Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Uśredniona prędkość nagrywania i K2audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/usredniona-predkosc-nagrywania-k2audio-20729/)

pawelblu 04.05.2003 12:09

Re: Uśredniona prędkość nagrywania i K2audio

Cytat:

madmax2 napisa***322;(a)
Ostatnio w rozmowie z gościem ze sklepu komputerowego usłyszałem, że nagrywarki 52x po nagraniu paru płyt uśredniają prędkość do 32x i dalej nagrywają z tą prędkością, a w związku z tym nie ma sensu kupować tak szybkiego sprzętu. Muszę przyznać, że pierwszy raz słyszałem o czymś takim, bo z własnego doświadczenia i tego, co czytałem w temacie wypalania płyt niczego takiego nie spotkałem.
Moze kolesiowi chodzilo o CAV (tylko sie zle wyslowil).

-Sid-The-Rat=> 04.05.2003 11:34

plyty mial marne i mu nagrywarka mowila 'zwolnij bracie bo daleko nie zajedziesz'...

madmax2 04.05.2003 11:14

Co racja to racja. Też uważałem ,że to kosmiczna teoria.
Pozdr.

Weron 04.05.2003 11:12

Pewnie nie umial sobie skonfigurowac kompa i dlatego mu zawsze spadalo do x32.
Wiec twierdzi, ze nagrywarki usredniaja predkosc.||

Sebastian997 04.05.2003 11:06

Re: Uśredniona prędkość nagrywania i K2audio

Cytat:

madmax2 napisa***322;(a)
Ostatnio w rozmowie z gościem ze sklepu komputerowego usłyszałem, że nagrywarki 52x po nagraniu paru płyt uśredniają prędkość do 32x i dalej nagrywają z tą prędkością, a w związku z tym nie ma sensu kupować tak szybkiego sprzętu. Muszę przyznać, że pierwszy raz słyszałem o czymś takim, bo z własnego doświadczenia i tego, co czytałem w temacie wypalania płyt niczego takiego nie spotkałem. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś słyszał taką teorię.
Facet głupoty opowiadał

CIAPEK 03.05.2003 22:48

hehe to uśrednianie. To może napędy 48X są potem uśredniane do 24X?:cisza: :blee: ^_^ . Mi się wydaje, że to bzdura.

Co do Key2Audio to wiem, że chłopaki bez problemów tutaj kopiowali na LG'ikach:)

madmax2 03.05.2003 22:09

Uśredniona prędkość nagrywania i K2audio

Ostatnio w rozmowie z gościem ze sklepu komputerowego usłyszałem, że nagrywarki 52x po nagraniu paru płyt uśredniają prędkość do 32x i dalej nagrywają z tą prędkością, a w związku z tym nie ma sensu kupować tak szybkiego sprzętu. Muszę przyznać, że pierwszy raz słyszałem o czymś takim, bo z własnego doświadczenia i tego, co czytałem w temacie wypalania płyt niczego takiego nie spotkałem. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś słyszał taką teorię. Drugi problem dotyczy nagrywarki LG GCE 8481 B. W testach na stronach Cdrinfo przeczytałem ,że ten model LG i młodszy brat 52x nie odczytują wprawdzie płyt z Key2audio, ale po prawidłowym skonfigurowaniu ASPI potrafią wykonać kopię tak zabezpieczonej płyty. Czy komuś z forumowiczów udała się taka sztuczka. Ja próbowałem na 48x, ale napęd w ogóle nie chciał rozpoznać płyty. Dioda mrugała bardzo długo i żadnego efektu.
Pozdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04.