Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z gwarancją (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-gwarancja-20351/)

ROBON 24.04.2003 23:31

Problem z gwarancją

Witam Grupę

Jak widać jestem NOWY

Mam mały problem i proszę o pomoc:help:
Kupiłem CDRW BENQ model-CRW4816A (nowy-BOX)i niby wszystko gra z pewnym ALE.Podczas odczytywania zawartości płyt w dowolnym managerze plików zauważyłem dziwne zachowanie.Otóż katalogi ładują się normalnie,natomiast przy ładowaniu ikon plików zaczyna się cyrk,napęd zmienia prędkości,mieli w miejscu i odczyta 2 do 3 ikon potem znowu mieli i tak dalej.W końcu odczyta wszystko tylko z wielkimi bólami.Przy zapisie też dziwnie.Płyty oznaczone jako 40x lub 48x zapisuje z max 20x (różne nośniki),a czasem (za często) wywala błąd (no seek complete).Zmieniłem ASPI,NERO od 5.5.7.8 do 5.5.10.20 ,kable ,itd. itp.
Po dwóch dniach walki zaniosłem toto do sklepu z reklamacją.
Następnego dnia dostałem sprzęt z powrotem z uwagą że wszystko jest O.K. i nie bardzo wiedzą o co mi chodzi.

Czy ma ktoś jakieś sensowne wyjaśnienie mojego nieszczęsnego położenia?
Z góry DZIĘKI.

CrazyLucas 25.04.2003 00:59

niestety z tymi ikonkami to tak jest - i im bardziej dupny naped czy plyta tym to dluzej trwa

SEBAW 25.04.2003 07:59

Re: Problem z gwarancją

Cytat:

ROBON napisa***322;(a)
Witam Grupę

Jak widać jestem NOWY

Mam mały problem i proszę o pomoc:help:
Kupiłem CDRW BENQ model-CRW4816A (nowy-BOX)i niby wszystko gra z pewnym ALE.Podczas odczytywania zawartości płyt w dowolnym managerze plików zauważyłem dziwne zachowanie.Otóż katalogi ładują się normalnie,natomiast przy ładowaniu ikon plików zaczyna się cyrk,napęd zmienia prędkości,mieli w miejscu i odczyta 2 do 3 ikon potem znowu mieli i tak dalej.W końcu odczyta wszystko tylko z wielkimi bólami.Przy zapisie też dziwnie.Płyty oznaczone jako 40x lub 48x zapisuje z max 20x (różne nośniki),a czasem (za często) wywala błąd (no seek complete).Zmieniłem ASPI,NERO od 5.5.7.8 do 5.5.10.20 ,kable ,itd. itp.
Po dwóch dniach walki zaniosłem toto do sklepu z reklamacją.
Następnego dnia dostałem sprzęt z powrotem z uwagą że wszystko jest O.K. i nie bardzo wiedzą o co mi chodzi.

Czy ma ktoś jakieś sensowne wyjaśnienie mojego nieszczęsnego położenia?
Z góry DZIĘKI.

Mój sąsiad posiadał tą nagrywarkę. Pojawiały się te same rzeczy co u ciebie. Myślałem, że z kompem ma coś nie tak, więc postanowiłą wpiąć ją do mojego kompa. Bez skutku, to samo... Dał ją na gwarancje i otrzymał Liteona 48x.

ROBON 25.04.2003 20:06

Wywalczyłem wymianę na nowy sprzęt:jupi:
Ustawa o rękojmi RULEZ!
Nowy palnik jak na razie wporzo tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju.Nie mogę mu za cholerę zmienić prędkości odczytu (np.NERO DRIVE SPEED),i nie wiem - albo taka jego uroda albo znowu coś nie tak?
Może jakieś sugestie?

meszrum 26.04.2003 22:46

jest taki programik, nazywa sie CD Bremse...

nawiasem mowiac, po co Ci zwalnianie predkosci?
mojej jeszcze sie zmienic predkosci nie dalo...

ROBON 26.04.2003 22:52

Niektóre zwalone płytki da się uratować jedynie podczas odczytu z super niskimi prędkościami.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18.