Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jaka to plyta i karta dzwiekowa ??..... ja nei wiem :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaka-plyta-karta-dzwiekowa-ja-nei-wiem-20680/)

Zelea 02.05.2003 21:00

jaka to plyta i karta dzwiekowa ??..... ja nei wiem :(

mam zainstalowac kolesiowi od nowa system i problem pojawia sie iz on nie ma sterownikow nastepnym problemem jest to iz on nie wie jakie ma podzespoly w komputerze i teraz moj problem to taki iz nie wiem jaka ma plyte i jaka ma karte dzwiekowa........
a przydaly by mi sie do tego sterowniki raczej......... bo grafike to ma rive wiec nie ma problemu
ma win 98 i w menadzerze uczadzen pisze co do karty dziwekowej (jest zintegrowana chyba tzn tak mi sie wydaje) i pisze cos takiego: Avance AC'97 Integ(R) 82801BA czy to jest model karty graficznej tzn ze mam szukac sterownikow pod AVANCE tak ??
jesli ktos moze wie cos na ten temat to wielka prosbe bym mial zeby sie wypowiedzial....
a co do tej plyty glownej to jest jakis 100% dzialajacy sposob na to zebym sie dowiedzial jaki ma ten model plyty i jakiego producenta ??
patrzylem jak sie uruchamia komputer ale u niego jest inaczej niz u mnie bo u mnie pisze a u niego nie wiec ta opcja odpada.... :(
jesli jest do tego jakis program do tego zeby to ze tak powiem "wyciagnac" to moze wiecie jaki czy wogule mozecie mi pomoc ?? bardzo mi to potrzebne........ :(
jesli sie da i wiece to wielka prosba pomozcie........ :(
dzieki z gory
pozdro

kizio 02.05.2003 21:06

AC'97 to karta dzwiękowa! Sam taką mam! sterowniki znajdziesz wchodząc na strone producenta płyty głównej! Bo dla każdej dźwiękówki zintegrowanje z płytą są inne stery!

sayan 02.05.2003 21:07

domyślam sie ze plomba jest na obudowie ? i niemożna zajrzec do środka ?

Torwald 02.05.2003 21:09

Pkt.1 Dzwiekowka jest na 100% zintegrowana a drivery..patrz pkt.2
Pkt.2 Wersje plyty glownej i wiele innych danych wyciagniesz tym programikiem (a potem szukac driverow na stronie producenta, takze do dzwiekowki).

PS. Programik poszedl na maila.

Laser 02.05.2003 21:10

Witam !

Jesli wiesz kto spłodził MOBO to nie masz juz problemu bo stery beda na www producenta MOBO;)

Zelea 02.05.2003 21:10

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Pkt.2 Wersje plyty glownej i wiele innych danych wyciagniesz tym programikiem (a potem szukac driverow na stronie producenta, takze do dzwiekowki).

jeszcze nie doszlo nic ale juz dzieki bardzo :)
WIELKIE DZIEKI mam nadzieje ze wszystko sie uda i bedzie spoko :)

Zelea 02.05.2003 21:11

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Jesli wiesz kto spłodził MOBO to nie masz juz problemu bo stery beda na www producenta MOBO;)

nie wiem nic o MOBO tzn chyba tylko tyle ze to intelowska plyta...

sayan 02.05.2003 21:14

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)

mógłbys TORWALD na forum zamieścić programik ?

chyba ze jest za duzo .. to ja bym też na maila prosił
sayan_ssj@interia.pl

P.S. najlepiej to na forum zamieścić ...

Laser 02.05.2003 21:16

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
mógłbys TORWALD na forum zamieścić programik ?

chyba ze jest za duzo .. to ja bym też na maila prosił
sayan_ssj@interia.pl

P.S. najlepiej to na forum zamieścić ...

Witam !

Popieram kol wyzej - jak nie chce Ci sie bawic to wrzuc mi na krzynke / adres po klikniecu na czerw Laser / i to podziele i wrzuce;)

sayan 02.05.2003 21:20

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Popieram kol wyzej - jak nie chce Ci sie bawic to wrzuc mi na krzynke / adres po klikniecu na czerw Laser / i to podziele i wrzuce;)

chciałem dodać że LASER napewno sie tym chetnie pobawi :)

i podzieli wszystko jak należy :)

P.S. Twoja specjalność na forum
P.S2. Zamieścił byś sobie nad avatarem : " specjalista od dzielenia :) " albo coś takiego :P

Zelea 02.05.2003 21:30

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
chciałem dodać że LASER napewno sie tym chetnie pobawi :)

i podzieli wszystko jak należy :)

P.S. Twoja specjalność na forum
P.S2. Zamieścił byś sobie nad avatarem : " specjalista od dzielenia :) " albo coś takiego :P

heheh :)
jesli lipa z moim netem ten pliczek zajmuje 263 KB a ja go nie moge sciagnac tzn prubuje juz jakies 20 minut i lipa......... :(
ale w koncu go zgra mam nadzieje prubowalem nawet ze strony i tez kicha......... :(

Torwald 02.05.2003 21:32

Programik zaraz wysle.
PS. Moze mi ktos w lopatologiczny" sposob wytlumaczyc jak sie dzieli te #^*&$^#$ pliki ?!

Zelea 02.05.2003 21:41

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Programik zaraz wysle.
PS. Moze mi ktos w lopatologiczny" sposob wytlumaczyc jak sie dzieli te #^*&$^#$ pliki ?!

wreszcie mi sie zgrala poczta :)
dzieki bardzo :))
a co do tego dzielenia to nie wiem bo sam jescze nigdy niczego nie dodawalem prucz zdjec...
pozdro

Zelea 02.05.2003 21:57

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
jeszcze nie doszlo nic ale juz dzieki bardzo :)
WIELKIE DZIEKI mam nadzieje ze wszystko sie uda i bedzie spoko :)

fajny programik juz oblukalem ale niestety w mojej sytuacji on mi nie pomoze raczej chyba ze czegos nie zobaczylem :((
bo jak z niego wywnioskowac gdzie teraz szukac sterownikow do MOBO ?? moze ktos wie ?? bo ja wlaczylem go u siebie teraz i nie maial bym pojecia u siebie co to za plyta jakiej firmy i wogule..........
please pomozcie jeszcze jak mozecie :(
blagam..... :(

Gorzala 02.05.2003 22:06

A jak odpalasz tego kompa, to nie mozesz zobaczyc tego ciagu znakow, w ktorym zakodowany jest producent??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:40.