Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ??? Creative ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/creative-20704/)

puch 04.05.2003 10:41

Jedna drobna uwaga: Creative, o ile mi wiadomo, żadnych napędów sam nie robi i nie robił, tylko zamawiał u najrozmaitszych innych producentów.

CIAPEK 04.05.2003 10:33

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
za takie objawy winny jest talezyk dociskowy przytrzymujacy plytke od gory - jak jest na silny magnes to pol biedy ale jak na sprezyne to po ptokah - naprawa (podgjecie sprezyny, podlozenie czegos pomaga na kilka godzin apotem znowu to samo - szkoda czasu i nerwow
czyli ostatnia diagnoza: sprzęt kaput. :cisza: :(
Co do Cd-Romu polecam TEACA 52X8) :spoko: ewentualnie!-Asus 52X.

CrazyLucas 04.05.2003 04:31

za takie objawy winny jest talezyk dociskowy przytrzymujacy plytke od gory - jak jest na silny magnes to pol biedy ale jak na sprezyne to po ptokah - naprawa (podgjecie sprezyny, podlozenie czegos pomaga na kilka godzin apotem znowu to samo - szkoda czasu i nerwow

CIAPEK 03.05.2003 15:47

też tak miałem jak ty Shifu w tym samym cd-romku (LG48X), tak jakoś samo się stało po czasie. Rozpędzał płyty jak by miały zaraz wybuchnąć (heh 2 wybuchły:D ). Rozebrałem czytnik, ale to już po tym jak wogóle nie chciał czytać płytek i potem już go nie złożyłem.

Po prostu tak było i już! Teraz mam Teaca 52X :spoko:

-=Shade=- 03.05.2003 15:22

Ja mam cos podobnego w moim cd-romie LG 48x . Z niewiadomych przyczyn niektore plyty ( wygladajace jak kazda inna tzn bez pekniec, rys, tluszczu na powierzchni itp )tez sie sliagaja. Pozyczylem np od kumpla ICWD2 na 2 cd i w cd romie tego nie odczytam bo plyty sie slizgaja. Pozobna sytuacja jest z moja plytka Music Instructora ktora kiedys dziala dobrze. Rozbieralem czytnik i wszystko wydaje sie w pozadku, nie mam pojecia co to powoduje. W nagrywace wszystkie te plyty odczytuje normalnie.

cana 03.05.2003 14:50

z 11 zamontowanych w kompach czytników 48x creativa 10 po miesiącu zostało wymienionych na inne z powodu wadliwej pracy a ten 11 rodzynek chodzi do dziś :)
przy takiej statystyce nie trudno zgadnąć że odradzam napędy tej firmy :)
pozdro

mallow 03.05.2003 13:46

zgadzam sie
creative nie slynie z dobrych czytnikow ... ale przyznam k. graf. robi dobre
a to sie dzieje na roznych plytach czy tylko na jednej markce probowales ?

pawelblu 03.05.2003 13:20

Re: ??? Creative ???

Cytat:

kachta napisa***322;(a)
Siema
Mój qmpel ma cdika Creativa 52x. Podczas odczytu zaczyna mu dziwnie strzelać, szelećcić, prychać i nie wiadomo co tam jeszcze. Wydaje się, że płyty po prostu ślizgają się w nim. W nagrywarce jest wszysko OK. Co mam robić ???

Mialem DVD 12x Creative . . . po dwoch tygodniach pojechalem do firmy i wymienialem na inny (czytnik DVD LG 12x). Naped Creativa byl bardzo wybredny - nie czytal wiekszosci nagrywanych CDR.
Ogolnie Creative najlepszych czytnikow to nie robi.

kachta 03.05.2003 11:09

??? Creative ???

Siema
Mój qmpel ma cdika Creativa 52x. Podczas odczytu zaczyna mu dziwnie strzelać, szelećcić, prychać i nie wiadomo co tam jeszcze. Wydaje się, że płyty po prostu ślizgają się w nim. W nagrywarce jest wszysko OK. Co mam robić ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:24.