![]() |
Woolna praca komputera
Mam sprzęt:
-AMD K6-2 400 -Płyta Acer S7AX (UDMA-33, chipset Ali Aladdin V, nie wymieniałem jeszcze biosu) -160 Mb Ram (fbs 100mhz) -Voodoo3 2000 (najnowsze drivery) a sprawa wygląda następująco: Wszystko się ślimaczy :( . Np w 3dMarku 2000 uzyskuje ok 850 punktów a z wyłączonym 3DNOW! jakieś 890 więc się zastanawiam co z nim do @!?lery jest. Tak samo gry np. Colin 2, Q3, Deus Ex, Cossack - poracha Takie wyniki w 3dmarku uzyskiwał qumpel na celeronie 300 z intelem 740i i 64 ramu. Wiem, że od tej konfiguracji nie mam co zbyt wiele żądać ale... Proszę o pomoc pozdrw |
Mam podobny sprzęt i MIAŁEM podobny problem ale już nie mam.
Strasznie mi wszystko wolno chodziło, wieszał się, wyłączał od tak itp. Dziś jak byłem w szkole to przyszedł taki typo i cośtam wywalał. Mówił, że jakieś niepotrzebne urządzenia i coś takiego "że jak sie ściąga pliki z internetu to pozostają po nich różne śmieci itp. czasem nawet samo sie coś ściąga". Nie wiem czy to ci coś pomoże, ale możesz popytać jakichś fachowców. Ja się raczej dobrze znam na komputerach ale to mi się wydało trochę niejasne i takie dziwne... |
Nie rozumiem co mam zrobić... ale dostęp do netu mam od roku a źle chodzi od początku.
A jeszcze jak masz podobny sprzęt to pewnie masz AMD K6-2, możesz sprawdzić ile masz pamięci L1, bo u mnie w 3dmarku 2000 pokazuje - 64kb - a z tego co sobie przypominam to powinien mieć 128kb. Może to poprostu wybrakowany CPU. A jak pozbyłeś się tego problemu??? |
Niestety L1 w Twoim sprzęcie to 64 kilo ( tak podaje producent ). Deus Ex ma beznadziejny engine i potrafi sie wlec nawet na wiele lepszym sprzecie. Popierwsze zdefragmentuj dysk ( jesli tego dawno nie robiles) to czesto pomaga i programy winny z hdd ruszac szybciej. Niestety moze to byc tez wina Twojego sprzetu, źle skonfigurowane coś. Albo przydałaby się reinstalka Windy.
|
defragmentuje co ok. 2tyg często też stawiam od nowa winde 98Se
|
Moze jakis shit pakuje sie Tobie doi rejsetru i obciaza pamiec. Wyrzuc wszystkie niepotrzebne programy z paska zadan
|
Cytat:
Moja rada: Wymien plyte i procka (z tego ktory masz, niewiele da sie juz wycisnac - zwlaszcza w grach 3D). :( Nara |
A ja nie chcialem tak prosto z mostu, ze ten procek to juz prehistoria. Na szczescie &y zrobil to za mnie :) . Zmien procka
|
Już zamówiłem w Komputroniku athl xp1800+ i gf3 i reszte...
mam nadzieję że będzie lepiej :) |
Lepiej? Powinienes tez zamowic pasy bezpieczenstwa, albo kaftan. Roznica bedzie oszalamiajaca. Naprawde dobry wybor :) . Teraz w 3d marku wyniki polepsza sie :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |