Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym przykleic radiator ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-przykleic-radiator-20428/)

Druss 28.04.2003 11:04

Dobry sposob jest na kropelke przykleic, niewielka ilosc kleju na rogach pamieci a w srodku jakas pasta. Potem odkleic to to nie zaden problem.

esem 28.04.2003 07:52

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)
Ale Torwald chce zrobić połączenie, które ewentualnie kiedyś będzie mógł usunąć. Poxipol biały się nada do tego celu?
Sprawdziłeś tę metodę? Bo też słyszałem o poxipolu.
Właśnie czekam, aż dowiozą do sklepu klej ;) bo muszę kupić - a ze sklepu netowego za długo by chyba było czekać.
BTW - link Lasera jest ok, ale tam są tylko pasty i kleje. (A ten tani klej był w piątek niedostępny) Taśmy właśnie brak.

Wiesiu K. na www. benchmark.pl rozpisywał się na ten temat wielokrotnie. Ściąganie radiatora metodą termiczną - zamrażarka. 8)

Pedros 27.04.2003 22:02

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Poxipol biały elastyczny.
Na www.benchmark.pl było to dokładnie opisywane. 8)

Ale Torwald chce zrobić połączenie, które ewentualnie kiedyś będzie mógł usunąć. Poxipol biały się nada do tego celu?
Sprawdziłeś tę metodę? Bo też słyszałem o poxipolu.
Właśnie czekam, aż dowiozą do sklepu klej ;) bo muszę kupić - a ze sklepu netowego za długo by chyba było czekać.
BTW - link Lasera jest ok, ale tam są tylko pasty i kleje. (A ten tani klej był w piątek niedostępny) Taśmy właśnie brak.

esem 27.04.2003 13:46

Poxipol biały elastyczny.
Na www.benchmark.pl było to dokładnie opisywane. 8)

Laser 27.04.2003 12:53

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)
Jak ostatnio szukałem kleju termoprzewodzącego to gdzieś to w necie widziałem, ale kurka nie pamiętam gdzie, a teraz siedzę przy innym kompie i nie mogę sprawdzić w historii
Podobno na giełdzie 2x2 cm kosztuje do 10 zet, ale tylko tak słyszałem - zaznaczam

Witam !

Klej termoprzewodzący dwuskładnikowy THERMOPOX 85 CT - 11PLN

http://www.4max.com.pl/index1.htm

tasmy samoprzylepnej narazie nie widziałem ale to MUSI gdzies byc ...

paja 27.04.2003 12:44

A może by tak przykręcić czy nie było by prościej ??
Do tego jeszcze taka specjalna pasta na giełdzie ok. 5 zł

Pedros 27.04.2003 12:40

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
No to poszukam takich tasm...ciekawe czy takie drogie jak twierdzi Pedros...
Jak ostatnio szukałem kleju termoprzewodzącego to gdzieś to w necie widziałem, ale kurka nie pamiętam gdzie, a teraz siedzę przy innym kompie i nie mogę sprawdzić w historii
Podobno na giełdzie 2x2 cm kosztuje do 10 zet, ale tylko tak słyszałem - zaznaczam

Torwald 27.04.2003 10:47

No to poszukam takich tasm...ciekawe czy takie drogie jak twierdzi Pedros...

Laser 27.04.2003 09:01

Witam !

Własnie tych tasm sie uzywa do przyklejania radiatorków na namieci w kartach graficznych - ja tak mam na Gainwardzie - na innych wiec inaczej byc nie moze;)

Pedros 26.04.2003 23:47

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Jest cos takiego jak tasma dwustronna termoprzewodzaca, ale pewnie slady jakies zostana ktore latwo powinny zejsc.
Właśnie - dość droga taśma, ale to powinno byc to.

Druss 26.04.2003 23:31

Jest cos takiego jak tasma dwustronna termoprzewodzaca, ale pewnie slady jakies zostana ktore latwo powinny zejsc.

Torwald 26.04.2003 21:42

Nie ma sposobu zeby przykleic radiatorki tak zeby je pozniej zdemontowac ?
Moze na forum tweak.pl cos znajde...

Druss 26.04.2003 21:37

Nie bardzo potem trzyma jak cholera bo tak ma byc, jedynie zamrazalka i moze sie skruszy potem :) I trzeba uwazac na styki pamieci zeby klej sie tam nie dostal bo przewodzi prad.

Torwald 26.04.2003 21:15

Widze ze dyskusja zbacza z tematu..:blee:
A da sie to potem w sposob "nie inwazyjny" odkleic taki radiator ? Przyklejony Thermopox'em ?

GOLOMB 26.04.2003 21:10

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Takich rzeczy sie nie zapomina... ;p :D:D
Przypomne sobie ile było odpowiedzi na mój post :) :) :)heheheh temat byl popularny :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:19.