![]() |
Boot Sektor dla angielskiego WinXP
czy ktoś ma może angielską wersję WinXP !? Chodzi mi o sektor startowy.... Ponieważ ja mam angielską wersję XP i jest ona nie bootowalna, a polski Boot nie pasuje... Nie wiem dlaczego.... Wszystkie operacje robiłem przy pomocy WinIso....
|
czy plyte robiles za pomoca opisu z CDRinfo.pl - XP+SP1 - Krok po kroku
jesli nie, to polecam, opis nadaje sie do wersji PL jak i ENG sam robilem wg tego opisu i wszystko dziala jak nalezy ;) |
ale sprawdzałeś czy boot sektor od polskiej wersji działa z angielską !? Ja wszystko robiłem za pomocą WinIso....
|
Cytat:
a skad ty wzioles plik z boot sektorem sam robiles czy sciagnales ze strony CDRinfo.pl? PS. ja nie widze roznicy miedzy sektorem bootowalnym zrobionym z plyty z XP w wersji ang. a pol. a podejzewam ze ten plik z boot sektorem na stronie CDRinfo.pl jest robiony z plyty XP w wer. ang. ktos tu by musial inny sie wypowiedzec o tym boot sektorze bo ja nie widze roznicy ??? |
oka........ spróbuje przy pomocy nero........ a boot sektor wyciągałem z płytki winxp PL i to przy pomocy Win iso......
|
zrobiłem to w nero i przy pomocy boot sektora z cdrinfo i...... działa :). Nie wiem dlaczego to nie działało jak zrobiłem to przy pomocy WinIso..... Płytka bootuje się po angielsku :).
|
Cytat:
tak jak myslalem ;) boot sektor jest jeden i do wszystkiego :jupi: |
_panowie,będąc przy temacie j/w robię płytę bootowalną z XP_HomeEdition+SP1, wsio w/g opisu i :
-z bootem z CDRinfo nie działa wogóle przy starcie kompa,-Płyta przed połaczeniem z SP1 była jaknajbardziej bootowalna przy starcie kompa,a(pod WINDOWSEM jest ok), - a zrobionym CDRWIN niby przy starcie wykrywa ale tylko mruga kreseczka w lewym górnym narożniku i dalej nic...(pod WINDOWSEM jak w poprzednim przypadku wszystko ok czyli startuje),płytę nagrywam na CDRW i tworzę na partycji NTSF czy może to mieć znaczenie...??? ps.Płyta robiona np. pebuilderem do wielu zastosowań boot-uje się przy starcie kompa ok...Pozdro.. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07. |