![]() |
Cytat:
|
Antyszpieg - Ad-aware, Spybot
Antytrojan - ANTS Antywirus - MKS skaner online Przeglądarka - Mozilla Muzyka - EAC, WinAmp, Audacity Grafika - GIMP, IrfanView Filmy - FreeDVD, ZoomPlayer, BestPlayer Edytor -OpenOffice Video - VirtualDub Wnętrzności - AIDA itd, itd, itd ......... |
http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/209
Kolejne propozycje? Jakieś komentarze? 8) |
Chętnie bym uciekł w Linuxa ale pacholę mi się zapłacze na śmierć (jego gry). 8)
|
a bo nie jest... a szkoda
eudora adware jest darmowa... zreszta wszystko co pozwoli uciec od outlooka jest dobre... |
Cytat:
tak z ciekawosci, uzywam The Bat! i nie wydaje mi sie, zeby byl darmowy... ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
System: Windows 2003 Standart/Enterprise Trial PL
Przeglądarka internetowa: IE 6.0 SP1 DivX: ALLPlayer 2.0 DVD: MaximusDVD (chyba tak się pisze;)) ZIP/RAR: UltimateZip - super program, jest na poziomie WinRAR, ale po angielsku Antywirus: AVG AntiVirus P2P: eMule lub KaZaA :) (tylko tak pisze :)) eMail: The Bat / Outlook Express 6.0 SP1 Firewall: ZoneAlarm Muzyka: WinAmp 2.9/3.0/5.0 Pobieranie: FlashGet Komunikator: Tlen.pl / GG Nagrywanie: Nero 5.5/6.0 / wbudowany w Windowsa :) / Alcohol 120% Trial I chyba na tyle. Pozdro;) --UPDATE-- I jeszcze jedno: Pakiet biurowy: OpenOffice :) |
Cytat:
|
Więc tak:
Do filmów DVD i VCD i różnych: ALLPlayer (www.allplayer.prv.pl) A reszta podobnie jak poprzednicy. Ale AllPlayer o naprawde sofcik nie mający sobie równych! Sprawdźcie a nie pożałujecie! |
Cytat:
1) Zamiast Windowsa 98/2000/XP - teraz Windows 2003 Trial 2) Zamiast Office'a - Open Office 3) Do muzyki - Winamp, albo Footbar 4) Przegladarka grafiki - InfraView 5) Program do edycji grafiki - Gimp, albo trial Paint Shop Pro 6) Do nagrywania plyt - ja mam z nagrywarka Nero - stare juz dosyc, ale niepotrzebna mi nowa wersja 7) Poczta - IncrediMail (sa tez inne) 8) Przegladarka - Opera (wlasnie poznaje - calkiem fajna :) ) 9) Do odtwarzania filmow - do DivX-ow pelno darmowych programow (ja uzywam Best Playera), do DVD mozna sciagnac triala 10) Szczerze mowiac innych programow nie kojaze, albo po prostu nie uzywam. Tak wiec wedlug mnie mozna spokojnie byc legalnym, jesli chodzi o same programy. Gorzej z jakimis filmami (chociaz u mnie to tez nie problem), albo z mp3, ktore sa chyba na kazdym komputerze. |
wylawiam ten temat w zwiazku z ostatnimi nalotami "kolendnikow z nakazami" na domy komputerowcow :(
niektorym wiedza o darmowych alternatywach moze sie przydac :) moze ma ktos jakies nowe propozycje odnosnie darmowego, leganego softu??? |
Dzięki.
|
no to moje zestawienie
download: free download accelerator(fresh download nie polecam bo sie wali) ftp server: cesar ftp lub guild ftp pakiet biurowy: open office lub star office lub abiword client ftp:wsftp light czy cos takiego antivirus: AntiVir Personal Edition(bardzo dobry lub jakis skaner on-line graficzny: IrfanView Firewall: SPF(najlepszy) video: Bestplayer audio: winamp itd sorry za brak linkow :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |