![]() |
Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero??
Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero?? Chce nagrac CDR do auta, ale nie wiem gdzie nagrac z CD-textem...normalne audio CD to luzik,ale to tylko 17 piosenek....dzieki.Pozdro
|
nie bardzo cie zrozumialem
czy chcesz wypalic mp-3 czy audio , do samochodu. bo jak mp-3 to nic nie musisz robic napisy i tak beda widoczne bo mp-3 wypalamy jako data, i u mnie w aucie takst jest widoczny:zeby:
|
Re: Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero??
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
pierwszym krokiem jest wybranie opci o zapisani cdtxt
|
Ilość załączników: 1
nastepnie zmieniamy tytoly wybranych piosenek na takie jekie chcemy
|
:o co ty mallow masz za nakładke na te okienka? Windows Blinds czy co? Ciekawie wygląda!:) Początkujący użytkownik pytałby czy to Nero;).
P.S. Plany-Ascetów fajny kawałek!:spoko: |
Cytat:
chcesz to ci podam link ... ale najpierw zajrzyj tutaj re:PS. popieram ... |
Cytat:
|
a to przeprasam ... wystarcxzy wybrac tryb z danymi powrzucac empeki i ponazywac je jak chcem ... OK
|
kolega chce nagrac plyte audio zrobiona z mp3... czyli musi elegancko wybrac 'audio', wrzucic mp3 do kompilacji, na kazdego prawym guziczkiem i pozmieniac tytuly - naturalnie (zgodnie z obrazkami) nalezy wogole umozliwic nagrywanie cdtextu...
|
Posiadam nagrywarkę LG GCE-8481B i Nero v.5.5.9.9 i cd-text jest u mnie nieosiągalny :-(((. Podczas kompilacji AudioCD we właściwościach utworów jest i tytuł i wykonawca, opcja nagraj cd-text jest zaznaczona, a mimo to po wypaleniu płytki cd-textu nie ma. W Nero 5.0 od poprzedniej nagrywarki cd-text wchodził za każdym razem, a tu pomimo usilnych starań nici. Może ktoś z Was miał już podobny problem i zna rozwiązanie? Z góry dzięki
|
Cytat:
Twój czytnik cd-textu jest najprawdopodnie uszkodzony, albo wogóle nie czyta cd-textu. Sprawdź także we właściwościach pliku czy jest wpisana nazwa ścieżki oraz czy zaznaczona jest wogóle opcja cd-text. Patrz wyżej post mallowexa. U mnie jest OK! |
A czy ustawiłeś Disc at once. To przecierz podstawa .Najlepiej disc at once 96(dane subkanałowe). inaczej cd tekst sie nie nagra.
|
Ustawienia są poprawne tzn disc at once, ostatnio próbowałem też z zapisem 96 bajtowego kanału ale też nic. W Nero opcje są ok i nazwy utwoerów też, a JetAudio np nie widzi cd-textu i ani wieżyczka Sony która obsługę CD-textu posiada. Chyba się poddam ;) Wydaje mi się, że problem leży tu po stronie oprogramowania bo słyszałem już o problemach z cd-textem.
|
Zapomniałem jeszcze o zaznaczeniui zamknij płytke
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |