Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Repair console for Windows XP - co to??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/repair-console-windows-xp-co-20448/)

kizio 27.04.2003 10:57

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
Co z linux Root ?? ;p ;p ;p
Nic! Po prostu będę pisał jakieś artykuły itp. ale przecierz nie musze mieć linux'a po to by pisać artykuły!

P.S. Linuxa już nie ma na moim dysku!

GOLOMB 27.04.2003 10:51

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Już usunąłem przy pomocy Repair Console LiLo i właśnie usuwam Partition Magiciem partycje linuxa! A'dios Linux'os!
Co z linux Root ?? ;p ;p ;p

kizio 27.04.2003 10:49

Już usunąłem przy pomocy Repair Console LiLo i właśnie usuwam Partition Magiciem partycje linuxa! A'dios Linux'os!

GOLOMB 27.04.2003 10:35

Re: Re: Repair console for Windows XP - co to???

Cytat:

netkafejas napisa***322;(a)
hehehehehehehe
a teraz
^_^ ^_^ ^_^
fdisk /MBR NIE dziala pod xp
pod xp nie ma fdisk'a
o to chodzi ze mbr w xp laduje NTDETECT.COM a nie command com wiec nawet jesli pujdziesz do kogos z dosem i przeprowadzisz fdisk /mbr to zepsujesz sobie xp'kowego loadera
jedyna rada to naprawa sytemu(przy instalacji z plyty R) i nie caly system tylko mbr(inspektuj tylko mbr czy cos takiego)

hehehehehehe
fdisk pod xp tez cos

a co do linux rulez to sie zgadzam zeby jeszcze obslugiwaly moj modem:(

N niewiem ale zauważ że bootloader ilnux MA swój wpis w MB i tylko tak da rady so usunac.Pozatym sam sobie zaprzeczas No i jak cchesz to usunąc TYLKO I WYŁĄCZNIE nowy wpis do MBR I Fdisk nie niedziała tylko NIEMA go pod XP a używając dyskietki Win98/ME możesz usunąć wpis Lilo a puźniej przy pomocy repair console dac NOWY wpis tym razem samego NT loadera. PRoste.
PS. Nie bądx ytaki cfaniak.

netkafejas 27.04.2003 10:32

Re: Repair console for Windows XP - co to???

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
temat mówi sam za siebie! Co to jest ta Konsola Odzyskiwania w Okienkach XP??? I jak wpisać do niej jakąs komendę na np. usunięcie programu LiLo z MBR dysku!???
hehehehehehehe
a teraz
^_^ ^_^ ^_^
fdisk /MBR NIE dziala pod xp
pod xp nie ma fdisk'a
o to chodzi ze mbr w xp laduje NTDETECT.COM a nie command com wiec nawet jesli pujdziesz do kogos z dosem i przeprowadzisz fdisk /mbr to zepsujesz sobie xp'kowego loadera
jedyna rada to naprawa sytemu(przy instalacji z plyty R) i nie caly system tylko mbr(inspektuj tylko mbr czy cos takiego)

hehehehehehe
fdisk pod xp tez cos

a co do linux rulez to sie zgadzam zeby jeszcze obslugiwaly moj modem:(

kizio 27.04.2003 10:28

Re: Re: Repair console for Windows XP - co to???

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
fdisk /mbr przywraca domyślny MBR. Pozatym konsola to nic innego jak zaawansowane narzędzie windy do rozwiązywania problemów. Mżesz ja wywołan NA PRZYKŁAD bootując za pomocą plyty windy.
PS. HEHEH LINUX OUT ?? :D :D :D :D

dzięki! A ten fdisk /mbr to mam wpisać jak bootoje system z dyskietki Win98????

GOLOMB 27.04.2003 10:12

Re: Repair console for Windows XP - co to???

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
temat mówi sam za siebie! Co to jest ta Konsola Odzyskiwania w Okienkach XP??? I jak wpisać do niej jakąs komendę na np. usunięcie programu LiLo z MBR dysku!???
fdisk /mbr przywraca domyślny MBR. Pozatym konsola to nic innego jak zaawansowane narzędzie windy do rozwiązywania problemów. Mżesz ja wywołan NA PRZYKŁAD bootując za pomocą plyty windy.
PS. HEHEH LINUX OUT ?? :D :D :D :D

kizio 27.04.2003 10:09

Repair console for Windows XP - co to???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:32.