![]() |
TEAC CD-W58E x8/x8/x32. Jak pomóc staruszkowi?
Jestem posiadaczem nagrywarki TEAC x8/x8/x32. Kupiłem ją niestety dość dawno i w momencie gdy prędkości nagrywarek poszły ostro w górę:buu: Z tego co słyszałem model tem jest niereformowalny. Może ktoś jest lepiej poinformowany i wie co zrobić tym fantem? Chciałbym pomóc staruszkowi: odmłodzić, przyspieszyć ...:cisza: ( oczywiście jeśli się da )
|
TEAC jest "niepodkręcalny". Wg. mojej wiedzy nic nie zrobisz, pracuj na nim szczęśliwie ku chwale firmy TEAC. 8)
|
tak tego modelu nie da rady "ulepszyć"
ja mam Teac 4/4/32 od 3 lat i nadal pali... |
Ja mam TEACKa 512eb i nie "pale" sie do wymiany.^_^
|
Re: TEAC CD-W58E x8/x8/x32. Jak pomóc staruszkowi?
[QUOTE]Hans Uhrmacher napisa***322;(a)
[B]Jestem posiadaczem nagrywarki TEAC x8/x8/x32. Kupiłem ją niestety dość dawno i w momencie gdy prędkości nagrywarek poszły ostro w górę Sam mam ten model kupiony w 2001 roku, i niestety muszę stwierdzić że ten model jest nie reformowalny (przynajmniej nie spotkałem się z taką informacją)ani nie ma do niego żadnego "nowego" biosu (jedyny to ten fabryczny, chyba wersja 1.0a)a tak swoją drogą po co modernizować jeżeli wszystko działa poprawnie (czy wypala 5 min. czy 10 min. jeżeli nie są to ilości hurtowe to nie ma znaczenia, - jedyny problem to jeszcze nie możliwość odczytywania najnowszych zabezpieczeń). Jest to dobra nagrywara (i mechanika - wrecz nie do zajerzdżenia i optyka) i póki działa to pracuj na niej (zobacz jakie problemy mają co niektórzy z nowym sprzętem ^_^ ^_^ ^_^ ) |
OK. To stary dobry dobry TEAC. Spawa w normie - niezbyt szybko aczkolwiek systematcznie. 8) Niespecjalnie na niego narzekam. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. I faktycznie ma bios w wersji 1A( Nigdy nie znalazłem nic nowszego w sieci). Skoro nie można go podkręcić niech dalej służy ku chwale ojczyzny...
:spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44. |