Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kradzieże do piwnic. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kradzieze-piwnic-20476/)

jasut 27.04.2003 19:32

Kradzieże do piwnic.

Ze wściekłości aż kipię.
:blee::buu:
Siedzę sobie w pracy i nagle telefon od żony. Po raz trzeci od początku roku obrobiono mi piwnicę. Już wzmacniałem zawiasy w drzwiach, dałem solidną sztabę i gruby skobel. Zastanawiam się nad zamontowaniem jakiegoś niedrogiego alarmu (przynajmniej palanty się wystraszą). Macie może namiary, gdzie można coś takiego kupić (powiedzmy do 200zł)? A może macie jakieś sposoby na niedrogie zabezpieczenie piwnicy, które będzie w miarę skuteczne.

mati1700 27.04.2003 19:38

Jest jedna rada trzymać wszystko w domu :/ JA tak robię drogocenne przedmioty trzymam w domu.Co prawda zawalają miejsce ale się nie boję przynajmniej ,że coś mi zachylą :)

CIAPEK 27.04.2003 19:41

no piwnice to jest konkretna lipa! Łatwo do nich wejsc i strach tam wogole cos trzymac.
Mi sie włamali kiedyś, ale nic nie ukradli na szczęscie.;)

bas 27.04.2003 19:58

Zamki, klamki, kratki i inne badziewie pod wysokie napięcie a małe natężenie, powinno paraliżować, gorzej jak trafisz na złodzieja z problemami z sercem, do tego czujnik ruchu i syrena.

+++LeWaP+++ 27.04.2003 20:00

tak to jest właśnie ((

ale przeważnie to się włamują do piwnic w nlokach mieszkalnych...

powiem w żarcie że możesz kupić ze 2 pitbule i je tam zamknąć ||

co ty trzymasz w tej piwnicy że tak ci się tam włamują ????

Franc 27.04.2003 20:01

U mnie w miasteczku i okolicach teraz jest plaga kradzieży z nowobudowanych domów - kradną grzejniki, płytki, ... wszystko co im w ręce wpadnie. Szkoda tylko psów - trują je pierożkami nafaszerowanymi jakąś mocną trutką. A wywiad złodzieje mają dobry.

Laser 27.04.2003 20:08

Witam !

Powiem tak - zabezpieczenia mechaniczne to tylko kwestia długosci łoma i pomysłowosci złodzieja - miałem w piwnicy 70Kg krate wmurowana na dwuch poteznych zawiasach wmurowanych w sufit podłoge i jeszcze przykrecona do w/w elementów wszytsko zamykane na dwie potezne GERDY - za pierwszym podejsciem nic nie wzieli bo nie mieli sprzetu ale za drugim wygieli zawiasy ! - szok ! - musieli chyba miec spora dzwignie albo podnoscik HYRDauliczny ! - gerdy nie pusciły.

Jak chcesz dobrze zabezpieczyc to od razu Ci móiwe - OLEJ sasiadów - zainstaluj SYRENE z czujnikiem ruchu i bedzie ok - ja tego nie zrobiłem z "troska" o sasiadów których mogla by obudzic syrena właczona przebiegajacym kotem - ale teraz wiem ze to był bład - wamał sie ten o którego zadbałem i nie zainstalowałem tego wynalazku.

TYLKO zabezpieczenia elektronicne - syrena alarm dadza jakis efekt - zab typu krata to kwestia czasu - złodziej moze pracowac spokojnie i nic mu nie przeszkadza !

netkafejas 27.04.2003 20:08

mi kiedys okradli cale mieszkanie
9-nte pietro
dzwi byly za silne wiec wyrwali z futryna-nikt nie slyszal a to przeciez blok! ??? ??? ??? ???
a moje mieszkanie jest w srodku miedzy dwoma innymi
nikt nawet nie "mru mru"

to jest ignorancja

a piwnice to mi nie raz spladrowano

jasut 27.04.2003 20:23

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
co ty trzymasz w tej piwnicy że tak ci się tam włamują ????
Właśnie o to chodzi, że nie było tam nic rewelacyjnego, same rzeczy, na które nie było miejsca w domu. Kurde, szkoda mi najbardziej namiotu. Ale to nic, dobrze że ubezpieczyłem mieszkanie to mi coś oddadzą.

ZbigNieff 27.04.2003 20:29

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Właśnie o to chodzi, że nie było tam nic rewelacyjnego, same rzeczy, na które nie było miejsca w domu. Kurde, szkoda mi najbardziej namiotu. Ale to nic, dobrze że ubezpieczyłem mieszkanie to mi coś oddadzą.
Ubezpieczyles, i ciagle cos Ci kradna?? ;p :chytry:
Dobry biznes... moj qmpel ma sklep z rzeczami takiego tupy jak
jakies alarmy czy cos... zapytam go i dam Ci znac... ale niczego
tak taniego nie obiecuje...

-Sid-The-Rat=> 27.04.2003 23:01

u mnie jest luzik... osiedle 2 letnie, ochrona a w poblizu budowa - budowlnancy to chlopaki z gor, nie pija, pracuja, robia ogniska - bardzo fajni ludzie - i jest ich 60... zaden zlodziej nie podszedl do osiedla po tym co zrobili frajerom ktorzy chcieli ukrasc cegly...

a w piwnicy mam taki SYF ze jak nawet ktos wejdzie (krata jest drewniana na skobel!!!!) to sie zabije o cos (swiatlo zapala sie z WLASNEGO mieszkania!!)

Y@nkee_PL 28.04.2003 00:19

heh, mialem giedys dwa rowery gorskie
no wlasnie mialem ((
blad ze piwnicy je trzymalem :buu: ale w chacie nie bylo gdzie trzymac

a najlepsze w tym wszystkim jest to ze najczesciej wiemy ktos nas okradl (ja wiem kto sie mi wlamal)
no ale jak tu takiemu udowodnic :-o :boks:

januszp 28.04.2003 01:53

W moim domu mam zamontowane urządzonko o nazwie "SRP PET 2" - firmy "CROW".
Dość długo eksperymentowałem z odpowiednim alarmem aż wreszcie trafiłem w "10" .Trzeba przyznać iż sprytna to bestyjka .
Po pierwsze - odwieczny problem zwierzeta :
-czujnik nie raguje na zwierzeta do 1m wysokości i o wadze do 20kg.
Przyznam się iż nie wierzylem w to zbytnio ale fakt ten sprawdził się w praktyce (mam dwa psy i kota) .
- czujnik "łapie" w 100% osoby ,obojętnie czy "duże" ,czy "małe" ,czy działają powoli czy szybko - 100% pewność detekcji .
Jednym słowem polecam .
Jedyna wada (jak każdych tego tupu czujnikach) - brak zasilania i alarmu - trzeba dokupić lub zrobić samemu .
Dwa lata temu za czujnik zaplaciłem 80zł z przesyłką .
jaro

brzuszki 28.04.2003 07:55

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
tak to jest właśnie ((

...

powiem w żarcie że możesz kupić ze 2 pitbule i je tam zamknąć ||

lepiej jedna tarantulkę8)

mallow 28.04.2003 13:50

jasut ty to masz zycie ... najpierw golebie teraz piwnica ... no ale coz
mnie sie jeszcze nigdy nie wlamal ... zainstaluj sobie krate drewniana albo metalowa ... i do piwnicy powsadzaj same konfitury i inne zeczy co sa w sloikach .. jak to zlodziej zobaczy to zrezygnuje
ja tak mam i mi sie jeszcze nie wlamali

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29.