Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Proszę o pomoc [Program w Pascalu] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/prosze-o-pomoc-program-pascalu-20533/)

Sniper 18.05.2003 16:33

Ilość załączników: 1
widze ze juz ktos tez ci napisał

sorki za poslizg ale praca praca etc. no nie bede sie tłumaczył
a wczoraj grill z szefem ( ;) )
ale moze ci sie przyda :

spakowany rarem samorozp. - wysle ci tez na poczte jak @ znajde

Koolo 16.05.2003 11:56

Sorry że tylko tyle
ale nie mam teraz dostępu do TurboPascala żeby to przerobić.

Koolo 16.05.2003 10:22

Cytat:

naprafde napisa***322;(a)
Kurcze- nikt mi nie pomoże??
To jest w delphi algorytm XOR prosty
idntycznie koduje i dekoduje
begin
AssignFile(text_out, SaveDialog1.Filename);
Rewrite(text_out);
r:=1; // od r:=1 rozpoczyna sie odczyt hasla w petli
for i := 1 to size do
begin
Read(text_in, znak);
temp:=char(ord(znak) xor ord(haslo[r]));
Write(text_out, temp);
r:=r+1;
if r>haslo_long then r:=1;
end;
Poszukaj w necie jest dużo gotowców.

Sniper 16.05.2003 00:45

jak wróce jutro z pracy o normalnej poze (czyli po ok 14h) to napisze sprawa jest prosta człon juz zrobiłem (load sawe /pokaz i kodowanie ale sypie mi sie a juz jestem po piwkach na sen i oczeta mi sie kleja a rano trza wstac wiec narazie przerywam prace. moze jutro jak bajt da

ps.)mogłes mi @ wysłąac np rano bo dzis cały dzien garowałem w domu i z nudów bym to napisął

naprafde 16.05.2003 00:24

Bardzo byłbym wdzięczny...nie musisz pisac dzisiaj przecież :)

maciusk1 15.05.2003 23:53

Gdyby nie jutrzejsze metody numeryczne (( i dość późna pora to bym Ci to napisał, bo w sumie prosta sprawa.

naprafde 15.05.2003 23:02

Kurcze- nikt mi nie pomoże??

naprafde 29.04.2003 12:17

Proszę o pomoc [Program w Pascalu]

Już kiedyś uzyskałem tutaj pomoc od forumowiczów dlatego chciałbym zwrócić się z nią jeszcze raz.
Mam do napisania taki programik. Jak do tej pory jakoś szło ale teraz nie bardzo umiem :(

Oto treść:
Napisz program szyfrujący i deszyfrujący cyfry i litery z jednego pliku tekstowego i zapisujący zaszyfrowany lub deszyfrowany tekst do drugiego pliku.Program powinien zawierać co najmniej dwie procedury: jedna szyfrowania danych, druga do deszyfrowania.W programie głównym należy zaimplentować prosty kod programu pokazujący prawidłowy sposób działąnia procedur.Sposób szysfrowania wymyśl sam. Możesz rowniez skorzystac z przykładu:

Przykład 1.
Zakłądamy dwie zmnienne (n.p KodDe, KodSz) w których będziemy trzymali dwa ciągi znaków.

Szyfrując będziemy szukali znaku w pierwszym ciągu i zamieniali go na odpowiedni znak w drugim ciągu. Deszyfracja polega na szukaniu deszyfrowanego znaku i zamiane go na odpowiednik .

Przykład 2.
Szyfrując będziemy dodawali do numeru znaku liczbę 7 i zapisywali nowo powstały znak. Deszyfracja będzie polegała na odjęciu od numeru znaku liczby 7.

Bardzo proszę o szybką odpowiedź ponieważ potrzebny jest mi na piątek . Z góry dziękuję.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:52.