![]() |
jak upchac na flopa 2mb
jak w temacie ... bo costam sie kiedys obilo o uszy ...
|
ja tam slyszalem 1.68mb ale tez mi sie tylko o uszy obilo
|
Witam !
Ktos wogóle próbował zformatowac FLOPPA na NTFS ?;) |
To się chyba robiło drive space ale nie jestem pewien. Mialem kiedys taką dyskietkę że windows pokazywał że ma 2GB :o pojemności. Jak się na nią weszło to było cos koło 2000 plików :o . Szkoda że flopy nie maja naprawde tekiej pojemności :D:D. Jeśli chcesz cos więcej zmieścić na dyskietkę to użyj winrara lub zipa :D
|
Był taki rosyjski program ,który potrafił sformatowac dyskietke na 1.8MB ...
Program był strasznie wybredny ,jeśli chodzi o nośniki ale zdarzyło mi się iż bodajze dyskietki "Verbatim" działały bez zarzutu po takim zabiegu . Poza tym program już w czasie "formatu" informował nas o o błedach i w zalezności od ilości błędów skaracał pojemność dyskietki (1.76MB ,1.68MB itp.) .Niestety nazwy softu nie pamiętam .Wiem tylko tyle że 1.8MB jest możliwe - sprawdzałem . jaro |
bawilem sie kiedys programem do tego, nazywal sie 2M... ale trzeba bylo cos kombinowac zeby dyskietki byly odczytywane... byly 2 sposoby... albo modyfikacja biosu albo ladowanie rezydentnego proga...
ja za pomoca dos nawigatora przeformatowuje dyskietki na 1.67... nieduzo, ale zawsze troche.. i nietrzeba kombinowac... |
hehe dyskietki to jest cudowna rzecz.
nie zapomne do końca życia jak przenosiłem gre MORTAL KOMBAT TRILOGY od kumpla na prawie 50 dyskietkach :) i to nie było tak dawno :P |
Na 2MB to nie mam ale jak chcesz to ten program formatuje do 1,7MB
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:26. |