![]() |
NEC 7800B i błędy nagrywania :)
To znowu ja z odmętów chaosu wracam aby znów poskarżyć się na moją uroczą nagrywarke Nec 7800B ... Do rzeczy mam system win xp force aspi zainstalowane nero 5.5.10 i clone w najnowszej wersji nagrywarka ma już 15 miesięcy tzn że skończyła jej się gwarancja nagrywam na wszelkiego rodzaju płytach od esperanz poprzez datex platinium princo itd itd na verbatimy szkoda mi pieniędzy :) wkońcu tylko filmy wypalam nie będę przepłacał za płytki.... Nagrywarka jest sama podłączona na second master kiedyś był tam dołączony cd rom samsunga ale padła mu elektronika więc go wywaliłem do wszystkiego używam tylko nagrywarki czyli zgrywania zrzucanie odtwarzanie i tak chyba już pół roku się z tym bujam .... od jakiegoś czasu nagrywarka zwala mi płyty oto komunikaty jakie pokazuje :
1. No seek completed - to najnowszy komunikat jakim zaskoczył mnie nero :) 2. Power calibration error - najczęściej pojawiał się na clone cd teraz pojawia też w nero ale chyba tylko dwa razy 3. session fixation error ( chyba tak się to pisze) to był najczęstszy błąd pod nero zaczyna nagrywać jest na jakiś 3 % i wtedy pojawia się błąd albo na samym końcu płyty co do tego błędu na samym początku nagrywania to za którymś tam razem wkońcu udaje mi się na tej płytce nagrać muszę być tylko uparty a jeżeli pojawia się na końcu to dupa zbita płyta do wywalenia ostatnim razem z 25 płyt straciłem w ten sposób 10 aż się boję znajomym cokolwiek nagrywać bo jeżeli nawet wyskoczy błąd na końcu i mój czytnik czyta ją i da się odtwarzać to jaką mam pewność że jakiś cd rom to chwyci Najważniejsze pytanie czy to oznacza że mój 15 miesięczny Nec powinien przejść na zasłużoną emeryturę znaczy stać się cd romem a kupić sobie coś normalnego ??? Prosiłbym o fachową pomoc a nie w stylu hmmmm używaj lepszych nośników albo chyba tak chyba trzeba zmienić nagrywarkę :) nie to żebym nie wierzył że jesteście profesjonalistami :) |
Zakladam ze:
nie zmieniales hardware i software ostatnio (tzn jest tak ze przestalo Ci wypalac "z dnia na dzien" bez konkretnej przyczyny). Polecam: kupic liteona 48246s bardzo dobrego na male pieniadze. Potem pobaw sie w nowego biosa i ASPI, poinstaluj sobie progsy (alcohol, nero clon, clonyXXL, alcoholer, Atip readera jakiegos, Kprobe, cos do audio) i zacznij wypalac jak na czlowieka przystalo 8) Jezeli nadal cos bedzie nie tak to wez sie ostro za tego sprzeta od strony najpierw softwareowej a jak nie pomoze to zobacz co sie dzieje "pod skorupa" w czelusciach hardware'u. Bo tak szczerze powiem to z ta nagrywarka nie chcialoby mi sie kombinowac :) lepiej sprzedac na allegro ^_^ dorzucic drugie tyle i masz litka. To tyle "oczien prafesjanalnego wywoda" :cool: |
odpowiedź :)
:) dobry pomysł z tym alegro :) kupić nie chcesz???
|
Re: odpowiedź :)
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28. |