Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Boot Sektor dla angielskiego WinXP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/boot-sektor-dla-angielskiego-winxp-20509/)

KarolluZ 28.04.2003 15:36

Boot Sektor dla angielskiego WinXP

czy ktoś ma może angielską wersję WinXP !? Chodzi mi o sektor startowy.... Ponieważ ja mam angielską wersję XP i jest ona nie bootowalna, a polski Boot nie pasuje... Nie wiem dlaczego.... Wszystkie operacje robiłem przy pomocy WinIso....

Y@nkee_PL 28.04.2003 18:52

czy plyte robiles za pomoca opisu z CDRinfo.pl - XP+SP1 - Krok po kroku
jesli nie, to polecam, opis nadaje sie do wersji PL jak i ENG
sam robilem wg tego opisu i wszystko dziala jak nalezy ;)

KarolluZ 29.04.2003 14:50

ale sprawdzałeś czy boot sektor od polskiej wersji działa z angielską !? Ja wszystko robiłem za pomocą WinIso....

Y@nkee_PL 29.04.2003 15:21

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
ale sprawdzałeś czy boot sektor od polskiej wersji działa z angielską !? Ja wszystko robiłem za pomocą WinIso....
ja plyte robilem w Nero i przy uzyciu boot sektora ze strony CDRinfo.pl - tzw. gotowca ;p - i robilem BootCD dla XP+SP1 PL

a skad ty wzioles plik z boot sektorem
sam robiles czy sciagnales ze strony CDRinfo.pl?

PS. ja nie widze roznicy miedzy sektorem bootowalnym zrobionym z plyty z XP w wersji ang. a pol.
a podejzewam ze ten plik z boot sektorem na stronie CDRinfo.pl jest robiony z plyty XP w wer. ang.
ktos tu by musial inny sie wypowiedzec o tym boot sektorze bo ja nie widze roznicy ???

KarolluZ 29.04.2003 18:38

oka........ spróbuje przy pomocy nero........ a boot sektor wyciągałem z płytki winxp PL i to przy pomocy Win iso......

KarolluZ 30.04.2003 09:29

zrobiłem to w nero i przy pomocy boot sektora z cdrinfo i...... działa :). Nie wiem dlaczego to nie działało jak zrobiłem to przy pomocy WinIso..... Płytka bootuje się po angielsku :).

Y@nkee_PL 30.04.2003 16:09

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
zrobiłem to w nero i przy pomocy boot sektora z cdrinfo i...... działa :). Nie wiem dlaczego to nie działało jak zrobiłem to przy pomocy WinIso..... Płytka bootuje się po angielsku :).
no widzisz :)
tak jak myslalem ;)
boot sektor jest jeden i do wszystkiego :jupi:

gobo1 04.06.2004 22:52

_panowie,będąc przy temacie j/w robię płytę bootowalną z XP_HomeEdition+SP1, wsio w/g opisu i :
-z bootem z CDRinfo nie działa wogóle przy starcie kompa,-Płyta przed połaczeniem z SP1 była jaknajbardziej bootowalna przy starcie kompa,a(pod WINDOWSEM jest ok),
- a zrobionym CDRWIN niby przy starcie wykrywa ale tylko mruga kreseczka w lewym górnym narożniku i dalej nic...(pod WINDOWSEM jak w poprzednim przypadku wszystko ok czyli startuje),płytę nagrywam na CDRW i tworzę na partycji NTSF czy może to mieć znaczenie...???
ps.Płyta robiona np. pebuilderem do wielu zastosowań boot-uje się przy starcie kompa ok...Pozdro..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.