![]() |
A widzieliście Esperanzy, których strona na zapis jest koloru "przypominającego" płytę tłoczoną? Co o nich sądzicie?
|
Cytat:
Lubie te płytki. Silver-Silver i Silver-Blue. Żadna! mi się jeszcze nie skopała. U mnie w Carre były po 8.99 teraz są po 9.99 i pisze że przecenione z 11.99! :D łeb urywa co to za bajeczki! |
Cytat:
PS. Kiedys chialem sprawdzic wytrzymalosc Win98SE i nagrywalem ktoras z tych plyt w nero z zalaczonym zasysaniem z eMule - system nie wytrzymal, oba mialy wysoki priorytet i sie nawzajem wyciely. |
No cóż , ESPERANZA jednych lubi innych nie:buu:
|
ja
Cytat:
|
Od tego dnia ESPERANZY omijam z daleka , zwłaszcza że wtedy używałem jeszcze combo Samsunga SM304b.
|
Niedawno w dyskusji o jakości tzw. "tanich" płytek - o ile pamiętam, chodziło właśnie o Esperanzę - przedstawiłem przykładowe, czysto hipotetyczne wyliczenie, że jeśli kupimy paczkę 10 płyt za 10 złotych, i trzy z nich będą wadliwe, to za pozostałe 7 zapłacimy faktycznie 1,43 zł za sztukę, co zbliża się już do ceny płyt z trochę wyższej półki.
I zostałem skrytykowany przez zwolenników tanich płytek. A teraz okazuje się, że ROBON z 10 wyrzucił 7 - czyli zostały mu trzy. Jeśli zapłacił za paczkę przykładowo 10 złotych, to te, które mu zostały, kosztowały po 3,33 zł. za sztukę. Będę się zatem jednak upierał przy moim twierdzeniu, że zakupy takich bardzo tanich płyt często w rezultacie wychodzą drożej od zakupów płyt droższych. Bo tak też należy o tym myśleć: ROBON kupił płytki Esperanza efektywnie w cenie 3,33 zł. za sztukę! Czy płytka tej jakości jest warta 3,33? Czy ktoś kupiłby te płytki, gdyby była na nich cena 3,33? |
Mój sąsiad ostatnio zakupił Esperanzy i zauważyłem, że napis "Esperanza" (na płycie) jest poszarpany/rozmazany również i linie (na opisy) są krzywe i niewyraźne. Czy ktoś spotkał się z takim czymś?
|
Trafiły ci się ESPERY ze złej partii.
Kiedyś z dziesięciopaka wywaliłem do kosza 7!!! szt. Sprawdź inne płytki. |
Nagrywa i nagrywa bez konca... jakis blad?
Witam
Mam nagrywarke Asusa 48x i ostatnio na plytkach Esperanza 40x nie moge nagrac calej plytki np calego divx'a 695MB. Wczesniej na tych plytkach nic sie nie dzialo, nagrywanie bylo z 40krotna predkoscia. Teraz nagrywa sie praktycznie bez konca, calosc nagrywa sie tak jak zawsze do 100% a potem nie przestaje migac czerwona dioda jeszcze przez ok 3 minuty. Nastepnie przy weryfikacji przy 85% wywala blad. Czy to sa walniete plytki czy nagrywarka? Stracilem kilka plytek, ale ustalilem ze cdrw verbatima 12x nagrywa sie bez problemu, a te same plytki esperanza przy predkosci 16x tez sie nagrywaja bez problemu. Prosze o pomoc Karol |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22. |