![]() |
poszukuje manuala do morrowinda
nie chodzi mi o instrukcje (bo mam oryginal i instrukcja is present :)) nie chodzi mi tez o step-by-step (wez zlecenie stad pojdz tam i zabij tego a tego) a raczej o jakis FAQ - w necie jest mnostwo list questow (a nie chce tego czytac - choc juz raz mnie cholera wziela:) to wole dojsc samemu) - ale nie ma prostej rzeczy, np: co oznacza 'fortify strenght 20...'? co jakis czas pojawiaja sie takie pytania na ktore nie znam odpowiedzi i pewnie samemu bym dochodzil dlugo (dopiero po 3h grania zauwazylem ze mozna przytrzymac cios i uderzyc mocniej)
ps. jest gdzies lista z czarami? tak samo jak lista znanych kombinacji ziolek? przeprowadzilem juz kilka ekperymentow w balmorze (wieza w g. magow gdzie stoja sprzety do destylacji) - i efekty byly ciekawe (tragiczne) jest takie cos? bo ja nie mam sumienia meczyc cany czy rox'a - zwlaszcza ze czasem sam mnie potrafie sprecyzowac pytania... pomozecie?:) |
rox97 juz mi pomogl :)
oto polecony przez niego FAQ: http://faqs.ign.com/articles/388/388471p1.html a to drugi http://faqs.ign.com/articles/387/387122p1.html troche sie nadrukowalem - ale sie oplacalo :) |
Hehe ^_^
Pamietam jak ja drukowalem FAQ do Might&Magic 6 czy 7 juz nie pamietam... Jak matka zobaczyla mnie u siebie w pracy z calym nareczem kartek to myslalem ze mnie wzrokiem zabije :jezyk: |
mam laserowke, regenerowany toner i 15tys jednostronnych kartek :)
|
Jak bede chcial drukowac nastepnym razem manual to wiem do kogo sie zglosic :jezyk:
|
na tweak.pl w dziale gry forum widziałe mdziś przyklejony topic o morrowindzie
co do alchemii to ja ją olałem bo na trupach miałem to co chcę a zwoje są lżejsze niz mixtury / waga później to rzecz ważna/ które jak juz znalazłem i nie były mixturami siłowymi lub przywrócenia many to sprzedawalem bo powroty parametrów dawały mi piercienie, amulety i pasy / w razie czego miałem duuuuzy zestaw pierścieni z dopałkami potrzebnymi a zresztą przedmioty noszone dobierałem tak aby mieć jak najpotrzebniejsze dopały ciagle czynne albo pod ręką , innych się uczułem jako czarów co do zaklinania to zakląć trwale można za pomocą golden saints (choć fajniej umierają mroczki: ) ebonowe przedmioty mają nikłą pojemnosc magiczną, dobre do tego są deandryczne ale opłaca się mieć coś z lekkoscią na stale na sobie lub dużo dopalaczy siłowych i amulet bóstw i tej trójcy ;) aby to dotachać do sklepu/ skooma jest niezła bo dopala doskonale / jaks dzieni mi się kojarzy ten księrzycowy cukier 8)/ w sklepach jest mało kasy ale co dobę kasa wraca więc robić trzeba handel wiązany tak aby nie być do tyłu bo jak miecz kosztuje 120 000 a gość ma tylko 3000 to wiadomo :) a i oczywiście kupiec MUSI Cię lubić bo wtedy ceny są milsze , nie zabijaj bezpowodu, jak już musisz to sprowokuj adwersarza niech on zacznie wtedy zabójstwo w obronie własnej i jesteś kryty :) 8) zaklinać się da tylko znanymi czarami wiec warto się ich uczyć, nie wszystkie zlecania trzeba wykonywać bo czasem jest to nie na rękę, bo cóż moralnośc też jakaś jest 8) a i pomoc później tez się przyda , to tak na razie, pewnie sobie coś przypomnę pozdro |
Cytat:
a szkoda ps. cana - wreszcie znalazlem ta wiedzme od barbarzyncy! niestey barbarian padl w walce wiec zeby miec topor to musialem ja troche 'oslodzic' i scrackowalem jej kark toporek niestety taki sobie - a ja mam axe 10 :) wiec poszedl na sprzedaz znalazlem prosty sposob na zarobek - w Vivec sa ksiegarnie - na polkach leza ksiazki - sa lekkie (weight=2) i calkiem kosztowne (srednio 100) - po dwoch kursach kiedy w jednej z ksiegarni zostaly tylko regaly mialem 7tys... :) (najlepiej sprzedawac magowi i od razu uczyc sie czarow - mniej chodzenia a kasa prawie darmo - i za kazdym razem dodawaj sobie jednego golda do ceny sprzedajac po jednej ksiazce na raz - moj merchantile skoczyl z 18 do 21... :)) ps2. przeczytalem te ksiazki - niezla byla o taktykach bitewnych :) |
Jakbys mial jeszcze jakies problemy to poleca ta strone
Cytat:
|
sid widze, ze wyczajasz powoli moje sposoby zarabiania... :)
hehe... ciekawe na co jeszcze wpadniesz... polecam sie przejsc do redoran costam ze zwojem niewidzialnosci (najlepiej kilkoma) i poszukac pulki z fajna tarcza i chelmem... mozna zarobec cos ok 2-5tys... :) kowal w house of hlalu (czy jakos tak) tez ma fajne rzeczy w skrzynkach... a strzanik zadko tamtedy przechodzi... na arenie tez mozna 'znalezc' kilka przydatnych rzeczy... najlepszy jest pierscien niewidzialnosci... zaczarowanie czegos takiego w balmorze kosztyje cos ok... 5000.. to pierwsza rzecz ktora zawsze robilem gdy juz mialm tyle kasy... zazwyczaj zwracalo sie po 30 minutach gry z tym pierscionkiem :) powodzenia... |
moj znak to Shadow - musze mowic wiecej? :):):)
raz dziennie cos zakaszam - a kase wydaje teraz na trening w speechcrafcie - bo sie pomylilem przy tworzeniu postaci i nie mam tego nawet na minor :( - zapewniam ze jest to oplacalne i konieczne szkoda ze lup z potworkow jest zalezny od levelu - bo ja ciagle na marnym 3 jestem (dzis zostawiam na noc wlaczonego kompa z wcisnietym 'skok' - zobaczymy jaki acrobatic bede mial rano :):)) moje boje z morrowindem nieco niestey oslably jak zobaczylem jak wielki jest vivec i jak wolno sie mimo wszystko poruszam :( i jak kurcze sie dostac do Coriusa w Vivec:Hllalu? potrzebny mi jest zeby marnego aktorzyne przepedzic... :) |
Ja po tygodniu mam 26 level i gra ..na max poziomie trudności jest .,..już ZAŁATWA DLAMNIE ....:buu: :buu: :buu: flatego chcę adventurers mod'a. :) Gram NORDEM mam już siłe na max Axe na max endurance także. teraz miecze sbie trenbuje aha SID polecam ładować do szczęśćia ...JEDNA Z NAJWAŻNIEJSZYCH cech w grze ..poważnie..Oraz zdobywac kamienie duszy iładować w nie GOLDEN SAINTY za niedługo będe instalował TRIBUNALA.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:07. |