzenia na allegro - uwazaj co kupujesz i od kogo!!

andrzejj9 23.04.2003 17:04

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
Pieprzone 20zł ..ehh

mi tez wysylali upomnienia (o niecale 15 zlotych), ale napisalem im (zgodnie zreszta z prawda), ze tranzakcja nie doszla jeszcze do skutku (chociaz byloby to juz ponad miesiac po jej teoretycznym zawarciu) i nawet przeprosili za ponaglanie. Naturalnie, jak w koncu wszystko zalatwilem to zaplacilem.

A prowizja wynosi, przynajmniej jesli nic sie nie zmienilo, 3%. Przy wiekszych kwotach (chyba powyzej 9000) jest to jakas stala kwota.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:29.