![]() |
Allegro
Mam pytanie dotyczące Allegro.
Otóż po zarejestrowaniu, okazało się, że żeby mieć dostęp do allegro bez ograniczeń, muszę dokonać pełnej aktywacji konta i oni mi wysyłają list. Mam takie pytanie - czy to jest płatne, a jeżeli nie, to jak im się to opłaca? |
Re: Allegro
Cytat:
Im sie to oplaca gdyz z kazdej twojej tranzakcji pobieraja od ciebie chyba ze 2% wartosci. Masz numer konta allegro na ktore raz w miesiacu masz uregulowac rachynek inaczej zawieszaja twoje konto. |
wysłanie tego listu jest w pełni darmowe.
zakupy możesz robic bez pełnej aktywacji .a sprzedawac możesz tylko z pełną aktywacją !! pzdr |
dzięki wam za odpowiedzi,
zostałem oświecony :) |
Re: Re: Allegro
Cytat:
Ja rachunkow w Allegro nie placilem od daaawna (czyli wogole ^_^ ) a konto mam nadal i na dodatek dziala :chytry: Po przekroczeniu pewnej kwoty wysylaja ci upomnienie/prosbe o uregulowanie naleznosci albo ban na konto. (no przeciez nie beda mnie scigac za 75 groszy naleznosci 8)) A jesli chodzi o to czy oplaca im sie wysylac listy do nowych uzytkownikow... W ten sposob potwierdzaja dane osobowe/adres/itp. czyli maja pewnosc ze nikt ich nie zrobi w balona tudziez innych kupujacych (wtedy wiadomo gdzie takiego klienta szukac || ) |
ja niewiem na jakiej zasadzie działa .. płatność (znaczy sie kiedy sciągają)
.... jak zaczynałem na allegro .. to powoli nabijałem rachuneczek .. no i jak osiągnoł 20zl .. to go ładnie wydrukowałem i zapłaciłem, nastepnie dalej nabijałem .. aż pewnego dnia wysłali mi panowie upomnienie ze mam 2tygodnie na zapłacenie (byłem -15), ja zapłaciłem dopiero po 4 tygodniach ... i oni nawet sie nie odezwali... a teraz jakoś cicho siedzą ... a mam -10zł :) .... koniec fascynującej historyji |
20ZŁ BYŁEM CHLOPAKOM KREWNY - OTRZYMAŁE PO 2 MIECHACH LIST- towarzystwo windykacyjne nutricia COŚTAM COŚTAM IStrzega ze jeżeli w przeciągu 2 tygoni nie zostanie urególowana włata na konto XXXXXX zostanie nalezność sciągana sądwnie a kosztami całego przedśięwzięcia z PEWNOŚĆIĄ zostanie pan obarczony.
Pieprzone 20zł ..ehh |
Jeszcze w dodatku te nowe prowizje (( jakby mało im było.:boks:
|
|
witam!
no to jest jakos tak ze bedziesz im palcil jak suma prowizji osiagnie 5 albo 10 zl :) |
Cytat:
a prowizje sie placi jak ma sie powyzej 15zl - szok zeby sie upominac o 15zl... Ale najgorsze jest to ze zaplacilem im to a oni nie naliczyli mi za to punktow w PayBACK`u - sqr**sy** zuk4u - powodzenia na allegro - uwazaj co kupujesz i od kogo!! |
Cytat:
A prowizja wynosi, przynajmniej jesli nic sie nie zmienilo, 3%. Przy wiekszych kwotach (chyba powyzej 9000) jest to jakas stala kwota. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:29. |