![]() |
Ilość załączników: 1
podaje raport z programu Aida 32 o moim kompie. jesli widzi ktos cos niepokojacego to chetnie poslucham sugestii......:)
|
oks... jutro pojde do sklepu gdzie kupowalem zasilacz i moze wymienia mi go na jakis 350W lub 400W. dodam tylko ze jak mialem nagrywarke na jednej tasmie z dyskiem to nie mialem takich problemow.....ale to bylo jak mialem jeden dysk... teraz mam dyski na Primary a napedy na Secondary.
|
Zmie***324; Nero na 6.6.1.4
Gdyby by***322;o co***347; z pami***281;ci***261; ,,,to by***347; mia***322; zwis kompa. |
IMO zasilacz :taktak:
|
Cytat:
|
-sprawd***380; na innej ta***347;mie IDE.
|
Witam. Moj problem jest podobny co kolegow, przy nagrywaniu plytki w Nero po jakims czasie od startu nagrywania nastepuje restart kompa, czasami pokazuje mi sie blue window z takim komunikatem: Page_Fault_In_Nonpaged_Area. dodam ze wczesniej jak mialem nagryware z dyskeim na jednej tasmie tak sie nie dzialo. Teraz dolozylem drugi dysk i nagrywara wyladowla na Secondary Master. Moje typy to RAM lub Zasilka (.300W). Skanowalem tez RAM programem MemTest i pokazalo mi takie cos :
Cytat:
|
ja zmienilem bios plyty glownej
firmware(bios) nagrywarki i wszystko dzialalo oK |
Temperatura nawet nie musi Ci skakac. Jak podkrecales proca to mimo niskiej temperatury moze tak sie zdarzyc jak mowisz.
|
Cytat:
Reset XP - po poważnej awarii on się resetuje sam, jesli masz takie ustawienia (PanelSterowania/System/Zaawansowane/Uruchamianie i odzyskiwanie). Inny win by się zwiesił, bez resetu. Jeśli po odznaczeniu tej opcji dalej jest reset (nie zwis), to ja stawiam na zasilacz i lepiej szybko go wyłącz. Zwis - to pomysł VermilioN sprawdź jako 1 Bios - jest sens i to duży. Polecam ten site. |
hmm
a sprawdzales temp proca?
|
albo
kup nowa spawarke !:idea: + nowy computer:pisze: bedzie ciekawiej. tylko omijaj LG.:uczen:
|
Zainstalowalem ta latke do sdi ale cpu sie nadal wiesza.
Nie wiem czy jest sens bawic sie z biosem jesli wczesniej wszystko bylo ok. Najlepiej moze sprawdzic nagrywarke w innym komputerze :( |
BIOS i FIRMWARE to jedno i to samo:)
|
mallwex co to te firmware ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43. |