![]() |
Power Calibration Area Error pomocyyyyyyyy
Ostatnio wystapil u mnie dosc klopotliwy przypadek otoz mam nagrywarke HP 8100i i nagle bez zadnych przyczyn na nagrywaniu 4x wychodzi ten blad (Power Calibration Area Error) wystepuje on tylko i wylacznie przy 4x i przy roznych CD .Ten blad wystepuje przed samym nagrywaniem wiec CD nie sa zwalone .Niewiem w czym problem !! jeszcze dodam ze na emulacji na 4x nie wystepuje ten blad
|
Tez mialem ostatnio taki przypadek :-(
Jest to zwiazane ze zel wywazonymi plytkami. Nagrywarka przed przystapieniem do nagrywania sprawdza CD. Pozdrawiam. |
podobny problemik...
Ja mam podobny problemik ale u mnie troche inaczej to wyglada :)
Mam liteOna 1633s z Biosem BS0H ale na poprzednim BS0C bylo to samo mam DVD-R x4 firmy AXE np i jakies noname tez mialem x4 i na x4 pali OK wszystko a jak daje x2 x2,4 to pisze wlasnie "Power Calibration Area Error" chociarz w opcjach jest do wyboru x1,x2,x4 to da sie tylko x4 palic i nie ma bledu a jak x2 x2,4 to error i nie psuje sie plyta bo wywala ja przed zaczeciem wypalania... Czy to wina tych plytek czy cos z wypalara a wypalara jest nowa bo ma mzoe z 2 dni :) wypalilem na niej tylko 2 DVD-R x4 i 1 DVD-RW x2 i all OK ale musze wypalic x2 cos i juz nie idzie bo errorik sie pojawia :) |
Też bylo na forum... :|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07. |