![]() |
archiwum gg i tlena - zachowanie ich ??
kolezanka mnie prosila abym jej sformatowal dysk i zainstalowal windowsa (jak zobaczylem co ma na kompie to umarlem taki SYF) ale chcial zachowac archuwa z GG i Tlen'a i teraz moje pytanie brzmi czy jest mozliwe zapisanie zachowanie archiwum i optem ich wgranie spowrotem jesli tak to w jakis sposob ??
dziekuje z gory |
haha ja wpadłem na to przypadkiem. To sposób na zachowanie archiwum, wszystkich ustawień i przy instalacji nowego GG nie jest potrzeebne to logowanie hasłem i innymi danymi. GG uruchamia się jak zawsze.:spoko:
Sposób: kopiujesz z "moich dokumentów" folder Gadu-Gadu (w przypadku 2000 lub XP z "Documents and Settings w folderze danego użytkownika). Możesz skopiować cały folder albo sam folder o nazwie użytkownika. Potem po reinstalacji podmieniasz foldery. Odpalasz GG i jest jak dawniej. :) Tlena nie mam, nie wiem więc sorki, ale Ci nie pomoge. :3msie: |
W tlenie skopiuj sobie cały katalog z profiles z nazwą uzytkownika i po kłopocie. Później po instalacji tlena wrzucasz tam ten katalog i jest jak przed formatem
|
No i po co tak sie bawić?Po prostu wchodzisz na menu Gadu-gadu dalej Kontakty i tam bedzie Eksport-zachowaj dane na serwerze GG,albo do pliku (polecam na serwerze gg).Po ponownej instalacji programu GG klikamy tak samo tyle że na Import-sciągnij dane z serwera gg.OK?
|
Cytat:
czasem internet nie chodzi:P A w moim sposobie nie widze wielkiej filozofii, a daje on jeszzce wiele innych plusów. To jakby kopia GG. |
Ale tu nie chodzi o kontakty tylko o archiwum rozmów, wiadomości i SMS. Z tego co wiem to nie możne ich eksportować w GG. A w tlenie nie ma mozliwosci wyeksportowania kontaktów GG tylko kontakty tlenowe są automatycznie zapisywane na serwerze. Swoją doroga twórcy tlena mogli by troszki podziałać w tym temacie (zapisywanie archiwum i kontaktów z GG)^_^ :) :)
|
o kurcze!:) Tak mnie Lopus zakręcił, że myślałem, że on pisze o tych tytułowych archiwach, a on rzeczywiście podał banalny sposób tylko na liste samych użytkowników (jaśniej mówiąc ;) ).
Ale spoko :spoko: ten mój opisany sposób z folderem w 100% rozwiązuje PROBLEM TYTUŁOWY jak i kontakty GG. Nie wiem jak mogłem tego nie zauważyć o czym Lopus pisze?:blee: Ale Zelea! O to o co Ci chodziło w GG napisałem o tym zaraz za twoim postem.:) |
A ja mam taki problem...
Zawsze przed zainstalowaniem Windozy robie sobie kopie archiwum GG juz od jakiegos czasu nazbieralo mi sie za duzo w tym moim archiwum i chcialem cos usunac i nie moge... Mianowicie po wcisnieciu DEL przy jakiejs rozmowie ona znika ale po ponownym uruchomieniu GG ona znowu tam sie pojawia... i tak w kolko!! Nie wiecie co to moze byc?? |
Cytat:
|
Cytat:
Przeciez GG samo zapisuje je w swoim katalogu w moim przypadku w "D:\Documents and Settings\ZbigNieff\Gadu-Gadu\"... A ja nie chcem usunac calego archiwum tylko co poniektore odpowiedzi... A przy instalacji Windozy kopiuje je poprostu na druga partycje... |
Cytat:
ale skoro zgrywasz je tylko na inna partycje to nie wiem ale zobacz bo byc moze masz pliki ustawione na tylko do odczytu :) a jesli nie no to niestety nie wiem (tylko jak juz bedziesz je mial moze ustawione na tylko do odczytu to odzbacz wszystkie w calym katalogu gg i podkatalogach :) ) moze cos pomoze o ile to bedzie to :) pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:45. |