Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-nagrac-cdr-mp3-cd-text-em-nero-20423/)

buczaks 26.04.2003 19:01

Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero??

Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero?? Chce nagrac CDR do auta, ale nie wiem gdzie nagrac z CD-textem...normalne audio CD to luzik,ale to tylko 17 piosenek....dzieki.Pozdro

zorg 26.04.2003 19:41

nie bardzo cie zrozumialem

czy chcesz wypalic mp-3 czy audio , do samochodu. bo jak mp-3 to nic nie musisz robic napisy i tak beda widoczne bo mp-3 wypalamy jako data, i u mnie w aucie takst jest widoczny:zeby:

paput2000 26.04.2003 19:50

Re: Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero??

Cytat:

buczaks napisa***322;(a)
Jak nagrać CDR z MP3 z CD text-em w Nero?? Chce nagrac CDR do auta, ale nie wiem gdzie nagrac z CD-textem...normalne audio CD to luzik,ale to tylko 17 piosenek....dzieki.Pozdro
Po pierwsze w własciwościach kompilacji (audio) zaznacz "Zapisz CD-Text na CD". Po drugie, po przeciągnieciu plików do kompilacji zobacz we właściwościach ścieżki w polach CD-Textu (tytuł, wykonawca) czy coś jest, jeżeli jest to spoko. Jeżeli nie ma tzn. że plik mp3 nie zawierał informacji w tagu i trzeba je wprowadzić ręcznie.

mallow 26.04.2003 20:28

Ilość załączników: 1
pierwszym krokiem jest wybranie opci o zapisani cdtxt

mallow 26.04.2003 20:34

Ilość załączników: 1
nastepnie zmieniamy tytoly wybranych piosenek na takie jekie chcemy

CIAPEK 26.04.2003 21:09

:o co ty mallow masz za nakładke na te okienka? Windows Blinds czy co? Ciekawie wygląda!:) Początkujący użytkownik pytałby czy to Nero;).

P.S. Plany-Ascetów fajny kawałek!:spoko:

mallow 26.04.2003 21:15

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
:o co ty mallow masz za nakładke na te okienka? Windows Blinds czy co? Ciekawie wygląda!:) Początkujący użytkownik pytałby czy to Nero;).

P.S. Plany-Ascetów fajny kawałek!:spoko:

ciapek ja mam xboxa na PC :)
chcesz to ci podam link ... ale najpierw zajrzyj tutaj
re:PS. popieram ...

Maciej 27.04.2003 11:28

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
pierwszym krokiem jest wybranie opci o zapisani cdtxt
Kolega chce nagrać płytkę z MP3 ... a nie CDDA ...tak więc wydaję mi się ,że nic nie trzeba zaznaczać w Nero ...:)

mallow 27.04.2003 12:19

a to przeprasam ... wystarcxzy wybrac tryb z danymi powrzucac empeki i ponazywac je jak chcem ... OK

-Sid-The-Rat=> 27.04.2003 12:46

kolega chce nagrac plyte audio zrobiona z mp3... czyli musi elegancko wybrac 'audio', wrzucic mp3 do kompilacji, na kazdego prawym guziczkiem i pozmieniac tytuly - naturalnie (zgodnie z obrazkami) nalezy wogole umozliwic nagrywanie cdtextu...

Tomi71 15.06.2003 23:09

Posiadam nagrywarkę LG GCE-8481B i Nero v.5.5.9.9 i cd-text jest u mnie nieosiągalny :-(((. Podczas kompilacji AudioCD we właściwościach utworów jest i tytuł i wykonawca, opcja nagraj cd-text jest zaznaczona, a mimo to po wypaleniu płytki cd-textu nie ma. W Nero 5.0 od poprzedniej nagrywarki cd-text wchodził za każdym razem, a tu pomimo usilnych starań nici. Może ktoś z Was miał już podobny problem i zna rozwiązanie? Z góry dzięki

CIAPEK 15.06.2003 23:18

Cytat:

Tomi71 napisa***322;(a)
Posiadam nagrywarkę LG GCE-8481B i Nero v.5.5.9.9 i cd-text jest u mnie nieosiągalny :-(((. Podczas kompilacji AudioCD we właściwościach utworów jest i tytuł i wykonawca, opcja nagraj cd-text jest zaznaczona, a mimo to po wypaleniu płytki cd-textu nie ma. W Nero 5.0 od poprzedniej nagrywarki cd-text wchodził za każdym razem, a tu pomimo usilnych starań nici. Może ktoś z Was miał już podobny problem i zna rozwiązanie? Z góry dzięki
Może ja :) Ponieważ mam tą samą nagrywarkę i tą samą wersje Nero :)

Twój czytnik cd-textu jest najprawdopodnie uszkodzony, albo wogóle nie czyta cd-textu. Sprawdź także we właściwościach pliku czy jest wpisana nazwa ścieżki oraz czy zaznaczona jest wogóle opcja cd-text. Patrz wyżej post mallowexa.

U mnie jest OK!

tower 16.06.2003 00:58

A czy ustawiłeś Disc at once. To przecierz podstawa .Najlepiej disc at once 96(dane subkanałowe). inaczej cd tekst sie nie nagra.

Tomi71 16.06.2003 07:51

Ustawienia są poprawne tzn disc at once, ostatnio próbowałem też z zapisem 96 bajtowego kanału ale też nic. W Nero opcje są ok i nazwy utwoerów też, a JetAudio np nie widzi cd-textu i ani wieżyczka Sony która obsługę CD-textu posiada. Chyba się poddam ;) Wydaje mi się, że problem leży tu po stronie oprogramowania bo słyszałem już o problemach z cd-textem.

tower 16.06.2003 09:59

Zapomniałem jeszcze o zaznaczeniui zamknij płytke

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01.