Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywa i nagrywa bez konca... jakis blad? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywa-nagrywa-bez-konca-jakis-blad-20437/)

SEBAW 27.04.2003 13:23

A widzieliście Esperanzy, których strona na zapis jest koloru "przypominającego" płytę tłoczoną? Co o nich sądzicie?

CIAPEK 27.04.2003 10:07

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Wlasnie bo wypalalem juz te esperanzy z carrefoura (9 zl. za 10 szt. cakebox) bez zadnego problemu, teraz wypalam te hawki z geant (8,50 za placek 10 szt.) i jakos na problemy nie napotykam - I'm lucky man ;p .
PS. Kiedys chialem sprawdzic wytrzymalosc Win98SE i nagrywalem ktoras z tych plyt w nero z zalaczonym zasysaniem z eMule - system nie wytrzymal, oba mialy wysoki priorytet i sie nawzajem wyciely.

no ja moge tylko potwierdzic dobrą jakość tych płyt jakie mi się trafiły.
Lubie te płytki. Silver-Silver i Silver-Blue. Żadna! mi się jeszcze nie skopała.
U mnie w Carre były po 8.99 teraz są po 9.99 i pisze że przecenione z 11.99! :D łeb urywa co to za bajeczki!

pawelblu 27.04.2003 09:00

Cytat:

ROBON napisa***322;(a)
No cóż , ESPERANZA jednych lubi innych nie:buu:
Wlasnie bo wypalalem juz te esperanzy z carrefoura (9 zl. za 10 szt. cakebox) bez zadnego problemu, teraz wypalam te hawki z geant (8,50 za placek 10 szt.) i jakos na problemy nie napotykam - I'm lucky man ;p .
PS. Kiedys chialem sprawdzic wytrzymalosc Win98SE i nagrywalem ktoras z tych plyt w nero z zalaczonym zasysaniem z eMule - system nie wytrzymal, oba mialy wysoki priorytet i sie nawzajem wyciely.

ROBON 27.04.2003 02:54

No cóż , ESPERANZA jednych lubi innych nie:buu:

VermilioN 27.04.2003 02:34

ja

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Mój sąsiad ostatnio zakupił Esperanzy i zauważyłem, że napis "Esperanza" (na płycie) jest poszarpany/rozmazany również i linie (na opisy) są krzywe i niewyraźne. Czy ktoś spotkał się z takim czymś?
mam dokladnie takie same :) Ale nie mam z nimi problemu, C1 okolo 50 srednio, C2 0, a miele chyba 20 testow pod rzad, wiec plyta ma okolo 45 stopni. Zobaczymy za pol roku, ale jestem optymista :)

ROBON 27.04.2003 02:20

Od tego dnia ESPERANZY omijam z daleka , zwłaszcza że wtedy używałem jeszcze combo Samsunga SM304b.

puch 27.04.2003 02:10

Niedawno w dyskusji o jakości tzw. "tanich" płytek - o ile pamiętam, chodziło właśnie o Esperanzę - przedstawiłem przykładowe, czysto hipotetyczne wyliczenie, że jeśli kupimy paczkę 10 płyt za 10 złotych, i trzy z nich będą wadliwe, to za pozostałe 7 zapłacimy faktycznie 1,43 zł za sztukę, co zbliża się już do ceny płyt z trochę wyższej półki.

I zostałem skrytykowany przez zwolenników tanich płytek.

A teraz okazuje się, że ROBON z 10 wyrzucił 7 - czyli zostały mu trzy. Jeśli zapłacił za paczkę przykładowo 10 złotych, to te, które mu zostały, kosztowały po 3,33 zł. za sztukę.

Będę się zatem jednak upierał przy moim twierdzeniu, że zakupy takich bardzo tanich płyt często w rezultacie wychodzą drożej od zakupów płyt droższych. Bo tak też należy o tym myśleć: ROBON kupił płytki Esperanza efektywnie w cenie 3,33 zł. za sztukę! Czy płytka tej jakości jest warta 3,33? Czy ktoś kupiłby te płytki, gdyby była na nich cena 3,33?

SEBAW 26.04.2003 23:51

Mój sąsiad ostatnio zakupił Esperanzy i zauważyłem, że napis "Esperanza" (na płycie) jest poszarpany/rozmazany również i linie (na opisy) są krzywe i niewyraźne. Czy ktoś spotkał się z takim czymś?

ROBON 26.04.2003 23:38

Trafiły ci się ESPERY ze złej partii.
Kiedyś z dziesięciopaka wywaliłem do kosza 7!!! szt.
Sprawdź inne płytki.

karolj 26.04.2003 23:19

Nagrywa i nagrywa bez konca... jakis blad?

Witam
Mam nagrywarke Asusa 48x i ostatnio na plytkach Esperanza 40x nie moge nagrac calej plytki np calego divx'a 695MB.
Wczesniej na tych plytkach nic sie nie dzialo, nagrywanie bylo z 40krotna predkoscia.
Teraz nagrywa sie praktycznie bez konca, calosc nagrywa sie tak jak zawsze do 100% a potem nie przestaje migac czerwona dioda jeszcze przez ok 3 minuty.
Nastepnie przy weryfikacji przy 85% wywala blad.
Czy to sa walniete plytki czy nagrywarka?
Stracilem kilka plytek, ale ustalilem ze cdrw verbatima 12x nagrywa sie bez problemu, a te same plytki esperanza przy predkosci 16x tez sie nagrywaja bez problemu.
Prosze o pomoc

Karol

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22.