![]() |
Problem z płytą butowaną .....
Witam wszystkich mam problem z płytą butowaną.
Wszystko robie tak jak jest tam opisane: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd7.php3 Chce wrzucic obok windowsa kilka programów na plyte np. -MKS VIR -norton commander i nie wiem jak przypisac zeby odpalał np. norton jezeli jest w oddzielnym katalogu. Chodzi mi dokładnie o ten kawalek kodu: run nc\nc.exe <------- getkey goto start W jaki sposob ja mam to zrobic zeby to zadzaialalo. Bo gdy zrobilem obraz dyskietki ghosta i przypisalem w ten sposob run ghost.ima getkey goto start to to dziala. ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) |
ja plyty z backupem ghosta robie troche inaczej
1.majstruje se dyskietke startowa win98 ze sterami do cdromu, mychy itp 2. uzywam tej dyskietki (lub jej obrazu) jako boot-sektora w kompilacji nero, na plycie normalnie nagrywam nortona, partition magic dla dos, mks itp, obraz ghosta i plik ghost.exe (siedzi w katalogu z zainstalowanym ghostem) - jest to wersja programu ghost pod dos-a i ma wszystkie potrzebne funkcje uzycie - komp wystartowany z takiej CD zglasza mi sie jakby byl odpalony ze startowki winzgrozy, jak mam do przywrocenia backup ghosta to odpalam z plyty progs ghost.exe, ustawiam opcje i po sprawie, jak mam cos innego do zrobienia (np odwirowanie kompa) to uruchamiam z plyty inne programy a zeby ci norton odpalal zawsze przy starcie wystarczy dodac odpiwiednia linijke do autoexeca na dyskietce z ktorej robisz boot-sector, np u mnie to jest i:\nc\nc.exe |
Dzieki za odpowiedz
ale mi bardzo zalezy zeby zrobic tamtym sposobem. Moze ktoś inny wie jak to zrobić ???? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:30. |