![]() |
EasyDivX i DivX5.x.x
Zainstalowałem EasyDivX jako że ma polską wersję językową. Przejrzałem posty, byłem na stronie easy, przeczytałem tam help, przeczytałem też dołączony do programu guide i nadal potrzebuję nauki.
Easy używa DivX5.02 - jest dołączony do programu. Miałem 5.02 już zainstalowane ale w zakładce Easy "analiza DVD" nie był on wyświetlany jako kodek zainstalowany w systemie. Odinstalowałem i zainstalowałem go ponownie - tym razem korzystając z tego 5.02 , który był dołączony do Easy. Niestety - Easy nadal nie widzi go jako kodeka zainstalowanego w systemie. Skutkuje to tym że : 1. W zakładce "Krok 5" lewa część okna służąca do wyboru kodeka jest nieaktywna(widać tam nieadostępne DivX 3, DivX 5 i DivX 5 2-pass); 2. W trakcie próby kopiowania filmu na siłę , czyli pomimio wszystko, pojawia się komunikat o błędzie ---- na stronie easy opisanym jako błąd spowodowany używaniem wersji DivX5.x.x wymagającej rejestracji (Pro) zamiast wersji Bundle. Tego już zupełnie nie rozumiem bo zainstaklowałem DivX 5.02 Bundle właśnie -- ten dołączony do programu. 2. Tu mam kolejny dylemat, taki uboczny. Na stronie DivX są dostępne wersje DivX5.04 --- Free, Pro (ad , z reklamami), i Pro (płatna). Primo - czy można uzywaś wersji 5.04? Secundo - której z tych bezpłatnych - wystarczy Free czy trzeba brać Pro (ad, bundle, jakkolwiek to nazwać)? 3. Pojawia się komunikat o błędzie : " Couldn't find selection "DivX 5 Codec' in Combo Box 0" ----- rozumiem że chodzi chyba o ten nieszczęsny krok 5 w którym nieaktywne są selekcje kodeków -- a to wynika z kolei z tego że pomimo zainstalowania kodeka w systemie Easy twierdzi że go nie ma. Proszę o pomoc - jak ruszyć z miejscas? Czytałem porady o przejściu na Nanduba lub GordianKnot ale póki co to chciałym pierwszy raz w życiu zgrać DVD do DivX za pomocą Easy właśnie. W systemie są też XVid, ffdshow, DirectShow, kodeki WMP. Pozdrawiam |
Ja też próbowałem ten program ze względu na obsługę w języku polskim, nie miałem żadnych problemów z kodekami podczas, lecz po zdekodowaniu nie ma wcale dźwięku ale obraz jest super. Może ktoś na ten temat coś wie.
|
Uzywam ten program. Nie bylo problemu nigdy z zadnym kodekiem. Dzwiek rowniez jest. Mozliwe ze uzywaliscie ustawienia AC3 wiec dzwiek bedzie odtwarzany przez kodek AC3 Intervideo.
Uzywam rowniez programu Vidomi. |
Zgadza się dźwięk był AC3 i to była przyczyna niemego filmu, teraz jest wszystko w jak najlepszym porządku.
|
Panowie ,
Mój problem nie dotyczy dźwięku tylko kodeka DivX, jego wersji i "ślepoty" Easy który go nie widzi. Możecie w tej materii coś poradzić? Jeśli chodzi o dźwięk, tak na przyszłośc zapytam,co stoi na przeszkodzie (jak już odpalę Easy) robić dźwięk AC3? Rozumiem że daka2 przeszedł na mp3 i zagrało, ale dlaczego nie zostawić AC3? Pozdrawiam, |
Cytat:
Jak nie podołasz, daj sobie spokój i zainstaluj Vidomi, jest również bardzo proste. Niestety, nie radzi sobie z napisami... Albo FlaskMpeg-a... Gordiana to zostaw sobie na koniec, rzeczywiście jest trochę ciężki dla początkujących. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34. |