Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Win XP i SP1-problem z integracją (https://forum.cdrinfo.pl/f2/win-xp-sp1-problem-integracja-20452/)

jitsu 27.04.2003 11:25

Win XP i SP1-problem z integracją

Przejrzałem wszystkie archiwalne tematy dotyczące XP + SP1 i nie znalazłem odpowiedzi na następujący problem:
przy próbie zintegrowania xp i sp1 (wg "przepisu" cdinfo) wyskakuje błąd już przy próbie rozpakowania sp1: Plik xpsp1.exe połączony jest z brakującym eksportem NTDLL.DLL:strstr. .

Czy ktoś się orientuje co jest nie tak? (mam win98se)

PS.Gry, programy i win98 działają bez problemu:(

-=Shade=- 27.04.2003 11:51

A jestes pewny ze to sp1 ci sie dobrze sciagnelo ?
Skad je sciagales bo jakos dziwnie sie nazywa - powinno cos w stylu xpsp1a_pl_x86.exe ?
Ja integrowalem i nie bylo problemu. Sprawdz jeszcze czy napewno rozpakowujesz dobra komenda. Ale ja bym stawial na uszkodzone archiwum.

mallow 27.04.2003 11:53

moim zdaniem zle ci sie skopiowala plytka wina ... musisz probowac az do skutku, ja nie maialem problemow

ROBON 27.04.2003 12:08

Upewnij się że jest to wersja PL

kryjak 27.04.2003 12:26

Re: Win XP i SP1-problem z integracją

Cytat:

jitsu napisa***322;(a)
Przejrzałem wszystkie archiwalne tematy dotyczące XP + SP1 i nie znalazłem odpowiedzi na następujący problem:
przy próbie zintegrowania xp i sp1 (wg "przepisu" cdinfo) wyskakuje błąd już przy próbie rozpakowania sp1: Plik xpsp1.exe połączony jest z brakującym eksportem NTDLL.DLL:strstr. .

Czy ktoś się orientuje co jest nie tak? (mam win98se)

PS.Gry, programy i win98 działają bez problemu:(

Najprawdopodobniej masz uwaloną płyte z xp

jitsu 27.04.2003 12:26

Ad. postu 1 i 3.
Napisałem, że chce zintegrować xp i sp1 wg "przepisu cdrinfo". Jakbyście przeczytali ten "przepis" to wiedzielibyście, że nazwa plku sp1-"xpsp1.exe" jest wersją "skróconą" nazwy (dla ułatwienia)"sevice pack win xp xpsp1_pl_x86.exe".
Pliku nie ściągałem tylko dostałem na płytce od kolegi, który ten plik zainstalował u siebie (bez problemów).
Ad. 2 Nawet nie próbowałem kopiować płytki wina-bo nie mogę rozpakować sp1 i zintegrować z xp...:|

Proszę o niezabieranie głosu przez osoby które nie wiedzą o co chodzi.

PS. Nie zamieszczałbym tego tematu przd uprzednim sprawdzeniem w archiwum Forum czy tam nie ma na niego odpowiedzi. Jak również przed spawdzeniem pliku, zgodności wersji etc.

-=Shade=- 27.04.2003 13:03

Hmmm

Cytat:

Plik xpsp1.exe połączony jest z brakującym eksportem NTDLL.DLL:strstr
Jedyna rzecz jaka moge jeszcze zasugerowac to doslowne tlumaczenie tego komunikatu. Ja mam win xp z sp1a i u mnie na dysku w katalogu windows/system32 znajduje sie wlasnie taki plik jak ntdll.dll . Cala integracje rowniez robilem pod xp. Moze u Ciebie on sie burzy bo takiego pliku nie ma w twoim winie ( win 98 ) i dlatego nie moze tego rozpakowac. Napisz czy masz taki plik na dysku .

ROBON 27.04.2003 13:09

Ja u siebie operację rozpakowywania servicePacka wykonywałem za pomocą POWER ARCHIVERA (bezboleśnie).

jitsu 27.04.2003 13:34

Cytat:

ROBON napisa***322;(a)
Ja u siebie operację rozpakowywania servicePacka wykonywałem za pomocą POWER ARCHIVERA (bezboleśnie).
No :) wreszcie jakiś konkret. Masz może stronę z tym pakerem?

jitsu 27.04.2003 13:50

Temat zamykam. Dostałem rozwiązanie tego problemu.

PS. SP1 można rozpakować bez problemu RARem.
PS2. Dla ciekawych-SP1 można zintegrować z XP (chodzi o wypalenie płytki ze zaktualizowaną wersją XP) tylko pod WIN XP (w artykule traktującym o tym nie ma o tym wzmianki). Ja mam win98se i stąd ta niezgodność bibliotek.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:14.