Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wymiana wentylatora w zasilaczu. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wymiana-wentylatora-zasilaczu-20675/)

jasut 03.05.2003 17:37

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Spoko, czarny pod czrny, czerwony pod czerwony :glaszcze:
THX, jutro odbiorę wiatrak i lutuję.

-=KoWaLiK=- 03.05.2003 17:22

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Tak zrobię, mam tylko nadzieję, że kolory kabli we wszystkich wentylatorach znaczą to samo.

Spoko, czarny pod czrny, czerwony pod czerwony :glaszcze:

jasut 03.05.2003 16:22

Cytat:

Pabloz napisa***322;(a)
I to jest najlepsza i najszybsza metoda :-) Ja tak zawsze robie - ucinam kabelki, zdejmuje izolacje, minutka z lutownica, troche tasmy izolacyjnej, lub (lepiej) koszulki termokurczliwej i po robocie.

Pozdrawiam.

Tak zrobię, mam tylko nadzieję, że kolory kabli we wszystkich wentylatorach znaczą to samo.

Pabloz 03.05.2003 12:49

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
to jak zapytalem w sklepie jak to podlaczyc - uslyszalem - usiac wtyczke i na "krotko":o :D ^_^
I to jest najlepsza i najszybsza metoda :-) Ja tak zawsze robie - ucinam kabelki, zdejmuje izolacje, minutka z lutownica, troche tasmy izolacyjnej, lub (lepiej) koszulki termokurczliwej i po robocie.

Pozdrawiam.

-=KoWaLiK=- 03.05.2003 12:46

Ja rozwiazalem inaczej problem zasilenia wentylka. Kupilem wentylator z wtyczka taka jak zasilaja napedy i podlaczylem sie pod pierwszy wolny kabel w zasilaczu.
Jesli chodzi o coolerki tak jak pisales 3 zylowe, to jak zapytalem w sklepie jak to podlaczyc - uslyszalem - usiac wtyczke i na "krotko":o :D ^_^

jasut 02.05.2003 22:22

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
ja bym tam na twoim miejscu sobie jakas przejsciowke zalatwil ew podlaczyl wiatrak od zasilacza do gniazdka w plycie glownej ew za pomoca przejsciowki podpiac go pod "napedowe" zasilanie :)
Szkoda mi trochę gniazda na płycie, może będę musiał dołożyć wiatraczek do obudowy. A nie wie ktoś, gdzie we Wrocławiu można kupić przejściówki bo nie znam takiego miejsca.

Pawel_k 02.05.2003 21:21

ja bym tam na twoim miejscu sobie jakas przejsciowke zalatwil ew podlaczyl wiatrak od zasilacza do gniazdka w plycie glownej ew za pomoca przejsciowki podpiac go pod "napedowe" zasilanie :)

Maciej 02.05.2003 20:24

Jeśłi kabelki mają kolor czerwony i czarny ...to zapewne te będą zasilające ...a czy lutować ??? jak ci wygodniej ...;)

jasut 02.05.2003 20:00

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Z tego co sie orientuje to ten 3 kabelek jest odpowiedzialny za pomiar obrotow wentylatora.
Tak też myślałem, ale nie wiem, który z trzech za to odpowiada. A poza tym jak podłączyć 2 pozostałe do kostki (lutować)?

Torwald 02.05.2003 19:41

Z tego co sie orientuje to ten 3 kabelek jest odpowiedzialny za pomiar obrotow wentylatora.

jasut 02.05.2003 19:38

Wymiana wentylatora w zasilaczu.

Zamontowałem dzisiaj FANMATE1 do wentylatorka na procesorze i teraz najgłośniejszym komponentem mojego kompa jest wiatrak na zasilaczu. Postanowiłem go wymienić, ale pojawił się problem. Oryginalny wiatrak jest podłączany wewnątrz zasilacza na wtyczkę z 2 wejściami, a wiatrak który kupiłem ma połączenie wtyczką 3 bolcową. Jak można go podłączyć?
Chciałem też zapytać, czy wentylator do obudowy (80) jest wystarczająco wydajny dla zasilacza?
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27.